خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش 10 برابری درآمد دانشگاه محقق اردبیلی

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 16 بهمن 1403 - 18:53
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، گفت: درآمد اختصاصی دانشگاه محقق اردبیلی در سه سال اخیر بیش از 10 برابر افزایش یافته است.
دانشگاه،اردبيلي،محقق،علمي،توسعه،چمني،حوزه،خارجي،رئيس،فناوري، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اسماعیل چمنی عصر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در اردبیل با گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر، اظهار داشت: دهه فجر فرصتی است تا در تبعیت از منویات مقام معظم رهبری در قالب جهاد تبیین بتوانیم دستاوردهای رو به جلوی نظام را در عرصه‌های مختلف به ویژه علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و فناوری به اطلاع مردم برسانیم.
وی با قدردانی از تلاش مجموعه رسانه‌ای استان در تبیین دیدگاه‌ها و عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: تلاش بر این است تا شاخص‌های توسعه استان ارتقای یابد که در این زمینه بر این باوریم دیدگاه اقتصادی در عرصه مدیریت بهینه و بهبود وضعیت و رشد و تعالی حوزه‌های مختلف بسیار مؤثر و راهگشا است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی افزود: در سال 1400 درآمد تخصصی دانشگاه محقق اردبیلی کمتر از 13 میلیارد و 900 میلیون تومان بود که امروز این رقم با 10 برابر رشد به بیش از 150 میلیارد تومان افزایش یافته است.
چمنی گفت: ما به تناسب افزایش درآمد دانشگاه در حوزه رفاهی نیز به هیئت علمی و کارکنان دانشگاه پرداختی‌های مناسبی را انجام دادیم و شرایط مطلوبی را در ارائه خدمات به دانشجویان به ویژه یک‌‌ هزار و 800 دانشجوی خارجی فراهم کردیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تمام دانشجویان دختر و پسر متقاضی خوابگاه از ظرفیت خوابگاه استان استفاده کردند و برای دانشجویان خارجی نیز در داخل دانشگاه و یا هتل‌هایی که با آنها تفاهم کردیم، امکان اسکان فراهم شده تا بتوانند از ظرفیت خوابگاه استفاده کنند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای خارجی در کمتر از یک سال تحصیل خود را انجام داده و یک سال پایانی تحصیل خود را برای تهیه پایان‌نامه در کشور خود سپری می‌کنند به طوری که هم اکنون در خوابگاه‌ها تنها 400 دانشجوی خارجی سکونت دارند.
چمنی ضرورت حرکت رو به جلوی دانشگاه را در عرصه هوش مصنوعی و استفاده از فناوری‌های نوین یادآور شد و بیان کرد: در همه کشورها بیشترین توجه و تمرکز در حوزه هوش مصنوعی است و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم و قطعا با فعال شدن انجمن‌های علمی و مشاوره‌های زبده در حوزه هوش مصنوعی، سال آینده در توسعه زیرساخت‌های این بخش گام‌های جدی‌تری را برمی‌داریم.
وی از افزایش فضاهای تحقیقاتی، مطالعاتی و همچنین پژوهش‌سراها خبر داد و یادآور شد: در این زمینه نیز توسعه زیرساخت‌های پژوهشی جز برنامه‌ریزی‌های اصلی است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در مورد ارتقای حوزه فناوری به تناسب رشد علمی در سطح ملی و استانی تصریح کرد: ایران در تولید علمی رتبه 16 دنیا را دارد در حالی که در حوزه فناوری رتبه ما 63 است که باید این ضعف را به نوعی برطرف کرده و همپای تحولات علمی بتوانیم در بخش فناوری و پژوهشی نیز با سرعت بیشتر حرکت کنیم.
چمنی گفت: با تقویت دیپلماسی علمی ما می‌توانیم در عرصه جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم و در دانشگاه محقق اردبیلی نیز راهبرد اصلی توسعه فناوری‌های نوین همراه با توسعه تولیدات علمی است.
وی افزود: در دانشگاه محقق اردبیلی هم اکنون 18 شرکت دانش‌بنیان و 70 شرکت فناور فعال بوده و سعی بر این است تا به رغم توسعه 2.5 برابری ضعف‌ها و کاستی‌ها را نیز به نوعی رفع کنیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه در این دانشگاه هیچ استاد خارجی مشغول تدریس نیست، خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه محقق اردبیلی از ظرفیت اساتید برجسته که جز یک درصد و 2 درصد دانشمندان برتر دنیا هستند، به عنوان اعضای هیئت علمی بهره می‌گیریم.
چمنی اولویت این دانشگاه را در کنار تقویت نهضت خوابگاه‌سازی، حمایت از مخترعان و فناوران عنوان کرد و ادامه داد: به هیچ وجه بودجه تخصیصی دولتی به این دانشگاه با توجه به شرایط تورمی جوابگوی نیازها نیست و ما همه ساله یک گام از شرایط تورمی عقب بوده و مشتاق هستیم تا به تناسب درآمدهای اختصاصی دانشگاه برنامه‌ریزی‌ها را هدف‌گذاری کنیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی یادآور شد: خروجی پژوهش‌ها باید کاربردی و در سطح جامعه نمود بیشتری پیدا کند، چرا که در طول سال بیش از یک‌هزار و 750 پایان‌نامه مقطع ارشد و دکترا در این دانشگاه تولید می‌شود که اگر 10 درصد آن تبدیل به راهکار عملیاتی شود، بسیاری از مشکلات و نارسایی‌های استان قابل حل خواهد بود.
انتهای پیام/131/