۳۲۰ کرسی تلاوت قرآن در امامزادگان و بقاع متبرکه در دهه فجر در حال برگزاری است
معممی مقدم در نشست خبری کمیته های ستاد دهه فجر از برگزاری ۳۲۰ کرسی تلاوت در امامزادگان و بقاع متبرکه خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام برنامههای کمیتههای کشوری دهه فجر در آستانه برگزاری مراسم و آئینهای بزرگداشت چهل و ششمین پیروزی انقلاب اسلامی و با هدف انعکاس شایسته اهم برنامهها و سرفصل فعالیتهای دههی فجر صبح امروز سه شنبه ۱۶ بهمن ماه با حضور معممی مقدم مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر کمیته آستانهای مقدس ستاد دهه فجر، برگزار شد.
معممی مقدم گفت: تشکیل انقلاب اسلامی را مدیون امامزادگان هستیم.
ظلم حکام بنی امیه و بنی عباس منجر به حضور امامزادگان در ایران شد و البته بستر را برای گسترش مذهب تشییع فراهم کرد.
در سایر کشورهای دیگر که راه پیدا نکردند مذهب غیر شیعی حاکم شد.
وی ادامه داد: فرزندان و نوادگان ائمه با توجه به ظرفیت فطری و علاقه مندی مردم ایران به قرآن و عترت در پی ایجاد حکومتهای شیعی و اسلامی در ایران بودند که با ترویج و تبلیغ آئین تشیع شاهد دینمداری و علاقه مندی به ائمه اطهار در بین آحاد مختلف جامعه هستیم.
معممی مقدم با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی پیرامون نهاد وقف بوده است، اظهار کرد: خاندان پهلوی بسیاری از املاک حاصلخیز موقوفه و اراضی مرغوب را به نام ملک شخصی وابستگان، درباریان خویش به ثبت رساندند و بر خلاف اصول مسلم شرعی بسیاری از مزارع وقفی را به بهانه اصلاحات عرضی به فروش رساندند.
در سال ۱۳۵۰ و ضمن اجرای قانون اصلاحات عرضی حدوداً ۲۲۰۰۰۰ موقوفه به دولت یا اشخاص منتقل و یا بفروش رفته است.
این اقدام موجب شد که مردم به دولت کاملاً بی اعتماد شوند و به جای وقفهای بزرگ و بنیادهای وقفی که سنت رایج در کشور بود به فعالیتهای خیریه فردی روی آوردند.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اردیبهشت ۵۸ در حالی که هنوز قانون اساسی نوشته نشده بود امام خمینی (ره) فرمودند موقوفات باید به حالت وقفیت بماند و به وقف عمل شود.
درپی این فرمان تاریخی سنت الهی وقف که طی سالیان از سوی پهلویها مورد تعرض قرار گرفته بود دوباره احیا شد و در ۲۸ فروردین ۶۳ قانونی به تصویب رسید که به ماده واحده قانون ابطال اسناد فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه معروف است.
این کمیته متشکل از آستان قدس رضوی، آستان حضرت معصومه، آستان حضرت احمد بن موسی، آستان حضرت عبدالعظیم و مسجد مقدس جمکران و سازمان اوقاف و امورخیریه است.
مقدم با بیان فعالیتهای تبلیغی و ترویجی دهه فجر گفت: برگزاری ۵۳۰ مسابقه فرهنگی ورزشی و قرآنی، برگزاری شب شعر برپایی موکب پذیرایی و خدماتی، غبار روبی و عطر افشانی بقاع متبرکه و قبور شهدای مدفون در بقاع، راه اندازی کارناوال شادی و گروه سرود، ارسال ۱۰۰ هزار جلد کتاب برای تجهیز کتابخانه های بقاع متبرکه، تدارک و تهیه غرفههای مخصوص کودکان با موضوع امام زمان عجلالله تعالیفرجهالشریف و روشنگری و تبیین دست آوردهای انقلاب برای نوجوانان از دیگر برنامههای این کمیته در دهه فجر بوده است.
وی با اشاره به هدف این کمیته اظهار داشت: فعال سازی برنامههای فرهنگی، اجتماعی و قرآنی بقاع و آستان های مقدس برای زائران و مجاوران وتلاش برای افزایش مشارکت آحاد جامعه در جشن انقلاب از اهداف فعالیتهای این کمیته بوده است.
معممی مقدم با اشاره به اینکه بقاع متبرکه سه رکن مهم کارکردی قرآن، عترت، خدمت دارند؛ اظهار کرد: در حوزه قرآن بیش از ٣٢٠ کرسی تلاوت پیش بینی شده و در حال انجام است.
در حوزه عترت تنظیم شاعر و برگزاری مراسم مذهبی نیز در نظر گرفته شده است.
همچنین توزیع ٧هزار و ٨٠٠ بسته معیشتی در دستور قرار دادیم.
راه اندازی بازارچه خیریه شمیم خدمت که محصولات عزیزان در این بازارچهها قابل فروش است و افتتاح و کلنگ ٣۶ طرح عمرانی از دیگر برنامههای این کمیته است.
برنامه ریزی برای برگزاری باشکوه جشنهای چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و راهپیمایی ۲۲ بهمن در بیش از ۱۴۰۰ امام زاده با حضور و نقش آفرینی ۶ هزار نفر هیئت امنا و هزار خادم افتخاری و ثابت و شورای خیریه و مسئولین هیئات مذهبی مستقر در بقاع و … در حال انجام است.
وی در پایان گفت: تلاش کردیم خروجی برنامهها همراه با افزایش معنویت و اخلاق، ایستادگی در برابر مستکبران، توجه جوانان به سبک زندگی اسلامی و نشاط اجتماعی و تربیتی باشد