خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهرواره هوای نو نقشه راه را به هیئت‌ها نشان می‌دهد

مهر | دین و اندیشه | دوشنبه، 15 بهمن 1403 - 13:58
وحید ملتجی گفت: هیئت باید در منظومه مهندسی فرهنگی نظام جمهوری اسلامی قرار بگیرد و اینکه در کجای این منظومه باشد پرسشی است که باید به آن پاسخ داد.
هيئت،نقش،هواي،نو،انقلاب،اسلامي،اجتماعي،ديني،معرفي،فرهنگي،قرا ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی صبح دوشنبه ۱۵ بهمن در نشست خبری سومین مهرواره هوای نو نقش هیئت‌های مذهبی را از دیرباز نقش بی بدیلی در فضای فرهنگ جامعه ایرانی مهمی دانست و در این باره گفت: با شکل‌گیری انقلاب اسلامی هیئت‌های مذهبی در نهضت حضرت امام نقش ویژه ایفا کردند و این نقطه عطفی شد تا نهاد هیئت از مجموعه مناسکی صرف به نهادی اجتماعی تبدیل شود و در سال‌های بعد انقلاب سیر تطورات خود را طی کرده و امروز میراث دار مجموعه‌ای باشد که در کنار نقش دینی نقش اجتماعی نیز اجرا می‌کند.
وی تصریح کرد: چه در مسائل اجتماعی چه حوادث دیگر و در مقاطعی که جامعه در تنگنا قرار گفت این نقش هیئت‌ها پررنگ‌تر شد تا جایی که می‌شود از این ظرفیت در مسائل دیگر نیز استفاده کرد.
باباخانی در ادامه افزود: مهرواره هوای نو و تجلیل از برگزیدگان هیئت تلاشی است برای ارتقای حضور اجتماعی هیئت و معرفی نقش هیئت‌ها و هوای نو نیز به ترسیم این نقش می‌پردازد.
۱۰۰ هزار هیئت در کشور داریم / مبنای کار ما بزرگی و مطرح بودن هیئت نیست
رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی نیز در بخش دیگری در خصوص داوری آثار بیان کرد: ما در کشور ۱۰۰ هزار هیئت داریم و حتماً روضه‌های خانگی بسیاری وجود دارند که بخش عمده ای حدود ۹۰ درصدی مناسکی و مناسبتی هستند و مناسبت‌هایی چون ۵ روز محرم برنامه برگزار می‌کنند.
قطعاً هیئت‌های کوچکی که ابتکار جدید داشتند و اقدامات آنان مشهود بود در حتی اگر در دورترین نقطه کشور هم باشد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، ما در یکی از روستاهای بیرجند مجموعه دخترانه‌ای را داشتیم که برگزیده شده است، لذا ملاک داوران مطرح و بزرگ بودن هیئت نیست.
باباخانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هوای نو آیا می‌تواند در زمینه معنوی نیز آثار و هیئت‌ها را مورد ارزشیابی قرار دهد، گفت: سنجش این امور سخت و تجربه‌های شخصی و معنوی خاص است، البته ما در نهاد هیئت به موضوع سخنرانی و یا شعر که از نظر ادبی غنی باشد توجه کرده‌ایم اما معنویت سنجی کار شدنی ای نیست.
مهرواره هوای نو چشم اندازی از هیئت تراز را معرفی می‌کند
وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو، این رویداد را یک رویداد آینده‌نگر در حوزه هیئت و تشکل‌های دینی توصیف کرد و گفت: هیئت باید در منظومه مهندسی فرهنگی نظام جمهوری اسلامی قرار بگیرد و اینکه در کجای این منظومه باشد پرسشی است که باید به آن پاسخ داد.
وی افزود: ما همواره در حال گذر از تغییرات اجتماعی و فرهنگی هستیم و کمتر نقشه راه داریم به نظر می‌رسد در مورد هیئت هم این مسئله وجود دارد لذا جامعه هیئتی و مدیران فرهنگی دغدغه مند به این منظور مهرواره را طراحی کردند تا در چهارچوب افق انقلاب اسلامی و گام دوم هیئت‌ها چشم انداز و نقش آفرینی خود را پیدا کنند.
وی هیئت را به عنوان یکی از موتورهای پیشران حرکت انقلاب اسلامی در دهه‌های بعدی معرفی کرد و گفت: مهرواره به لحاظ نظام مندی و قاعده مندی همچون جشنواره است.
پیش فرضی برای این کار مهرواره داشتیم و آن این بود که در ۴۰ سال دوم انقلاب اسلامی بخشی از نهادهای انقلاب اسلامی که پیش از این بودند یا دیگر نیستند یا اثرگذاری خود را ندارند.
اگر بپذیریم نهاد دین مدار هیئت به خاطر مردمی بودن یکی از ماناترین تشکیلات مردمی است پس می‌تواند از موتورهای پیشران فرهنگی ما باشد.
بخش بین‌المللی را از امسال آغاز می‌کنیم
ملتجی در خصوص برگزاری اختتامیه مهرواره گفت: مراسم اختتامیه در ۱۷ بهمن در محل تالار وحدت برگزار می‌شود در این برنامه از برگزیدگان با عنوان پرچمداران تجلیل می‌شود.
ما در ۳۱ رشته ۸۹ پرچمدار داریم که در آئین ۱۷ بهمن معرفی خواهند شد.
وی همچنین بیان داشت: امسال اولین سالی است که در مهرواره رویکرد بین‌المللی را آغاز کردیم، کاری که هم لازم و هم سخت است و برای اینکه کلیشه و شعار نباشد فرایند ۵ ساله برای آن در نظر گرفتیم، در سال اول رشته‌ای را با عنوان هیئت و جهانی اندیشی مربوط به هیئت‌هایی که در ایران هستند اما فعالیت‌هایشان خارج از ایران است را رصد می‌کنیم که مشهودترین آن هیئت‌هایی است که در اربعین فعالیت می‌کنند.
موضوع بعدی که امسال پیگیری می‌شود برگزاری نشستی با برخی هیئت‌های خارجی از ایران است که در یک روز تبادل نظر و تجربه خواهیم داشت.