خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ابتلای سالیانه ۱۹ میلیون نفر به سرطان در جهان/ مؤثرترین راه، تمرکز بر پیشگیری

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 16 بهمن 1403 - 11:06
به گفته رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت مؤثرترین راه برای مقابله با سرطان، تمرکز بر پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری است.
سرطان،بيماري،بهداشت،پيشگيري،وزارت،افزايش،جندقي،غربالگري،زوده ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - جعفر جندقی، رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در گفت و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به روز جهانی سرطان گفت: «چهارم فوریه، روز جهانی مبارزه با سرطان است تا بار دیگر توجه به یکی از چالش‌های جدی سلامت جلب شود.
بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۱۹ میلیون نفر در سراسر جهان به سرطان مبتلا می‌شوند و این آمار رو به افزایش است.»
جعفر جندقی گفت: «پیش‌بینی‌ها نشان داده که اگر اقداماتی جدی برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام انجام نشود، تا ۱۵ سال آینده این تعداد به بیش از ۳۰ میلیون نفر خواهند رسید.
هر چند که پیشرفت‌های علمی و درمانی بسیاری در زمینه بسیاری از سرطان‌ها اتفاق افتاده، اما الان مؤثرترین راه برای مقابله با این بیماری، تمرکز بر پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری است.»
رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: «سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب، پرهیز از مصرف دخانیات، فعالیت بدنی منظم و انجام معاینات دوره‌ای، همگی راهکارهای موثر برای کاهش سرطان در جامعه هستند.
شعار روز جهانی سرطان در سال ۲۰۲۵ متحد در یگانگی است که بر اهمیت نگاه انسانی‌تر به بیماری سرطان تأکید دارد و نشان دهنده این است که باید فراتر از بیماری، به تجارب منحصربه‌فرد انسان ها توجه کنیم.»
رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: «توجه به سرطان نباید تنها به یک روز خاص محدود شود.
مبارزه با سرطان یک تعهد دائمی است که نیاز به آگاهی‌بخشی مستمر، افزایش دسترسی همگانی به خدمات پیشگیری و غربالگری، توسعه زیرساخت‌های درمانی و نیز حمایت از تحقیقات علمی دارد.
تنها با چنین رویکردی است که می‌توانیم شاهد کاهش آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری باشیم.»
جعفر جندقی توضیح داد: «استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام را در اولویت قرار خواهیم داد.
تعهد ما باید بر محوریت قرار دادن انسان‌ها و تجارب آن‌ها در تمام جنبه‌های مبارزه با سرطان شامل ارائه مراقبت‌های فردمحور، حمایت‌های روحی، اجتماعی و اقتصادی و درک بهتر برای پاسخ به نیازهای منحصربه‌فرد هر فرد باشد.»
جعفر جندقی گفت: «وزارت بهداشت برنامه‌های متعددی برای پیشگیری از سرطان‌های شایع در دست اجرا دارد؛ از جمله افزایش آگاهی عمومی، خودمراقبتی، افزایش خدمات غربالگری و تشخیص‌های زودهنگام در ارتباط با سرطان‌های روده بزرگ و پستان.
علاوه بر این وزارت بهداشت در نظر دارد تا نسبت به توسعه بنیادی و ارتقای کیفیت این خدمات و برنامه‌ها اقدام کند.
با به اشتراک‌گذاری تجربیات منحصربه‌فرد بیماران، خانواده‌ها و درمانگران، می‌توانیم آگاهی عمومی را افزایش داده و جامعه‌ای همدل‌تر و حامی‌تر برای مبتلایان به سرطان ایجاد کنیم.»