خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترامپ به دنبال ایجاد صندوق سرمایه ملی در آمریکا

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 16 بهمن 1403 - 11:13
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دستور ایجاد صندوق سرمایه ملی آمریکا طی سال آینده را صادر کرد.
صندوق،سرمايه،آمريكا،گزارش،تاك،تيك،اجرايي،ملي،روز،دونالد،صادر ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی، دستور ایجاد صندوق سرمایه ملی طی سال آینده را صادر و اعلام کرد ممکن است این صندوق اپلیکیشن تیک تاک را بخرد.
براساس این گزارش، در صورت ایجاد صندوق، آمریکا در کنار شمار زیادی از کشورهای دیگر به ویژه کشورهای خاورمیانه و آسیا قرار می گیرد که صندوق های مشابهی برای سرمایه گذاری های مستقیم با بودجه های دولتی دارند.
در این فرمان اجرایی دو وزارتخانه خزانه داری و بازرگانی ملزم به ارائه طرحی برای ایجاد چنین صندوقی طی مدت زمان 90 روز شدند، از جمله پیشنهاداتی برای مکانیسم صندوق، استراتژی های سرمایه گذاری، ساختار صندوق و الگویی برای اداره صندوق.
براساس این گزارش، این صندوق ها عموماً بر مازاد بودجه کشور برای سرمایه گذاری استوار هستند اما آمریکا دچار کمبود بودجه است.
تشکیل این صندوق نیازمند تایید کنگره است.
ترامپ در جمع خبرنگاران در این باره گفت: ما می خواهیم سرمایه زیادی را برای این صندوق فراهم کنیم و من فکر می‌کنم این مربوط به زمانی است که کشور یک صندوق سرمایه ملی داشته باشد.
این در حالی است که مقامات دولت درباره نحوه عملکرد یا تامین مالی این صندوق سخن نگفتند اما ترامپ پیشتر گفته بود سرمایه این صندوق را با تعرفه ها و مسائل هوشمندانه دیگر تامین خواهد کرد.
اسکات بسنت وزیر خزانه داری نیز در جمع خبرنگاران گفت: این صندوق طی یک سال آینده راه اندازی می شود.
این صندوق ترکیبی از دارایی های شناور است که ما در کشور برای مردم آمریکا به آن ها احتیاج داریم.
نیویورک تایمز و فایننشال تایمز هم در این باره گزارش دادند که دولت بایدن نیز پیش از پیروزی ترامپ در انتخابات ماه نوامبر، به دنبال تشکیل چنین صندوقی بود.
انجمن بین المللی صندوق های سرمایه ملی اعلام کرد بیش از 90 صندوق از این نوع در سراسر جهان با بیش از 8 تریلیون دلار سرمایه وجود دارد.
در حال حاضر برخی ایالت های آمریکا از جمله آلاسکا، تگزاس و نیومکزیکو صندوق سرمایه مخصوص به خود را دارند که به اولویت های مختلف از جمله آموزش و معافیت های مالیاتی اختصاص می یابد و درآمد آنها معمولا از منابع طبیعی مانند نفت یا زمین تامین می شود.
ترامپ همچنین در ادامه خاطرنشان کرد که ممکن است این صندوق اپلیکیشن تیک تاک را بخرد.
دونالد ترامپ، هفته گذشته طی اظهاراتی اعلام کرد که در حال مذاکره با چندین فرد درباره خرید تیک‌تاک است و احتمالاً ظرف 30 روز آینده درباره سرنوشت این برنامه محبوب تصمیم‌گیری خواهد کرد.
پیش‌تر در همان روز، رویترز گزارش داده بود که دولت ترامپ در حال تهیه برنامه‌ای برای نجات تیک‌تاک است.
این برنامه شامل همکاری با شرکت نرم‌افزاری اوراکل و گروهی از سرمایه‌گذاران خارجی برای کنترل مؤثر بر عملیات این اپلیکیشن است.
در توافقی که کاخ سفید به دنبال آن است، مالک چینی تیک‌تاک یعنی شرکت بایت‌دنس سهام خود را حفظ خواهد کرد.
با این حال، جمع‌آوری داده‌ها و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار تحت نظارت شرکت اوراکل که هم‌اکنون زیرساخت اینترنتی تیک‌تاک را ارائه می‌دهد، خواهد بود.
در توافقی که ترامپ به دنبال آن است، پیش‌بینی شده که برخی از سرمایه‌گذاران آمریکایی فعلی بایت‌دنس، مانند شرکت‌های جنرال آتلانتیک، کوهلبرگ کراویس رابرتز (KKR)، سکویا کپیتال و گروه بین‌المللی ساسکوهننا، در آن مشارکت داشته باشند.
فعالیت تیک تاک یک روز پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ به حالت تعلیق درآمد زیرا قانونی که این پلتفرم را به دلایل امنیت ملی ممنوع می‌کرد، قرار بود اجرایی شود.
اما پس از آنکه ترامپ گفت دستور اجرایی برای تعلیق ممنوعیت صادر خواهد کرد، برای 170 میلیون کاربر خود در آمریکا مجدداً فعال شد.
پیش تر دیوان عالی ایالات متحده رأی نهایی درباره پرونده تیک تاک را صادر و حکم دادگاه فدرال مبنی بر حذف این اپلیکیشن از سراسر آمریکا را تأیید کرد.
انتهای پیام/