خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتقاد روزنامه دولت از حملات تندروها به سران قوا؛ آتشی بی‌اثر است اما جمع شود

اعتماد | همه | دوشنبه، 15 بهمن 1403 - 20:46
روزنامه ایران از حملات تندورها به روسای‌ قوای سه‌گانه انتقاد کرده است.
رؤساي،تندروها،تحركات،وفاق،قوا،قواي،تجمع،قضائيه،حملات،رئيس،اي ...

کد خبر: 697865 | ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ ۲۰:۴۵:۰۰
روزنامه ایران از حملات تندورها به روسای‌ قوای سه‌گانه انتقاد کرده است.
به گزارش ایران، آیا وفاق میان قوا و نهادهای حاکمیتی، قربانی تجمع خیابانی تندروها خواهد شد؟
این سؤال در هنگامه‌ای مطرح است که طی روزهای اخیر، تحرکات طیفی محدود اما پر قیل و قال، نشان داد هجمه‌ها علیه وفاق به پزشکیان و ظریف محدود نمی‌ماند.
زیرا هراس تندروها از نتایجی که «درک مشترک از مسائل و راه‌حل‌ها» به دست خواهد داد؛ باعث شد رؤسای قوای مقننه و قضائیه نیز سیبل حمله قرار گیرند.
برگزاری تجمع علیه رئیس مجلس با متهم کردن او به «کودتا علیه قانون» به دلیل ابلاغ نشدن مصوبه حجاب که در شورای عالی امنیت ملی تصمیم‌گیری شد، یا نطق‌چند نماینده رادیکال علیه رئیس قوه قضائیه، نشان‌دهنده تعارضات رادیکال‌ها بود که با وجود «نه» شنیدن از مردم، همچنان برای بقا در سیاست از راه تقابل‌جویی تقلا می‌کنند.
این روزنامه افزوده است: در آخرین این تقلاها روز گذشته تجمعی در اطراف مجلس برگزار شد که مضمون آن چیزی جز شعارهای تند علیه سران قوا نبود.
«لیبرال» و «نوکر امریکا» خطاب کردن رئیس جمهوری که کمتر کسی در بنیان‌های مذهبی و انقلابی‌اش تردید دارد، آن هم یک روز پس از قرائت وصیتنامه امام(ره) در مراسم تجدید عهد با بنیانگذار انقلاب، یا گفتن این جمله خطاب به قاضی القضات که «شما را منصوب نکردند که هرشب برای مردم درس اخلاق بدهید» بخش‌هایی از ادعاهای تندروانه در این تجمع بود.
با وجود قرار گرفتن رؤسای قوای مقننه و قضائیه در سیبل حملات، اظهارات دیروز حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای و محمدباقر قالیباف که در آیین تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل مطرح کردند، حکایت از آن داشت که رؤسای دو قوه بنا ندارند از مصلحت کشور در مقابل هجمه شعار‌دهندگان به ظاهر انقلابی و دعواهای نعمتی-حیدری عدول یا عبور کنند.
ایران تاکید کرده است: حملات تندروها که تا پیش از این منحصر به حضور محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی، اعتراض به ابلاغ نشدن مصوبه مربوط به حجاب و مخالفت با سیاست رفع فیلترینگ بود، طی روزهای اخیر درحالی به رؤسای قوا تسری یافته که در واقعیت این تحرکات را نباید چیزی بیش از آتشی بی‌اثر ارزیابی کرد.
زیرا همه شواهد نشان می‌دهد اجماع نظام سیاسی برای حل مسائلی که بر معیشت مردم و انسجام اجتماعی اثر دارد، اراده شکل گرفته برای جلوگیری از دوقطبی‌سازی‌های مخرب و مهم‌تر از همه عزم جدی برای حمایت از ایده وفاق به معنای استفاده از همه ظرفیت‌های جامعه ایرانی، عواملی هستند که تاکنون و پس از این می‌توانند مانع از غالب شدن تندروی‌ها بر مصالح و منافع کشور باشند.
با این همه، التهابی که نزاع‌طلبان با تجمعات خیابانی و نطق‌های تند به فضای ذهنی جامعه تحمیل می‌کنند، همچنان تلاش برای مدیریت این تحرکات و دعوت از هدایت کنندگان آنان را برای صرف نظر کردن از منازعه سیاسی به نفع حل مشکلات مردم، ضروری می کند.