به نقشآفرینی حوزههای علمیه در قانونگذاری نیاز است - تسنیم
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: در دوره تحول و تعالی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس سعی شده است از ظرفیت های حوزه های علمیه به صورت حداکثری استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی در دیدار با آیتالله مروی دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه، با بیان اینکه هر تحول ساختاری، کارکردی و رفتاری در سایه قانون کارآمد امکان پذیر است، گفت: اگر این قانون کارآمد منبعث از فقه و شریعت اسلام باشد در حل مشکلات جامعه موثرتر خواهد بود.
وی بیان کرد: حرکت حوزههای علمیه در لبه تقنین اقدام مبارکی است که می تواند در منظومه قانونگذاری و سیاستگذاری بسیار تاثیرگذار و تحول آفرین باشد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این سوال و دغدغه وجود دارد که چگونه مسائل فقه و شریعت اسلام و مسائل فقههای مضاف مانند فقه التقنین را به مجموعه قانونگذاری منتقل کنیم به همین دلیل نیاز به نقش آفرینی بیشتر حوزه های علمیه وجود دارد و در دوره تحول و تعالی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس سعی شده است از ظرفیت های حوزههای علمیه به صورت حداکثری از قم تا خراسان و تهران و استفاده به نحوه مطلوبی استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسین هاشمیان مدیر گروه آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز در این دیدار عنوان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یک بازوی مشورتی و علمی قوه مقننه با پشتوانه فقهی و غنی فقه شیعه و حوزه علمیه از برخی خلاء ها و غفلتها در قانونگذاری جلوگیری کند.
وی ادامه داد: در همه پارلمان ها گاهی برخی فوریت های قانونی باعث خواهد شد که عقلانیت در قوانین فدای مصلحت شود و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز با نقش مشورتی و نظارتی خود سعی خواهد کرد قوانین در کشور از عقلانیت دینی برخوردار باشند.
انتهای پیام/