آمادگی صندوق نوآوری برای آموزش تجاریسازی داراییهای فکری
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از آمادگی این مجموعه برای برگزاری دورههای مستمر آموزشی برای توانمندسازی دانشبنیانهای کشور در مسیر تجاریسازی داراییهای فکری خبر داد.
محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در آیین اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری» و رونمایی از کتاب «پروژه ظرفیتسازی در مدیریت مالکیت فکری» در محل این صندوق که با حضور وزیر دادگستری و برخی معاونان وی همراه بود، از تلاشهای وزارت دادگستری در برگزاری این دوره قدردانی کرد و افزود: برگزاری موفق طرح ملی «توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری» با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO)، یک تجربه بسیار خوب را در کشور رقم زد و دو دستاورد بسیار مهم داشت.
وی ادامه داد: دستاورد اول، توانمندسازی و آموزش دانشبنیانها در سطح بینالمللی است که به حضور موفق آنها در بازارهای بینالمللی کمک خواهد کرد.
تصویرسازی خوب از ظرفیت و توانمندی بالای کشور در حوزههای مختلف در سطح بینالمللی نیز دستاورد دومی است که با برگزاری این رویداد به دست آمده است.
خیاطیان تأکید کرد: تجاریسازی داراییهای فکری، یکی از مسائل و معضلات شرکتهای دانشبنیان در بازارهای داخلی و خارجی است و باید در حوزه توانمندسازی و آشنا کردن دانشبنیانها با این حوزه، اقدامات جدیتری انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تأمین مالی دانشبنیانها که رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی است، در حوزه حمایت از مالکیت فکری و تجاریسازی داراییهای فکری، خدماتی مختلفی را به دانشبنیانها ارائه میکنیم.
به گفته رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهای دانشبنیانی که در دوره منتورینگ سازمان جهانی مالکیت معنوی شرکت کردند، میتوانند در انتقال تجربیات کسبشده این دوره به دانشبنیانهای دیگر، نقشآفرینی کنند.
حمایت صندوق نوآوری از توسعه دارایی فکری دانشبنیانها و ورود به بازار بینالملل
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم گفت: امروز در کشور ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان فعالیت دارند که سال گذشته توانستهاند افزون بر هزار هزار میلیارد تومان فروش داشته باشند، برخی از شرکتهای دانشبنیان در زنجیره ارزش حوزههایی نظیر سلامت، کشاورزی و صنایع مختلف از جمله ماشینسازی قرار گرفتهاند.
سیاوش ملکیفر با اشاره به تلاشهای صندوق نوآوری در جهت خلق ثروت دانشبنیانها بیان کرد: صندوق نوآوری تلاش میکند شرکتهای دانشبنیان دارایی فکری خود را حفظ کرده، توسعه دهند و آن را وارد بازار بینالملل کنند.
به گفته ملکیفر، شرکتهای دانشبنیان ایرانی این بضاعت را دارند که با منتورینگهای بینالمللی در زمینه مالکیت و تجاریسازی داراییهای فکری تعامل داشته باشند.
وی با اعلام اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی خود خدمات گستردهای را در چهار دسته کلی به شرکتهای دانشبنیان ارائه کرده که بخش قابل توجهی از آن در حوزه توانمندسازی، رنگ و بوی موضوع مالکیت فکری دارد، خاطرنشان کرد: خوشحالیم که با طرح توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری به یک تجربه بینالمللی منسجم و قابل ارائه در این زمینه دست یافتهایم که در همین راستا کتابی در جهت مستند کردن کل تجربه این طرح منتشر شده و تلاش بر این است که این تجربه را تکثیر و تکرار کنیم.
منبع: ایرنا