خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایت پیشرفت؛ انقلاب کتابخانه سازی در خراسان جنوبی

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 16 بهمن 1403 - 13:01
بیرجند- مدیرکل نهاد کتابخانه‌های خراسان جنوبی گفت: قبل از انقلاب اسلامی، تنها ۷ کتابخانه عمومی در استان وجود داشت، اما پس از انقلاب، این تعداد به ۸۵ کتابخانه افزایش یافته است.
كتابخانه،استان،سرانه،باب،رتبه،مطالعه،جمعيت،حوزه،حاضر

محمود حاجی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به روند رو به رشد توسعه کتابخانه‌ها در استان اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی، تنها ۷ کتابخانه عمومی در استان وجود داشت، اما پس از انقلاب، این تعداد به ۸۵ کتابخانه افزایش یافته است که نشان‌دهنده توجه ویژه به گسترش فرهنگ مطالعه و دانش‌اندوزی است.
وی با اشاره به قدمت برخی از کتابخانه‌های کشور افزود: کتابخانه ارشاد طبس که در سال ۱۳۱۳ تأسیس شده و کتابخانه ستاد سعیدی بیرجند که در سال ۱۳۲۹ راه‌اندازی شده، از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های استان محسوب می‌شوند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همچنین با اشاره به تنوع کتابخانه‌های موجود در استان گفت: در حال حاضر ۸۵ باب کتابخانه فعال داریم که شامل ۷۲ کتابخانه نهادی، ۵۴ کتابخانه شهری، ۲۸ کتابخانه روستایی، ۱۱ کتابخانه مشارکتی، ۲ کتابخانه مستقل و ۱ کتابخانه سیار است که از این تعداد، ۱۱ باب کتابخانه توسط خیرین ساخته شده است.
وی گفت: در حال حاضر تمام روستاهای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارای کتابخانه هستند و تمام کتابخانه‌ ها از محلی فقط برای خواندن و امانت گرفتن کتاب تبدیل به پایگاه فرهنگی و اجتماعی شده و در آن انواع آموزش‌ها از حوزه کسب و کار تا کاردستی و قصه گویی و مهارت‌های زندگی به مراجعه کنندگان داده می‌شود.
حاجی در ادامه از اقدامات اخیر در حوزه کتابخانه‌ها خبر داد و گفت: در چهار سال اخیر، ۱۰ باب کتابخانه جدید و یک سالن جلسات افتتاح شده که نشان‌دهنده عزم جدی برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و ترویج فرهنگ مطالعه در استان است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همچنین از پروژه‌های جدید در حوزه کتابخانه‌سازی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۲۲ پروژه کتابخانه‌سازی جهت بهسازی ساختمان‌ها و ساخت کتابخانه‌های جدید در دست اقدام است که نقش بسزایی در افزایش دسترسی مردم به فضاهای مطالعاتی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه خواهد داشت.
وی افزود: از نظر سرانه میزان جمعیت به کتابخانه در کشور رتبه اول و در سرانه عضویت رتبه دوم و در سرانه میزان کتاب به جمعیت رتبه سوم کشور را داریم.
وی در پایان تأکید کرد: این مسیر رو به رشد با حمایت‌های بیشتر دولت و خیرین ادامه خواهد یافت و امیدواریم با توسعه فضاهای مطالعاتی، شاهد افزایش سرانه مطالعه و ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه باشیم.