حقوق ثابت برای همه اعضای هیئت علمی از عوامل مهاجرت است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با فعالیت دانشگاههای غیرانتفاعی نه تنها موافق است، بلکه بر گسترش این فعالیتها تاکید دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه با حضور در دانشگاه خاتم، ضمن دیدار با رئیس و معاونین این دانشگاه در جریان آخرین وضعیت ساخت پردیس دانشگاه در محدوده پارک علم و فناوری قرار گرفت و از خدمات دستاندرکاران آن و فراهم کردن فضای مناسب علمی و آموزشی برای استادان و دانشجویان کشور قدردانی کرد.
وی با اشاره به گزارشی که درباره فعالیتهای دانشگاه خاتم از بدو تاسیس تاکنون و نیز نگاه این مرکز علمی به آینده با ساخت پردیس دانشگاه ارائه شد، گفت: صحبتهای رئیس دانشگاه و گزارشی که ارائه شد، نشان میدهد که دانشگاه خاتم از زمانی که تشکیل شده است تاکنون یک سیر تکاملی و رو به پیشرفتی داشته است.
این دانشگاه هم حکمتبنیان و خردمحور است و هم مبتنی بر نگاه حکمرانی و با لحاظ کردن راهبردها و سیاستهای تعیین شده، مسیر خود را طی میکند.
وی افزود: در گزارشی که ارائه شد، نظارت بر اجراییسازی راهبردها کاملاً پیداست و انشاءالله در آینده نزدیک ما شاهد یک دانشگاه جامعِ حکمتبنیانِ مردمی در پردیس خواهیم بود و بتواند الگوی خوبی برای دیگر دانشگاهها باشد.
ویژگی دیگری هم که در گزارش عزیزان بود، جذب نخبگانی بود که برخی از آنها به دانشگاههای معتبر آمریکایی رفته بودند و خوشبختانه الان در اینجا خدمت میکنند.
در واقع ما در اینجا یک الگوی مناسب در زمینه جلوگیری از مهاجرت نخبگان را شاهد هستیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همین راستا اضافه کرد: اینکه ما یک حقوق ثابت برای همه اعضای هیئت علمی در نظر بگیریم و نخبگانی را که اثربخشی آنها بیش از استادان دیگر است، مثل بقیه لحاظ کنیم، خود یکی از عوامل مهاجرت است؛ قطعاً باید امکاناتی را برای آنها فراهم کرد و این افراد مخصوصاً در بخش پژوهش و تحقیقات میبایست از امکانات بیشتری برخوردار باشند تا بتوانند به تولید بیشتر علم و نوآوری کمک کنند.
حجتالاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با فعالیت دانشگاههای غیرانتفاعی نه تنها موافق است، بلکه بر گسترش این فعالیتها تاکید دارد؛ منتها با رعایت اصول حکمرانی که در این زمینه، دانشگاه خاتم میتواند الگویی برای دیگر دانشگاههای غیرانتفاعی باشد.
اگر خطاهایی در بعضی دانشگاههای غیرانتفاعی وجود دارد - که البته در دانشگاههای دولتی هم ممکن است این خطاها و انحرافها وجود داشته باشد -، باید نظارت قوی باشد و به عبارت دقیقتر باید با قاعده و ضابطه و به صورت هیئت امنایی، امور این دانشگاهها را پیش برد؛ نه رابطهبازی و حزببازی.
وی ادامه داد: در این زمینه، وزارت علوم و به ویژه شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامهریزی میبایست تسهیلگری کنند.
به عنوان مثال، وقتی ظرفیتی در یک دانشگاه برای ایجاد یک رشته جدید وجود دارد، یا موسسهای رشد کرده است و میخواهد تبدیل به دانشگاه شود، باید زمینه اجرایی شدن این نیازها را فراهم و مجوزهای لازم را صادر کرد.
فرآیند طولانی که در تصویب مصوبات در این رابطه وجود دارد، برای حکمرانی، بسیار مضر و در واقع سمِ حکمرانی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: باید اجازه دهیم که واقفین و خیّرین و سرمایهگذاران بیایند و نه فقط در ساخت دانشگاهها، بلکه در زمینه ساخت مدارس و دبیرستانها سرمایهگذاری کنند.
ما باید ضوابط را ابلاغ کنیم و بر اجرای آنها نظارت داشته باشیم و اجازه بدهیم که خود عزیزان این مجتمعهای آموزشی را اداره کنند.
خسروپناه بار دیگر تاکید کرد: خوشبختانه ما الگوی حکمرانی آموزش عالی را در دانشگاه خاتم به عینه دیدیم و انشاءالله گزارش عزیزان دانشگاه خاتم در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم ارائه شود که طبیعتاً اعضای شورا نیز نقد و نظرهای خودشان را میتوانند ارائه کنند و انشاءالله این الگو با یک عقل جمعی بتواند در کل کشور سرایت پیدا کند.