سرنوشت ضدانقلاب بدون دلارهای آمریکایی
پس از قطع کمکهای مالی آمریکا به گروههای ضدایرانی، بسیاری از سازمانهای تجزیهطلب و تروریستی با بحران مالی روبهرو شدهاند و حالا باید برای بقا به دنبال منابع مالی جدید باشند.
به گزارش مشرق، با اقدام اخیر ترامپ برای تعلیق کمک های مالی که پیش از این آمریکا به شرکتها و موسسات ضدایرانی پرداخت میکرد، هم اکنون گروههای تجزیهطلب و تروریستی که سالها به کمکهای مالی آمریکا وابسته بودند، با بحران مالی جدی مواجه شدهاند.
فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا میگوید که گروههای اپوزیسیون و ضد ایران که سالها به حمایتهای مالی دولت آمریکا وابسته بودند، اکنون با بحران جدی روبهرو شدهاند.
این وضعیت باعث شده که آنها به این نتیجه برسند که اتکا به حمایتهای خارجی، استراتژی پایداری نیست و به دنبال منابع مالی جایگزین باشند.
دلارهای آمریکا؛ پشتوانه مالی گروههای مخالف ایران
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گروههای مختلف ضدانقلاب و تجزیه طلب به دنبال پناه گرفتن در کشورهای دیگر بودند و آمریکا میزبان بسیاری از این جریانات شد.
بسیاری از اعضای گروههای مخالف جمهوری اسلامی، همچون سلطنتطلبان و مجاهدین خلق (منافقین)، به آمریکا مهاجرت کردند یا پناهنده شدند.
این افراد، در ادامه به ویژه در دهههای اخیر، فعالیتهای خود را علیه جمهوری اسلامی ادامه دادند و برخی از آنها در قالب رسانهها، گروههای سیاسی و لابیهای مختلف در ایالات متحده فعالیت کردند.
این گروهها به ویژه از حمایتهای مالی آمریکا و برخی کشورهای غربی بهرهمند شدند.
بسیاری از آنها با دریافت بودجههای کلان، توانستند برنامههای تبلیغاتی ضدایرانی را در سطح بینالمللی راهاندازی کنند، علاوه بر این که برخی از این گروهها به عنوان واسطههایی برای تبادل اطلاعات و جمعآوری کمکهای مالی و نظامی برای مقابله با حکومت ایران نقش ایفا میکردند.
در طول سالها، برخی از این گروهها همچنان در آمریکا حضور داشتند و از حمایتهای مالی و سیاسی برخوردار شدند.
برای مثال، گروههایی مانند مجاهدین خلق (منافقین) که زمانی در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا قرار داشتند، در دورههای مختلف توانستند با لابیگری در واشنگتن، حمایتهای قابل توجهی از مقامات آمریکایی دریافت کنند.
این پناهندگان و گروههای ضدانقلاب نه تنها از دلارهای آمریکایی بهرهمند شدند، بلکه از رسانهها و ابزارهای تبلیغاتی در آمریکا استفاده کرده و توانستند تصورات و نگرشهای منفی نسبت به جمهوری اسلامی را در سطح جهانی گسترش دهند.
این روند تا کنون همچنان ادامه داشته و برخی از این گروهها حتی در برخی از تصمیمگیریهای سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران تأثیرگذار بودهاند تا اینکه ترامپ تصمیم گرفت دیگر مالیاتهای مردم آمریکا را به جیب اینها نریزد.
ضدانقلاب به دنبال پناهگاه جدید
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا می گوید که برخی از این گروهها که مستقیماً از آمریکا تأمین مالی میشدند، اکنون ممکن است برای ادامه فعالیتهای خود، به حمایتهای جدیدی از سوی دیگر کشورها متوسل شوند.
به گفته ایزدی این جریانات احتمالاً برای جبران کاهش حمایتهای مالی، به دنبال لابیهای اسرائیلی، دولتهای عربی منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی میروند.
ایزدی می گوید که احتمال دارد برخی از عناصر ضدانقلاب هم با توجه به شرایط سخت بعد از این تصمیم به بازگشت به ایران بگیرند و حتی از مواضع گذشته خود ابراز ندامت کنند.
قطعاً سیاستهای ترامپ، چه در داخل آمریکا و چه در حوزه روابط خارجی، موجب تغییرات اساسی خواهد شد و این تصمیم اپوزیسیون خارجنشین را دچار بحران هویتی و مالی خواهد کرد، به گفته ایزدی در چنین شرایطی، تصمیم ترامپ برای قطع حمایتهای مالی، ضربهای بزرگ به اپوزیسیون وابسته به آمریکا وارد خواهد کرد.
یکی از شعارهای اصلی ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی، کاهش هزینههای غیرضروری دولت آمریکا بود.
او بارها تأکید کرده بود که واشنگتن دچار یک سیستم ناکارآمد مالی است برای همین احتمالاً برای جلوگیری از حیفومیل شدن میلیاردها دلار از پول مالیاتدهندگان آمریکا، سیاستهای سختگیرانهتری را در پیش خواهد گرفت.
این درحالی است که همین الان هم بسیاری از گروههای مخالف جمهوری اسلامی و ضدانقلاب مشکل زیادی مواجه شده اند، آنها که امید زیادی به روی کار آمدن ترامپ داشتند، حالا با واقعیتی متفاوت روبهرو شدهاند و برای همین هم عصبانی شده اند.
به گفته تحلیلگران اگر تصمیم آمریکا ادامه پیدا کند گروههای ضدانقلاب که نتوانند دست خود را در جیب حامی جدیدی کنند اگر نخواهند به ایران هم بارگردند باید در وضعیت فلاکتباری به زندگی در آمریکا ادامه دهند.