خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استیضاح که سودی برای سفره مردم ندارد / نمایندگان محترم؛ وزیر مسئول شرایط کنونی نیست

اعتماد | همه | دوشنبه، 15 بهمن 1403 - 10:30
این روزها بحث استیضاح وزیر اقتصاد از سوی برخی نمایندگان شنیده می‌شود، با توجه به واکنش‌های منفی اکثریت نمایندگان مجلس نسبت به استیضاح همتی ، اینطور به نظر می رسد که استیضاح وزیر اقتصاد که نقشی در این شرایط ندارد ،یک کار سیاسی است و سودی برای سفره مردم نخواهد داشت. حال به نظر می رسد تنها راه حل برون رفت از بحران ها ، توجه بیش از پیش به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر همکاری دولت و مجلس و تعامل آنها است.
استيضاح،دولت،مجلس،اقتصاد،وزير،نمايندگان،اقتصادي،ارز،كشور،كمي ...

این روزها بحث استیضاح وزیر اقتصاد از سوی برخی نمایندگان شنیده می‌شود، با توجه به واکنش‌های منفی اکثریت نمایندگان مجلس نسبت به استیضاح همتی ، اینطور به نظر می رسد که استیضاح وزیر اقتصاد که نقشی در این شرایط ندارد ،یک کار سیاسی است و سودی برای سفره مردم نخواهد داشت.
حال به نظر می رسد تنها راه حل برون رفت از بحران ها ، توجه بیش از پیش به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر همکاری دولت و مجلس و تعامل آنها است.
کد خبر: 697907 | ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ ۱۰:۲۸:۰۸
این روزها بحث استیضاح وزیر اقتصاد از سوی برخی نمایندگان شنیده می‌شود، با توجه به واکنش‌های منفی اکثریت نمایندگان مجلس نسبت به استیضاح همتی ، اینطور به نظر می رسد که استیضاح وزیر اقتصاد که نقشی در این شرایط ندارد ،یک کار سیاسی است و سودی برای سفره مردم نخواهد داشت.
حال به نظر می رسد تنها راه حل برون رفت از بحران ها ، توجه بیش از پیش به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر همکاری دولت و مجلس و تعامل آنها است.
به گزارش اختصاصی اکوبانک؛ این روزها طرح استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد از سوی طیفی از نمایندگان منتسب به جریان انقلابی پر رنگ تر شده است.
آنها که تا دیروز و در دوره دولت سیزدهم معتقد بودند، افزایش نرخ ارز کار دشمن و کانال‌های تحت مدیریت آنهاست، حالا به دلیل همان افزایش نرخ ارز می‌خواهند همتی را پای میز استیضاح بکشانند و در تلاشند تا به وزیر اقتصاد دولت پزشکیان کارت زرد یا قرمز بدهند.
در این بین بسیاری از نمایندگان، امضا کنندگان استیضاح را افرادی می‌دانند که دنبال انتقام گیری از دولت پزشکیان هستند.
استیضاح؛ آخرین ابزار نظارتی مجلس، نه اولین راهکار
علیرضا نوین ،نماینده مردم تبریز در گفتگوی اختصاصی با اکوبانک گفت:
استیضاح یکی از ابزارهای نظارتی مجلس است، اما باید به‌عنوان آخرین راهکار مورد استفاده قرار گیرد، نه اولین گزینه.
وی افزود : پیش از استیضاح، مجلس ابزارهای مختلفی نظیر تذکر، سؤال، دعوت به کمیسیون و حتی درخواست توضیح حضوری از مسئولان دارد.
اگر این روش‌ها نتیجه نداد، در نهایت تحقیق و تفحص می‌تواند انجام شود.
علیرضا نوین همچنین با اشاره به این موضوع که باید در قضاوت عملکرد دولت منطقی‌تر باشیم ادامه داد: مشکلاتی مانند ناترازی گاز، برق و انرژی صرفاً نتیجه سیاست‌های این دولت نیست، بلکه حاصل انباشتی از چالش‌های چندین دهه گذشته است که امروز خود را نشان داده است.
علیرضا نوین نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی درباره فشاربرخی نمایندگان برای استیضاح وزیر اقتصاد، اظهار داشت: نباید عجله کنیم.
باید به دولت فرصت بدهیم.
موضوع رشد قیمت دلار که بحث امروز ودیروز نیست، سالیان سال است که با این معضل درگیر هستیم.
علیرضا نوین افزود: فرض کنیم که وزیر اقتصاد را استیضاح کردیم، همین فردا که جایگزین جدید برای او معرفی نمی‌شود و وزارتخانه در آستانه شب عید با سرپرست کار خود را ادامه خواهد داد؛ آیا فکر می‌کنیم با استیضاح وضعیت بهتر می‌شود؟
استیضاح آخرین راه‌حل است.
صحبت از استیضاح وزیر اقتصاد به صلاح کشور نیست
احمد انارکی‌محمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به باور من، همه باید وضعیت کشوررا درک کنیم و بدانیم که دولت چهاردهم تنها چند ماه است که کارش را شروع کرده است.
از طرفی، بررسی لایحه بودجه در مجلس اخیراً به پایان رسیده وباید در ادامه کار، ایرادات شورای نگهبان را برطرف کنیم.
مجلس بنایی بر لغو وفاق با دولت ندارد
رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه با استیضاح مشکل اقتصادی کشور مرتفع نخواهد شد، افزود: ما همه می دانیم گرانی‌های افسار گسیخته مشکلات عدیده‌ای را برای کشور ایجاد کرده و سفره‌های مردم کوچک‌تر شده است.
اما انتظار ما تعامل بیش از پیش دولت با متخصصان و کارشناسان برای بهبود ضرب الاجلی اوضاع است.
نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی
با تاکید بر اینکه بهبود وضعیت اقتصادی کشور ضمن چاره جویی از متخصصان نیازمند صرف زمان است، گفت: هنوز زمان زیادی از آغاز دولت نگذشته و طرح استیضاح وزرا دردی را درمان نخواهد
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم همچنین یادآور شد: البته که انتقاداتی به تیم اقتصادی دولت وجود دارد اما بنای مجلس بر لغو وفاق یا تقابل نیست.
برکناری وزرا در شرایط فعلی چاره مشکلات نیست
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس گفت با اشاره به موضوع استیضاح وزیر اقتصاد: در حال حاضر که از حیث اوضاع نامطلوب اقتصادی با وضعیتی شبیه به وضعیت جنگی مواجهیم ، نباید شخص وزیر را مسئول چنین شرایطی بدانیم.
زیرا تنها چند ماه ار آغاز دولت گذشته و عملا هنوز فرصت کافی برای تصمیم گیری و مشاهده نتایج وجود نداشته است.
مهرداد لاهوتی افزود: نمایندگان باید وجدان و انصاف خود را مدنظر قراردهند و بدانند که برکناری وزیر در شرایط فعلی قطعا چاره مشکلات نیست.
در شرایط فعلی مجلس باید از ابزارهایی چون سوال، تذکر و برگزارینشست‌های تعاملی برای رفع مشکلات مردم استفاده کند.
وی با بیان اینکه در روند صعودی نرخ ارز وزیر اقتصاد نقشی ندارد، ادامه داد: باید بدانیم این روند متلاطم ارز سبقه طولانی داشته و در همه دولت هابوده است.
لاهوتی اضافه کرد: این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تاکید بر اینکه مثبت شدن شاخص های بورس اتفاق مثبتی است، گفت: رشد بازار سرمایه می‌تواند در آینده ثمرات خوبی برای اقتصاد داشته باشد.
استیضاح وزیر اقتصاد اوضاع را بهتر نخواهد کرد
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه در شرایط فعلی هر چند وضعیت اقتصادی قابل تحمل نیست اما استیضاح وزیر نیز مسیر صحیحی برای رفع مشکلات نخواهد بود گفت: یکی از اقدامات مثمر ثمر در دولت فعلی تک نرخی کردن ارز بوده و با این اقدام حتما کاهش فساد رخ خواهد داد اما بایدراهکارهایی برای جبران برخی کاستی ها در مورد طبقات ضعیف در دستورکار قرار بگیرد.
عبدالوحید فیاضی ادامه داد: باید زمان بیشتری در اختیار دولت برای مشاهده نتایج اقدامات قرار داده شود، وزارت اقتصاد مسئولیت سنگینی برعهده دارد و مجلس نیز برای بهبود وضعیت حمایت خواهد کرد.
سیاست گذاران تیم اقتصادی دولت باید پاسخگو باشند نه فقط وزیر اقتصاد
عضو کمیسیون اقتصادی دولت با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مسائل ارزی به ستاد اقتصادی دولت مربوط است نه فقط آقای همتی گفت: طبیعتاًهمه دولت باید پاسخگو باشند.
توسلی با اشاره به شرایط نامساعد اقتصادی کشور و همچنین فشار مردم به نمایندگان برای اقدام موثر در این خصوص گفت تعدادی از همکاران مامعتقدند که حتماً باید این استیضاح انجام شود و در کمیسیون هم موافقان حضور دارند و هم مخالفان؛ البته این طرح هنوز به کمیسیون اقتصادی ارجاع نشده است، هیئت رئیسه قصد دارد با کسانی که درخواست استیضاح دارند گفتگو و مذاکره کرده که دوستان زمان بیشتری برای اقدامات و عملکرد وزیر اقتصاد قائل شوند.
مجلس اول به دولت کمک کند؛ استیضاح وزرا عقلانی نیست
درخواست استیضاح برخی وزرا از جمله وزرای اقتصاد و نفت حتی صدای اعتراض، محمد باقر قالیباف را هم بلند کرد و رئیس مجلس این اقدامات را در شرایط بحرانی کشور نمایشی و سیاسی دانسته نکته ای که برخی نمایندگان مستقل مجلس نیز بر آن اذعان دارند.
علاءالدین بروجردی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس با تاکید بر همکاری مجلس با دولت گفت: دولت به تازگی کار خود را شروع کرده و در آغاز راه است باید مجلس به رفع کاستی ها کمک کند و هم اینکه فرصت بیشتری بدهد که دولت بتواند مشکلات پیش آمده را حل کند و بعد ، تصمیماتی از قبیل استیضاح را اتخاذ کند.
علاءالدین بروجردی افزود: شاید آنها که دنبال استیضاح وزیر اقتصاد هستنداز روی دلسوزی برای مردم این کار را انجام می دهند اما باید توجه داشت محور نگاه ما در کشور رهبری است.
وقتی ایشان ابتدای کار فرمودند که حمایت از دولت حمایت از نظام ،است خط مشی بود که ترسیم فرمودند،بنابراین حتماً باید تعامل منطقی مجلس و دولت استمرار پیدا کند و هم اینکه ما فرصت بیشتری به دولت بدهیم و هم اینکه دولت هم در واقع خیلی جدی تروارد عرصه حل مشکلات اساسی کشور شود که کار به جایی نرسد که نمایندگان از همه اهرم ها استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما تندروها پیام منویات رهبری پیرامون تعامل دولت و مجلس را دریافت کردند یا خیر خاطر نشان کرد ظاهراً آنها هم گوش دارند و می شنوند.
در هر صورت آنها هم نگران وضعیت کشور هستند ، ما خوشبینانه به قضیه نگاه می کنیم نه از منظر دیگری.
اگر عقلانیتی در کار باشد استیضاحی صورت نمی گیرد
محمد قسیم عثمانی ، دیگر از اعضای فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی درباره انتقاد رئیس مجلس از تلاش برخی نمایندگان برای کلید زدن استیضاح وزراگفت: شرایط کشور واقعاً یک شرایط خاص است اینکه ما در این شرایط دست به استیضاح وزیری بزنیم که نقشی در این شرایط ندارد ، کار سیاسیون بوده و کاری فنی و دقیق نیست.
اگر دقت کنید کسانی به دنبال استیضاح هستند که از همان ابتدا با دولت مخالف ،بودند با انتخاب پزشکیان به عنوان رییس جمهور مخالف بودند، لذا این طیف بیشتر دنبال این قضایا هستند و گرنه خود آنها هم میدانند که وزیر اقتصاد تقصیر ندارد.
محمد قسیم عثمانی افزود: وقتی ارز کافی برای کنترل وجود نداشته باشدتقاضا بیش از عرضه میشود و قیمت بالا می رود این امر بدیهی است.
اما به نظرم اگر عقلانیتی در کار باشد در این مقطع استیضاحی صورت نمی گیردچه در مورد وزیر اقتصاد باشد و چه وزرای دیگر.
انگشت شماری از نمایندگان پیگیراستیضاح هستند
محمد باقری نماینده بناب و عضو کمیسیون اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ، با انتقاد از نمایندگانی که متقاضی استیضاح وزیر اقتصاد ،هستند گفت: چرا وقتی ارز در دولت گذشته ۱۲۰درصد افزایش یافت حرف از استیضاح نزدید.
محمد باقری نماینده بناب و عضو کمیسیون اقتصادی افزود: انگشت شماری از نمایندگان نزدیک به جریان پایداری پیگیری میشود دنبال استیضاح هستند و کارشان به جایی نخواهد رسید.
وی ادامه داد: کسانی که پیگیر این مسائل هستند اکثرا از جبهه پایداری هستند، جبهه ای که میدانیم همیشه به دنبال ایجاد تنش در جامعه هستند تابتوانند به منافع مادی یا سیاسی و اجتماعی خود برسند؛ لذا آنها امروزتلاش میکنند تا دولت را تحت فشار قرار دهند.
در حالی که در وضعیت فعلی کشور استیضاح به صلاح نیست.
برخی از نمایندگان به دنبال نمایش هستند
مهرداد گودرزوند چگینی نماینده، مردم رودبار با تاکید بر لزوم رعایت شان مجلس گفت: برخی ازنمایندگان این روزها به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد .هستند اما سوال ایناست چرا وقتی ارز در دولت گذشته ۱۲۰ درصد افزایش پیدا کرد حرف ازاستیضاح نزدند؟
مهرداد گودرزوند چگینی افزود: امروز اگر ما بخواهیم صرفا به دنبال استیضاح باشیم و کشور را رها کنیم وضعیت چه خواهد شد.
البته به وضعیت اقتصادی کشور اعتراض ،دارم اما اینکه برخی از نمایندگان با بیان چنین مسائلی به دنبال تبلیغات و نمایش هستند نگاه خوبی نیست.
علی بابایی کارنامی ،نماینده مردم ساری در مجلس نیز با بیان اینکه موضوع ارز به بانک مرکزی ارتباط دارد و وزارت اقتصاد در این باره متولی نیست گفت: افزود وقتی ارز کافی برای کنترل وجود نداشته باشد تقاضا بیش ازعرضه میشود و قیمت بالا می رود این امر بدیهی است.
استیضاح همتی مشکلی را حل نمیکند
علیرضا نوین نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی درباره فشاربرخی نمایندگان برای استیضاح وزیر اقتصاد، اظهار داشت: نباید عجله کنیم.
باید به دولت فرصت بدهیم.
موضوع رشد قیمت دلار که بحث امروز ودیروز نیست، سالیان سال است که با این معضل درگیر هستیم.
علیرضا نوین افزود: فرض کنیم که وزیر اقتصاد را استیضاح کردیم، همینفردا که جایگزین جدید برای اون معرفی نمی‌شود و وزارتخانه در آستانه شبعید با سرپرست کار خود را ادامه خواهد داد؛ آیا فکر می‌کنیم با استیضاح وضعیت بهتر می‌شود؟
استیضاح آخرین راه‌حل است.
صحبت از استیضاح وزیر اقتصاد به صلاح کشور نیست
احمد انارکی‌محمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به باور من، همه باید وضعیت کشوررا درک کنیم و بدانیم که دولت چهاردهم تنها چند ماه است که کارش را شروع کرده است.
از طرفی، بررسی لایحه بودجه در مجلس اخیراً به پایان رسیده وباید در ادامه کار، ایرادات شورای نگهبان را برطرف کنیم.
احمد انارکی‌محمدی افزود: با این اوصاف، صحبت از استیضاح وزیراقتصاد را اصلاً به صلاح کشور نمی‌دانم.
ما مدت‌ها است که با بازار ملتهب خصوصا در حوزه ارز مواجه هستیم و باید این آشفتگی را به مرور کم کنیمو این اتفاق در گرو حفظ آرامش و کمک به دولت است.
نماینده رفسنجان و انار تصریح کرد: هرچند استیضاح وزرا، حق نمایندگان است، اما به عنوان یکی از نمایندگان مجلس از استیضاح‌کنندگان می‌خواهم کمی صبوری کنند و بگذارند عمر بیشتری از دولت چهاردهم بگذرد تا آنهابتوانند برنامه‌های مدون‌شده را به مرحله اجرا برسانند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: من هم قبول دارم که اوضاع و احوال معیشتی مردم، شرایط خوبی را دنبال نمی‌کند و باید اقداماتی صورت بگیرد که حتی در کوتاه‌مدت، باری از دوش خانواده‌ها برداشته شود.
این اتفاق زمانی به وقع می‌پیوندد که ما زمان لازم را به دولت بدهیم.
در این بحران‌هایی که شکل گرفته است، استیضاح آقای همتی، چاره‌ساز نیست و وضعیت کنونی، میراث ۴۶ سال مدیریت گذشته است و نمی‌توان تقصیر‌ها رابه واسطه همین پنج ماه، گردن دولت نوپا انداخت.
انارکی‌محمدی گفت: واقعاً اگر استیضاح وزیر اقتصاد به مرحله اجرا برسد ومثلاً آقای همتی عزل شود، چه اتفاق خاصی خواهد افتاد؟
طبیعتاًرییس‌جمهور یک نفر را به مدت سه ماه به عنوان سرپرست این وزارت کلیدیمعرفی خواهد کرد و این رویه، زمان‌بر است و کار کشور را عقب می‌اندازد،مخصوصاً که در ماه‌های منتهی به سال جدید هستیم و نباید شرایط اقتصاد و بازار معلق شود.
وی افزود: همه ما مشکلات و چالش‌ها را می‌دانیم و قبول داریم و به نظرم شایسته این است که نمایندگان و استیضاح‌کنندگان تعامل بیشتری با وزیراقتصاد برقرار کنند و با همفکری و هم‌اندیشی، راه‌های برون‌رفت از این اوضاع را پیدا کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: در خصوص طرح استیضاح وزیر اقتصاد و مطالبی که در آن نامه آمده بود باید بگویم که وقتیاقتصاد با چالش رو‌به‌رو می‌شود، تنها به واسطه تصمیمات و عملکرد وزارتاقتصاد نیست، بلکه دستگاه‌های دیگر هم در این بین نقش دارند.
برخی ازسوالات مطرح شده در آن نامه، متوجه وزیر اقتصاد و حتی وزارت اقتصادنیست و باید نگاه واقعی‌تری به موضوعات داشت.
مخالفت نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی با استیضاح همتی
نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم و استفاده از ابزارهای نظارتی توسطنمایندگان گفت: اینکه نمایندگان از ابزارهای نظارتی استفاده کنند، حققانونی آنها است و قانون نیز این حق را به رسمیت شناخته است.
اما اینکه در آغاز به کار دولت از این ابزارها استفاده شود، جای تأمل دارد.
مشابه این اتفاق در دوره قبل برای وزیر صمت رخ داد که مقام معظم رهبری در دیدار بانمایندگان تذکر دادند و فرمودند اجازه بدهید وزیر حداقل بخشی ازبرنامه‌هایی که برای آن رأی اعتماد گرفته، پیش ببرد و در صورتی که اینبرنامه‌ها نتیجه‌بخش نبود، از ابزارهای نظارتی استفاده کنید.
مهدی طغیانی افزود: این فرمایش برای دوره گذشته است و زمان زیادی از آن نمی‌گذرد.
در تصمیم‌گیری درباره وزرای اقتصادی و غیر اقتصادی تفاوتی وجود ندارد.
به نظر من باید اجازه داد وزرا برنامه‌های خود را اجرا کنند.
به‌عنوان مثال، در وزارت صمت طی پنج سال گذشته پنج وزیر تغییر کرده‌اند؛یعنی به‌طور میانگین هر سال یک وزیر.
این بی‌ثباتی مدیریتی به‌طور جدیمانع تحقق اهداف اقتصادی می‌شود.
این موضوع در سایر وزارتخانه‌ها نیزمشابه است.
وی ادامه داد: بی‌ثباتی مدیریتی راه‌حل مشکلات اقتصادی ایران نیست.
بخشی از این بی‌ثباتی به تغییر مکرر وزرا برمی‌گردد.
در موضوع بازار ارز نیز باید بازار را بهتر بشناسیم.
بازار ارز بخشی از سیستم اقتصادی کشوراست و نمی‌توان آن را جدا از اقتصاد کلان کشور تحلیل کرد.
طغیانی اضافه کرد:نقدینگی به دلایل مختلف مانند کسری بودجه و ناترازی بانک ها به‌طور مداوم در حال افزایش است.
علی‌رغم تلاش دولت برای مهار این مسئله، پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۳ حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه شامل بودجه عمومی و هدفمندی وجود داشته باشد.
از سوی دیگر، ناترازی بانک‌ها و خلق پول نیز همچنان روبه‌افزایش است و آخرین گزارش ها نشان می‌دهد که این رقم به ۲۵ درصد رسیده و احتمالاً بیشترخواهد شد.
نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: این حجم از نقدینگی و خلق پول به بازارهای مختلف سرریز می‌شود و در کنار عوامل روانی و انتظارات،بر نرخ ارز تأثیر می‌گذارد.
به همین دلیل، باید عملکرد دولت در این شرایط وبا امکانات موجود، به‌ویژه در بانک مرکزی، ارزیابی شود.
طغیانی ادامه داد: به نظر می‌رسد می‌شد عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز غیررسمی بهتر باشد و اقدامات سنجیده‌تری صورت گیرد.
با اینحال، مسیر کنونی بانک مرکزی در تلاش برای مهار بازار ارز و کنترلبازارهای اصلی، مسیر درستی است.
مهم است که بازار ارز تجاری که مبادلات مالی واقعی در آن صورت می‌گیرد، به بازار اصلی تبدیل شود وسایر بازارها تحت هدایت بانک مرکزی قرار گیرند.
وی تأکید کرد: از ابزارهای بانک مرکزی باید به‌گونه‌ای استفاده شود که قیمت در بازار غیررسمی دچار جهش نشود؛ چراکه چنین وضعیتی می‌تواند تمام تلاش ها را خنثی کند.
حفظ ثبات اقتصادی، چه در مجلس و چه در دولت،اولویت اصلی است و بخشی از این ثبات به توانایی مدیران در پیشبرد برنامه‌هایشان با قدرت و برنامه‌ریزی بازمی‌گردد.
روزنامه نزدیک به قالیباف: استیضاح همتی به نتیجه نمی‌رسد
روزنامه صبح نو که یکی از رسانه‌های نزدیک به قالیباف است، با انتقاد از استیضاح همتی نوشت: اگر به بافت و چینش سیاسی مجلس نگاه کنید می ‌بینیم که تعداد نمایندگانی که سرسخت‌ترین مخالفان دولت هستند به ۷۰نفر نمی‌رسد.
در جریان عملکرد‌های سیاسی مخالف دولت هم نهایتا بین ۳۰تا ۵۰ نماینده با فضاسازی این نمایندگان همراه می‌شوند.
در نتیجه عمده نمایندگان در صورتی که دولت کاری نکند که خلاف اعتبارمجلس باشد، با این گروه همراه نمی‌شوند و بر تعامل دولت و مجلس تأکیددارند.
بر همین اساس می‌توان گفت اگر شرایط همین‌گونه باشد، استیضاحوزیر اقتصاد بعید است به نتیجه برسد.»
این روزنامه اصولگرا در ادامه آورده است: «علی‌رغم تأکید رهبر انقلاب دردیدار سال گذشته برخی نمایندگان مجلس که تلاش دارند به هر نحوی شده استیضاح را انجام دهند، سعی می‌کنند بگویند، چون الان چهار ماه و نیم ازحضور همتی در دولت گذشته پس الان مشکلی برای استیضاح نیست!
البته مجلس این حق را دارد که هر زمانی خواست از این ابزار خود استفاده کند،ولی باید پیش از آن بررسی کرد که استیضاح در چنین شرایطی به نفع مردم و کشور است یا نه.»
«صبح نو» با تاکید بر اینکه «قطعا استیضاح همتی در این زمان ضربه سنگینی به دولت خواهد زد» نوشت: «این احتمال می‌رود که قیمت ارز نسبت به گذشته با افزایش بیشترین مواجه شود که اگر این چنین شود نمایندگانی که پیگیر استیضاح هستند باید آن زمان پاسخگو باشند برای همین نیازاست با بررسی دقیق موضوع و کمک به دولت برای کنترل نرخ ارز تلاش کرد واجازه نداد تا برخی سیاسی‌کاری‌ها مردم را با مشکلات بیشتری مواجه کند.
بی‌تردید، راه برای حرکت به سمت تک‌نرخی کردن ارز باز است؛ مشروط براینکه در برخی سیاست‌ها تغییراتی صورت گیرد.
آنچه در این موضوع اهمیت دارد، ایجاد مقرراتی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات است.»
بحث استیضاح همتی در در حالی مطرح می‌شود که نمایندگان در اولین دیدارشان با رهبر معظم انقلاب به اجتناب از دخالت دادن مسائل جناحی وسیاسی در بعد نظارتی مجلس و هدف قرار دادن «ارتقای کارآمدی دولت» ونیفتادن در ورطه افراط و تفریط در باب نظارت توصیه شده بودند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار خرداد سال گذشته با نمایندگان مجلس یازدهم هم تصریح داشتند که «مگر در یک وزارتخانه در سه ماه چه‌کار می‌شود کرد که اگر نکرد،آدم استیضاحش بکند؟
با این وجود برخی از نمایندگان مجلس گویی دلسوز تر از مقام معظم رهبری شده‌اند و با ابراز نگرانی‌های نمایشی و تبلیغاتی فقط میخواهند چوب لای چرخ دولت بگذراند و دریغ از آنکه این نمایندگان غیراز استیضاح دست‌کم یک ایده یا راه‌حل یک‌خطی به عنوان آلترناتیو تصمیم دولت در موضوع مدیریت بازار ارز مطرح کرده باشند.
بر اساس این گزارش و با توجه به واکنش‌های منفی اکثریت نمایندگان مجلس نسبت به استیضاح همتی ، اینطور به نظر می رسد که استیضاح وزیر اقتصاد که نقشی در این شرایط ندارد ،یک کار سیاسی است و سودی برای سفره مردم نخواهد داشت.
حال به نظر می رسد تنها راه حل برون رفت از بحران ها ، توجه بیش از پیش به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر همکاری دولت و مجلس و تعامل آنها است.