سرمایهگذاری در محیط زیست هزینه نیست - تسنیم
کنشگر و پژوهشگر محیط زیست گفت: سرمایه گذاری در محیط زیست نه تنها هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری در آینده سلامت جامعه است. برای مقابله با بیماری هایی مانند سرطان، باید به جای استفاده از سوخت های فسیلی، به انرژی های تجدیدپذیر توجه بیشتری شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمد درویش در همایش «طبیعت و تن» که با هدف مبارزه با عوامل سرطان زا در مشهد برگزار شد به بررسی ارتباط بین سلامت انسانها و محیط زیست پرداخت و اظهار کرد: نهادهای متولی محیط زیست نقش حیاتی در کاهش بیماریها، به ویژه سرطان، دارند.
وی با اشاره به تجربه دو کشور نروژ و ایالات متحده آمریکا، به مقایسه بودجه و کیفیت خدمات درمانی در این کشورها پرداخت و گفت: در نروژ، با تمرکز بر پیشگیری و بهبود شرایط مدارس، نرخ ابتلا به سرطان پایین است، در حالی که در آمریکا با وجود پیشرفتهای پزشکی، هزینههای درمانی بسیار بالاست.
این کنشگر محیط زیست با اشاره به مشکلات آلودگی هوا و تأثیر آن بر سلامت عمومی، خاطرنشان کرد: تلاشها برای بهبود کیفیت هوا عمدتاً بر روی بهبود خودروها و سوختها متمرکز شده است، در حالی که باید به کاهش تردد و استفاده از حمل و نقل عمومی توجه شود.
وی همچنین به وضعیت محیط زیست در ایران و کاهش جنگلها و تالابها اشاره کرد و نتیجه این موضوع را افزایش بیماریهایی مانند سرطان دانست.
برای بهبود وضعیت سلامت و کاهش بیماریها، باید به محیط زیست توجه بیشتری شود و نهادهای مرتبط با آن تقویت شوند.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری در محیط زیست نه تنها هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری در آینده سلامت جامعه است.
برای مقابله با بیماریهایی مانند سرطان، باید به جای استفاده از سوختهای فسیلی، به انرژیهای تجدیدپذیر توجه بیشتری شود.
بابک اقبالی، رئیس گروه بیماری غیر واگیردانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: بر اساس دادهها، سن بروز سرطان به ویژه در سنین 50 تا 60 سالگی افزایش مییابد.
سرطان پروستات و معده به طور خاص با شیب تندی در این سنین افزایش مییابند.
همچنین، عوامل خطر مختلفی برای بروز سرطان شناسایی شدهاند که شامل تغذیه (30 درصد)، عفونتها (32 درصد)، مصرف تنباکو (16 درصد)، عوامل شغلی (5 درصد) و عوامل محیطی (2 درصد) است.
.
وی افزود: سطح جهانی، سرطان ریه شایعترین نوع سرطان است، البته در ایران نیز بروز آن کمتر از میانگین جهانی است.
در مقایسه با کشورهای دیگر، ایران در بروز سرطان روده بزرگ و معده در وضعیت بالایی قرار دارد.
همچنین، سرطان تیروئید در ایران بیشتر در زنان شایع است و قابل درمان است.
رئیس گروه بیماری غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطانها میتواند به بهبود وضعیت درمان کمک کند.
به طور کلی، افزایش سن، تغییرات سبک زندگی و عوامل محیطی از جمله دلایل افزایش بروز سرطان در ایران به شمار میروند.
حسین امینی، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز در همایش طبیعت و تن اظهار کرد: با توجه به اینکه این همایش به بررسی ارتباط محیط زیست و بیماریها با تأکید بر سرطان پرداخته شد بنابراین هدف جلب توجه عمومی به نقش محیط زیست در سلامت انسان و توجه به عوامل سرطانزاست.
وی افزود: بررسی تاثیر محیط زیست بر بروز انواع سرطانها و ارائه راهکارهایی برای کاهش مواجهه با عوامل سرطانزا در محیطهای طبیعی و شهری از محور اصلی همایش طبیعت و تن است.
انتهای پیام/282/