22 پروژه کتابخانهسازی در خراسان جنوبی در دست اقدام است - تسنیم
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر تمام روستاهای بالای 2 هزار و 500 نفر استان، دارای کتابخانه هستند و 22 پروژه کتابخانه سازی جهت بهسازی ساختمان ها و ساخت کتابخانه های جدید در دست اقدام است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمود حاجی در جمع خبرنگاران با اشاره به روند رو به رشد توسعه کتابخانهها در استان اظهار کرد: قبل از انقلاب اسلامی، تنها 7 کتابخانه عمومی در استان وجود داشت، اما پس از انقلاب، این تعداد به 85 کتابخانه افزایش یافته است که نشاندهنده توجه ویژه به گسترش فرهنگ مطالعه و دانشاندوزی است.
وی با اشاره به قدمت برخی از کتابخانههای کشور افزود: کتابخانه ارشاد طبس که در سال 1313 تأسیس شده و کتابخانه ستاد سعیدی بیرجند که در سال 1329 راهاندازی شده، از قدیمیترین کتابخانههای استان محسوب میشوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان جنوبی با اشاره به تنوع کتابخانههای موجود در استان گفت: در حال حاضر 85 باب کتابخانه فعال داریم که شامل 72 کتابخانه نهادی، 54 کتابخانه شهری، 28 کتابخانه روستایی، 11 کتابخانه مشارکتی، 2 کتابخانه مستقل و 1 کتابخانه سیار است که از این تعداد ، 11 باب کتابخانه توسط خیرین ساخته شده است.
وی گفت: در حال حاظر در تمام روستاهای بالای 2 هزار و 500 نفر جمعیت دارای کتابخانه هستند.
تمام کتابخانهها از محلی فقط برای خواندن و امانت گرفتن کتاب تبدیل به پایگاه فرهنگی و اجتماعی شده و در آن انواع آموزشها از حوزه کسب و کار تا کاردستی و قصهگویی و مهارتهای زندگی به مراجعهکنندگان داده میشود.
حاجی، از اقدامات اخیر در حوزه کتابخانهها خبر داد و گفت: در چهار سال اخیر، 10 باب کتابخانه جدید و یک سالن جلسات افتتاح شده که نشاندهنده عزم جدی برای توسعه زیرساختهای فرهنگی و ترویج فرهنگ مطالعه در استان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی از پروژههای جدید در حوزه کتابخانهسازی خبر داد و گفت: در حال حاضر 22 پروژه کتابخانهسازی جهت بهسازی ساختمانها و ساخت کتابخانههای جدید در دست اقدام است که نقش بسزایی در افزایش دسترسی مردم به فضاهای مطالعاتی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه خواهد داشت.
وی افزود: از نظر سرانه میزان جمعیت به کتابخانه در کشور رتبه اول و در سرانه عضویت رتبه دوم و در سرانه میزان کتاب به جمعیت رتبه سوم کشور را داریم.
این مسیر رو به رشد با حمایتهای بیشتر دولت و خیرین ادامه خواهد یافت و امیدواریم با توسعه فضاهای مطالعاتی، شاهد افزایش سرانه مطالعه و ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه باشیم.
انتهای پیام/