خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ظرفیت‌های گردشگری خراسان شمالی را به دنیا معرفی می‌کنیم - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 16 بهمن 1403 - 10:13
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی، گفت: تلاش می کنیم با حمایت رسانه ها و تهیه محتوای خوب ظرفیت گردشگری خراسان شمالی را به دنیا معرفی کنیم.
گردشگري،فرهنگي،بجنورد،خراسان،شمالي،گردشگران،شهري،توسعه،مستوف ...

علی مستوفیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: بجنورد به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود در مسیر ارتباطی مهم شرق به غرب کشور، نقشی کلیدی در اتصال دو قطب گردشگری مذهبی مشهد و گردشگری طبیعی در شهرهای شمالی ایفا می‌کند.
این ویژگی، زمینه‌ای مساعد برای گسترش گردشگری شهری در بجنورد فراهم کرده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: توسعه گردشگری در هر منطقه مستلزم شناخت دقیق ظرفیت‌ها و عوامل مؤثر بر آن است.
به همین دلیل، گام نخست در این مسیر، بررسی و شناسایی قابلیت‌های گردشگری هر منطقه محسوب می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بجنورد با دارا بودن ظرفیت‌های طبیعی و فرهنگی قابل توجه، شرایط لازم برای رشد گردشگری شهری را دارد.
تقویت این ظرفیت‌ها می‌تواند جایگاه این منطقه را در صنعت گردشگری، نه‌تنها در سطح ملی بلکه در عرصه بین‌المللی ارتقا دهد و با تبدیل آن به مقصدی پایدار و رقابتی، بهبود اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی، رونق صنایع محلی و افزایش درآمد ساکنان را به دنبال داشته باشد.
مستوفیان تصریح کرد: امروزه گردشگران شهری طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها را در مقاصد سفر خود دنبال می‌کنند.
از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به بازدید از اماکن تاریخی، موزه‌ها، نمایشگاه‌های هنری، مراکز مذهبی همچون مساجد و بقاع متبرکه، بناهای یادبود، اماکن تفریحی و دیگر جاذبه‌های فرهنگی اشاره کرد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی با بیان اینکه بجنورد می‌تواند به‌عنوان یکی از مراکز معرفی میراث فرهنگی و تاریخی خراسان شمالی نقش‌آفرینی کند، گفت: برخی از این آثار، حتی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند و قابلیت بالایی برای جذب گردشگران دارند.
مستوفیان با اشاره به اینکه مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی بجنورد، با داشتن فضا و امکانات مناسب، بستری مطلوب برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و نمایش آثار باستانی به شمار می‌رود گفت: این مجموعه می‌تواند در ایام مختلف سال، به‌ویژه نوروز و تعطیلات تابستان، میزبان گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ باشد.
وی ادامه داد: از دیگر جذابیت‌های گردشگری خراسان شمالی می‌توان به موسیقی محلی، جشنواره‌های متنوع، مراکز عرضه صنایع‌دستی و سوغات، آثار تاریخی، موزه‌ها و مناطق تفریحی چون بش‌قارداش، باباامان و دره‌های سرسبز اطراف شهرها اشاره کرد.
همچنین، ثبت جهانی موسیقی بخشی‌های خراسان و دریافت نشان اصالت یونسکو برای دست‌بافته‌ها و صنایع‌دستی، در کنار ثبت جنگل‌های هیرکانی و کاروان‌سرای قلی، می‌توانند با توسعه زیرساخت‌های لازم، به افزایش زمان ماندگاری گردشگران و در نتیجه، تقویت اقتصاد محلی کمک کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: علاقه فرهنگی مردم بجنورد نیز زمینه‌ساز برگزاری رویدادهای مختلفی همچون کنسرت‌ها، جشنواره‌های غذایی، بازارهای محلی و نمایشگاه‌های صنایع‌دستی شده است.
استقبال گسترده از این برنامه‌ها، نشان‌دهنده پتانسیل بالای این شهر در حوزه گردشگری شهری است.
وی افزود: با این‌ حال توسعه گردشگری شهری مستلزم هماهنگی میان نهادهای اجرایی و فرهنگی است.
اقداماتی نظیر معرفی و برندسازی مقصد، نصب تابلوهای راهنمای گردشگران، طراحی اپلیکیشن‌های کاربردی، ایجاد تسهیلات در حوزه حمل‌ونقل و اقامت، و تدوین تقویم رویدادهای گردشگری (شامل جشنواره‌هایی مانند آب‌نبات، فتیرمسکه، موسیقی مقامی، مسابقات اسب‌دوانی ترکمن، برداشت انگور و گردو) می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگران به بجنورد ایفا کند.
مستوفیان با بیان اینکه یکی از چالش‌های اساسی استان کمبود زیرساخت‌های گردشگری نظیر جاده، راه‌آهن و فرودگاه است گفت: این مسئله که تاکنون چندین بار مطرح شده، همچنان موردتوجه جدی قرار نگرفته و باعث عدم جذب سرمایه‌گذاران و رکود گردشگری در استان شده است.
تا زمانی که این زیرساخت‌ها به‌طور کامل فراهم نشوند، انتظار رشد چشمگیر در گردشگری بجنورد دشوار خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه تلاش‌هایی برای معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های استان در حال انجام است بیان کرد: استفاده از فضای مجازی، شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، راه‌اندازی میزهای تخصصی گردشگری (اسب، فرش، موسیقی و غیره)، برگزاری رویدادهای فرهنگی و ورزشی، تولید محتوای تبلیغاتی، حضور در رسانه‌ها و جذب سرمایه برای توسعه تأسیسات گردشگری (شامل 50 پروژه با مساحت 200 هزار مترمربع) از جمله اقداماتی است که می‌تواند به رونق پایدار گردشگری در استان کمک کرده و در نهایت، منجر به توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای مردم منطقه شود.
انتهای پیام/311/