گرانی سیبزمینی و ضرورتی که جهاد کشاورزی به آن تن داد/ حرف خوب ضرغامی هنگام جوّگیری!
برخی مدیران زنی که رئیسجمهور پزشکیان آنها را منصوب کرده از "کارنامه" خوبی برخوردار نیستند و سکوت رئیسجمهور به معنای تأیید این کارنامههای ضعیف است!
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است.
ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم.
هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
کارنامه ضعیف برخی زنان منصوب پزشکیان
خانم زهرا بهروزآذر، معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا به تشریح فعالیتهای خود پرداخته و از پیگیری مقوله کودکهمسری سخن گفته است.
او همچنین ورود به این مسئله را بر اساس "درخواست شهروندان و مراجعه آنها در سفرهای استانی دولت" عنوان کرده است.
خانم بهروزآذر در این مصاحبه توضیحاتی را هم درباره لایحه تأمین امنیت بانوان و روند آن ارائه کرده است.[1]
*همه ما متوجه رسالت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری هستیم ولی خانم بهروزآذر باید توضیح بدهند این چه مطالبهای بوده که انگار تمام همّ و غمّ معاون محترم رئیسجمهور را معطوف به خودش کرده اما فارغ از اولویت مطالبات اقتصادی بانوان و خانوادهها بوده است؟
همچنین معاون زنان رئیسجمهور در چه درجهای از فراغت از مشکلات اقتصادی و مهامّ امور خانوادهها قرار دارد که از میان اینهمه دغدغه و مشکلات اقتصادی بانوان خانهدار و شاغل؛ فقط پیگیر مسئله کودک همسری شده است؟
دقت شود که علیالقاعده خانم بهروزآذر نیز مثل سایر مدیران ستادی دولت اشتغالات اداری زیادی دارند و اقداماتی هم درباره این اشتغالات داشتهاند لکن وقتی نمایه بیرونی عملکرد ایشان چیزی جز سکوت و پیگیری کودکهمسری نیست و در کارنامهشان هم نکته چشمگیری به گوش نمیرسد؛ یعنی عملا با یک انتصاب بروکراتیک در سمت معاونت زنان و خانواده رئیسجمهور پزشکیان مواجهیم که قرار نیست دستاورد ملموسی را در دامان دولت و بانوان کشورمان بگذارد.
دقت شود که مشکلات روز بانوان مجرد، بانوان شاغل، بانوان آسیبدیده، بانوان خانهدار و مادران جامعه مثل یک مکعب روبیک است که باید در هر لحظهای به ابعاد مختلف آن پرداخت و از میزان آنها کاست.
و البته کودک همسری و فلان لایحه در دست بررسی در اولویت این مشکلات نیست.
کما اینکه به نظر میرسد با یک مدیریت جهادی میتوان در حیطه بسیاری از این مشکلات (که عمدتا به دلیل کمبود قوانین و نبود نظارت بروز مییابند) اقدامات ملموسی را در کوتاه مدت انجام داد.
***
حرف خوب ضرغامی هنگام جوّگیری!
خبرآنلاین گزارش داد: سیدعزتا...
ضرغامی، به تازگی طی سخنانی در آیین بزرگداشت شهید مطهری که به مناسبت سالروز ولادت این متفکر انقلابی برگزار شد، گفته است:
"من یکبار در یک جلسه دانشجویی جو گیر شدم و گفتم یک موی چگورا را ترجیح میدم با ادم های نمازشب خوان که خیرتان به مردم نمی رسد.
عده ای اعتراض کردند.
گفتم این یک مثال است.
یکی خدمت به مردم می کند.
یکی هم ادعای دین را دارد اما خیرش به مردم نمیرسد.
اگر امر به معروف و نهی از منکر حق است، بدبین کردن مردم به دین بدترین منکر است.
این را باید با صدای بلند گفت.
چقدر به دلیل این اصل، مردم به دین بدبین شده و میشوند.
جلوی چشم خود این را میبینیم."[2]
*صحبتهای درست آقای ضرغامی که هرگز به معنی نفی عبادات شخصی و نوافل نیست؛ اگر به درستی در تفکر مدیریتی و حکمرانی همه ارکان جامعه فهم شود؛ آنگاه است که شهد گوارای خدمت بیش از پیش در جامعه گسترده میشود و البته بساط تظاهر و ریا و اشغال مناصب توسط افرادی بیصلاحیت نیز جمع خواهد شد.
در اینجا البته میتوان یک "کلید طلایی" را هم به مخاطبان محترم هدیه کرد و آن اینکه ملاک مفیدی یا نامفیدی عبادات یک مسئول؛ "کارنامه" اوست.
این کارنامه اگر مبتنی بر تکلیف؛ یک کارنامه با معدل خوب باشد؛ طبعا میتوان نتیجه گرفت که فرد مذکور توانسته نسبتی منطقی بین دنیا، مسئولیت و آخرت خود ایجاد کند.
اگر هم آن فرد کارنامه بدی داشت یا کارنامهاش قابل ذکر نبود یعنی آن عبادات و سختیهای روزه و نماز شب آقای مدیر و خانم مسئول هم نه به درد خودش خورده است و نه به درد مردم!
در اینجا البته باید به یک نکته مهم اشاره کرد و آن اینکه کارستانهای 46 سال عمر با برکت نظام اسلامی همواره از سوی کسانی رقم خورده است که مسئولیت و تعبدّشان با هم بوده است.
زاهدان شب و شیران روز که تلاوت قرآن و نوافل و نماز و روزهشان آنها را به سمت مجاهدت عقلانی برای اسلام و ایران و مردم سوق داد.
هرکجا توانستند بر اساس تکلیفشان مسئولیت پذیرفتند و کارنامههای خوبی برجا گذاشتند.
و هرکجا نتوانستند یا نشد هم مردانه سمتی را نپذیرفتند یا از سمت کنار رفتند و اهل عذرخواهی نیز بودند.
دقت شود که در تعالیم اسلام ناب؛ ملاک اعطای مناصب به افراد نه عبادات و جهد آنها نسبت به نوافل بلکه کارنامه و تعهد و تخصص آنهاست.
کارنامه و تعهد و تخصصی که البته باید منجر به حل مشکلات مردم و بهبود معیشت و زندگی و دین و دنیای آنان شود.
***
گرانی سیبزمینی و ضرورتی که جهاد کشاورزی به آن تن داد
غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی روز یکشنبه گذشته طی سخنانی در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه با اشاره به گرانی سیبزمینی در بازار گفت: در روزهای اخیر اتفاقاتی در بازار پیرامون سیبزمینی رخ داد و همکاران با تلاش بخشی از آن را جبران کردند که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و قیمت سیبزمینی به یک محدوده منطقی برسد تا مردم هزینه اضافی پرداخت نکنند و عده خاصی سودهای سوداگرانه به دست نیاورند.
به گزارش شفقنا، وی با تشکر از رصد بازرسان نظارتی در بازار گفت: یک عده به هر دلیلی مدام به دنبال افزایش قیمتها هستند، هر جایی که افزایش قیمت غیر منطقی است حتما در مقابل آن خواهیم ایستاد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: با اختیاراتی که شورای هماهنگی سران قوا به ستاد تنظیم بازار داده است، قرار شد برای برخی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی قیمتهای مشخصی اعلام شود و خارج از آنها مشمول تعزیرات شود.
نوری گفت: تصمیمات برای کنترل بازار باید از مسیر کارشناسی و با دقت و جدیت پیش برود و حواشی نباید مانع از کار و فعالیت برای تنظیم بازار شود.
وی با تاکید بر این که اجازه تغییرات غیر منطقی و قیمت اضافی محصولات را نخواهیم داد، گفت: با دقت و جدیت موضوع نظارت بر بازارها پیگیری شود تا مردم هیچ پرداختی اضافی نداشته باشند و از سوی دیگر تولیدکنندگان نیز متضرر نشوند تا یک بازار آرام را برای ماه مبارک رمضان و شب عید داشته باشیم.[3]
*باید از این تدبیر مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی استقبال کرد.
در واقع اگرچه دیرهنگام اما نظارت و تعیین سقف برای قیمتها یک ضرورت برای همه ابعاد بازار در تمام اقتصادهای پیشرفته است تا قیمتها همواره در کانال رقابتی بمانند و عدهای طماع و سودپرست نتوانند تبدیل به قیمتگذاران بازار شوند.
اینکه این ضرورت امروز در وزارت جهاد کشاورزی و در قبال تعداد بیشتری از محصولات کشاورزی درک شده سبب خوشوقتی است و باید از آن حمایت کرد تا گسترش یابد و فاجعه انفجار قیمت سیبزمینی دوباره تکرار نشود.
در این مسیر البته نباید جمله "به اقتصاد دستوری معتقد نیستیم" هم رهزن شود زیرا قیمتگذاری معقول با هدف نگه داشتن قیمتهای بازار در کانالهای معقول رقابتی هرگز مصداق اقتصاد دستوری نیست و همه نهادهای مسئول کشور باید به این مسیر تشویق شوند.
ما هماکنون در مسکن، لبنیات، خودرو، گوشت و بسیاری دیگر از ابعاد کالاها و خدمات مورد نیاز مردم به 2 نوشداروی "قیمتگذاری معقول و نظارت کارای دولت بر بازار" محتاجیم تا معیشتها بر گرانی بیقاعده غلبه کند و رایحه خوش خدمت خیلی زود و البته ملموس در کام مردم عزیز ایران لمس شود.
شرط اول قدم برای استفاده از این نوشدارو نیز عقلانیت، شجاعت و غیرت است.
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1590880
2_ khabaronline.ir/xn9Vk
3_ https://fa.shafaqna.com/?p=1977850