چند درصد از اراضی کشاورزی شاهرود سیستمهای نوین آبیاری دارد؟ - تسنیم
در شاهرود به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی استان سمنان، در سال های اخیر گام های بلندی در راستای به روزرسانی سیستم های آبیاری اراضی کشاورزی این شهرستان برداشته شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، بر اساس اعلام مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود، 34.2 درصد از مزارع کشاورزی این شهرستان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند.
این در حالی است که میانگین کشوری تجهیز اراضی به سامانههای نوین آبیاری حدود 38 درصد است.
حمید آقا بیکی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود، در نشستی با اصحاب رسانه اعلام کرد: تاکنون 11 هزار و 500 هکتار از مزارع شاهرود به سیستمهای نوین آبیاری تجهیز شدهاند.
وی همچنین از اجرای پروژههای شاخصی مانند سامانههای نوین آبیاری در اراضی مهدی حسنی (6.7 هکتار) و موسی درویشعلی (7 هکتار) در منطقه بسطام خبر داد.
وضعیت کشوری سیستمهای نوین آبیاری
صفدر نیازی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، در مردادماه امسال اعلام کرد که حدود 38 درصد از اراضی کشاورزی کشور (معادل 3 میلیون هکتار از 8 میلیون هکتار اراضی آبی) به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند.
وی افزود: از این مقدار 2 میلیون و 700 هزار هکتار توسط دولت و 300 هزار هکتار نیز با مشارکت کشاورزان به صورت بلاعوض اجرایی شده است.
نیازی همچنین به برنامههای آینده وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری شده است که سالانه 200 هزار هکتار سامانههای آبیاری تحت فشار و 150 هزار هکتار آبیاری زیرسطحی در کشور اجرا شود.
شاهرود در مسیر توسعه سیستمهای نوین آبیاری
با وجود اینکه شاهرود با 34.2 درصد تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری، کمی پایینتر از میانگین کشوری قرار دارد، اما این شهرستان به عنوان یکی از مناطق پیشرو در استان سمنان شناخته میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود با تأکید بر اهمیت این پروژهها گفت: اجرای سامانههای نوین آبیاری نهتنها به مدیریت مصرف آب کمک میکند، بلکه افزایش بهرهوری و کیفیت محصولات کشاورزی را نیز به همراه دارد.
وی همچنین از افتتاح پروژههای دیگری در حوزه کشاورزی خبر داد، از جمله احداث دو گلخانه به مساحت 1100 و 1200 متر مربع، پرورش گاو شیری با سیستم فری استال، و احیای قنوات در مناطق مختلف شهرستان.
چالشها و راهکارهای پیشرو
با توجه به کمبود منابع آبی در کشور، تجهیز اراضی کشاورزی به سیستمهای نوین آبیاری یکی از راهکارهای کلیدی برای مقابله با بحران آب است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود با اشاره به این موضوع گفت: تغییر الگوی کشت به سمت محصولات کمآببر مانند زعفران و گیاهان دارویی نیازمند فرهنگسازی و مشارکت دستگاههای مختلف است.
در شهرستان شاهرود با تجهیز 34.2 درصد از اراضی کشاورزی این شهرستان به سیستمهای نوین آبیاری، گامهای مؤثری در راستای بهبود مدیریت مصرف آب و افزایش بهرهوری برداشته شده است.
با این حال، برای رسیدن به میانگین کشوری و حتی فراتر از آن، نیاز به تداوم اجرای پروژهها و جلب مشارکت بیشتر کشاورزان و دستگاههای اجرایی وجود دارد.
در این مسیر، حمایت دولت و تخصیص بهموقع اعتبارات میتواند نقش تعیینکنندهای ایفا کند.
انتهای پیام/363/