البرز یکی از صادر کنندگان صنایع دستی است
کرج - سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز گفت: استان البرز با جاذبههای بی نظیر گردشگری، و صنایع دستی متنوع یکی از صادر کنندگان صنایع دستی به ۷۰ کشور جهان است.
به گزارش خبرنگار مهر، نادر زینالی در نشست خبری که بعد ظهر سه شنبه در اتاق بازرگانی استان البرز برگزار شد، گفت: استان البرز با جاذبههای بی نظیر گردشگری، و صنایع دستی متنوع یکی از صادر کنندگان صنایع دستی به ۷۰ کشور جهان است.
وی در ادامه افزود: بازاریابی و تبلیغات سهم عمدهای در معرفی جاذبهها میراث فرهنگی استان خواهد داشت چراکه به فرموده مقام معظم رهبری، البرز، ایران کوچک است.
زینالی با بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی حدود یک میلیون اثر در کشور وجود دارد، افزود: قانون گذار هم در ضوابط اجرایی بودجه و هم در قانون پیش بینیهای لازم را در این خصوص انجام داده است این در حالی است که میراث فرهنگی فقط متعلق به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیست بلکه متعلق به همه است.
وی ادامه داد: در ضوابط بودجهای که ابلاغ به استانها اعلام گردید، مقرر شد تا در شورای برنامه ریزی پنج درصد از سهم بودجه تملک استانها را به میراث فرهنگی واگذار کند و هر دستگاهی که میراث فرهنگی در اختیار دارد موظف است بودجه خود را نسبت به حفظ نگهداری آثار هزینه کند.
زینالی با تاکید بر اینکه با یک هم افزایی با دستگاهها سعی میکنیم نسبت به حفاظت میراث کشورمان اقدامات پررنگتری را انجام دهیم، گفت: اقدام دیگری هم وزارتخانه در کنار این موارد قانونی انجام شده است که این اقدام راه اندازی انجمن خیرین میراث فرهنگی در کل کشور است.
این مسئول عنوان کرد: در هر استانی یک هیئت مدیره مشخص شده دارد و سرمایه گذارانی که علاقمند به میراث فرهنگی هستند آوردههای خود را بر اساس تصمیماتی که میگیرند اجرایی میکنند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اعلام این خبر که در نمایشگاه بین المللی گردشگری که از ۲۳ تا ۲۵ بهمن ماه برگزار میشود استان ما نیز حضور خواهد داشت، گفت: از رسانه درخواست داریم در نمایشگاه گردشگری استان همراه ما باشند تا مناطق گردشی استان را معرفی کنیم.
احداث پل معلق در روستای کندر
وی در بخش دیگری از سخنانش به پروژههای در دست اقدام اداره کل میراث فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: پس از پیگیریهای لازم قصد داریم تا بزرگترین پل معلق شیشهای خاورمیانه به طول ۵۶۰ متر و ارتفاع ۹۰ متر در روستای کندر احداث کنیم که این پروژه نقطه عطفی در نظام گردشگری البرز خواهد بود.
زینالی در پاسخ به سوال خبرنگاری که وضعیت بازگشایی کاخ سلیمانیه در چه مرحلهای است، گفت: در تلاش هستیم فرایند بازگشایی کاخ سلیمانیه و بازدید مردم از آن را هر چه سریعتر انجام دهیم چراکه مکاتبات اداری صورت گرفته اما بازگشایی این مجموعه بایستی با مجوز شورای تأمین انجام شود.
وی ادامه داد: مرمت این مکان تاریخی به اتمام رسیده و پس از اخذ مجوز آماده بهره برداری هستیم که طی چند روز آینده انجام میشود.
زینالی در بخش دیگری از سخنانش به راهاندازی و بازگشایی کاخ مروارید اشاره کرد و گفت: این مکان تاریخی به کمک شهرداری و سایر دستگاههای مسئول در حال انجام است.
اتمام مرمت پل خاتون تا فروردین ۱۴۰۴
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز خاطرنشان کرد: پیشبینی من این است که کاخ مروارید ظرف چند ماه آینده بازگشایی شود که نیاز به بودجه اولیه داریم از این رو با پیگیریهای لازم پس از گذراندن موانع قانونی در این زمینه این مکان تاریخی نیز بازگشایی میشود.
وی در ادامه گفت: متأسفانه بسیاری از فضای این مجموعه در اختیار میراث فرهنگی نیست و در اختیار سایر دستگاهها نیز میباشد که در این خصوص باید همکاری کنند.
این مسئول در خصوص مرمت پل تاریخی خاتون خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم تا قبل از نوروز مرمت این مکان به پایان یابد و بتوانیم تا پایان فروردین ماه به بهره برداری برسد.
زینالی در پایان به گردشگری صنعتی استان اشاره کرد و گفت: مقرر شده گردشگری صنعتی توسط یکی از کارخانجات استان که قطب گردشگری و میراث فرهنگی البرز است کلید خورد.