خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

البرز کوچک‌ترین استان کشور با چالش‌های بزرگ مهاجرت و توسعه - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 16 بهمن 1403 - 17:53
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز، گفت: البرز در جایگاه سی ویکم در بین استان های کشور قرار دارد و یکی از پرچالش ترین مناطق از نظر تراکم جمعیت، مهاجرت و توسعه زیرساخت ها محسوب می شود.
استان،البرز،درصد،كشور،مهاجرت،اشاره،توسعه،كمبود،عنوان،اتباع،ت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، توحید شیریزاد حاجی‌بابا بعد از ظهر امروز در نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، گفت: استان البرز با مساحت کم در جایگاه سی‌ویکم در بین استان‌های کشور قرار دارد و یکی از پرچالش‌ترین مناطق از نظر تراکم جمعیت، مهاجرت و توسعه زیرساخت‌ها محسوب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه استان البرز به‌ عنوان کوچک‌ترین استان کشور با مساحتی معادل 0.3 درصد از خاک ایران، چالش‌های متعددی را در زمینه مهاجرت، زیرساخت‌های آموزشی و خدمات عمومی تجربه می‌کند، افزود: نرخ بالای مهاجرت، تراکم جمعیتی چشمگیر و محدودیت منابع آبی، از جمله مهم‌ترین مسائل این استان به شمار می‌رود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز با اشاره به اینکه این استان با دارا بودن 430 نقطه آبادی، 330 منطقه مسکونی را در خود جای داده است، بیان کرد: تراکم جمعیتی استان البرز 12 برابر میانگین کشوری بوده و شهرستان فردیس با 6 هزار و 759 نفر در هر کیلومترمربع، از متراکم‌ترین مناطق کشور محسوب می‌شود.
شیریزاد یکی از معضلات اصلی این استان را مهاجرت گسترده از سایر نقاط کشور و اتباع خارجی دانست و عنوان کرد: بر اساس آمارها، 82 درصد از اتباع خارجی ساکن در البرز مجاز و 17 درصد غیرمجاز هستند و برخی مناطق این استان به‌طور کامل در اختیار اتباع خارجی قرار گرفته‌اند، استان البرز رتبه دوم مهاجرپذیری در کشور را دارد.
وی با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی، این استان سهم 2.8 درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد و نرخ بیکاری آن نزدیک به میانگین کشوری (7.9 درصد) است، عنوان کرد: ترکیب اشتغال استان البرز شامل چهار درصد در بخش کشاورزی، 41 درصد در حوزه صنعت و معدن و 55 درصد در بخش خدمات است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز با بیان اینکه در بحران آب 70 درصد از آب مصرفی استان از چاه‌های عمیق تأمین می‌شود که فشار زیادی بر منابع زیرزمینی وارد کرده و خطر فرونشست زمین را افزایش داده است، به کمبود زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی در استان البرز اشاره کرد.
شیریزاد، افزود: استان البرز با کمبود 416 کلاس درس مواجه است و در شاخص‌های بهداشت و آموزش، رتبه سی‌ویکم کشور را دارد.
این استان با کمبود یک هزار و 500 تخت بیمارستانی نیز روبه‌رو است.
در بحث ترافیک و حمل‌ونقل نیز روزانه 200 تا 300 هزار خودرو از البرز به تهران تردد می‌کنند، اما این استان ناوگان حمل‌ونقل مناسبی ندارد.
وی با اشاره به اینکه 28 درصد از ترافیک جاده‌ای کشور در البرز جریان دارد، در حالی‌ که این استان تنها سه درصد از جاده‌های کشور را در اختیار دارد، تصریح کرد: چالش‌های اقتصادی و بودجه‌ای در البرز بی‌شمار است و با وجود درآمدزایی بالای آن، سهم این استان از بودجه‌های عمرانی کشور کاهش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز، گفت: بسیاری از پروژه‌های عمرانی این استان به دلیل کمبود اعتبارات و نبود زیرساخت‌های اداری کافی، با کندی پیش می‌روند.
مقامات استانی پیشنهاد داده‌اند که برای بهبود وضعیت البرز، اقداماتی در دستور کار قرار گیرد و اجرا شود.
شیریزاد ادامه داد: از جمله این اقدامات می‌توان به ایجاد ردیف اعتباری ویژه مانند سیستان و بلوچستان، اخذ مجوز برای توسعه بیمارستان‌ها و مدارس، راه‌اندازی شهرک انرژی، توسعه کمربندی‌های جدید و اجرای طرح‌های آب‌رسانی اختصاصی به استان اشاره کرد.
وی عنوان کرد: با توجه به رشد سریع جمعیت و مهاجرت گسترده، کارشناسان تأکید دارند که توجه ویژه‌ای به توسعه زیرساخت‌های خدماتی، آموزشی و بهداشتی استان البرز شود و منابع مالی بیشتری به این منطقه اختصاص یابد تا از بحران‌های اجتماعی و اقتصادی آینده جلوگیری شود.
انتهای پیام/