خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واکنش تند گروه‌های فلسطینی به موضع توطئه‌آمیز ترامپ علیه غزه - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 17 بهمن 1403 - 09:12
گروه های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی اظهارات تکراری ترامپ درباره آوارگی مردم غزه به بهانه بازسازی این باریکه را به شدت محکوم و تاکید کردند فلسطینی ها 15 ماه زیر بمباران با سلاح های آمریکایی، همه توطئه ها برای آوارگی را شکست دادند.
غزه،فلسطين،آوارگي،جنبش،اظهارات،آمريكا،حماس،صهيونيستي،سرزمين، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس فلسطین در واکنش به سخنان تکراری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که گفته بود «هیچ گزینه‌ای برای ساکنان غزه جز ترک آن وجود ندارد»، اعلام کرد: ما صحبت‌های ترامپ در مورد آوارگی مردم فلسطین از غزه را به شدت محکوم می‌کنیم.
رژیم صهیونیستی به خاطر جنایاتش از آمریکا پاداش می‌گیرد
حازم قاسم افزود: اظهارات رئیس جمهور آمریکا نژادپرستانه بوده و بیانگر فقدان معیارهای اخلاقی و انسانی است.
دشمن صهیونیستی به جای محاکمه شدن به خاطر جنایات نسل کشی علیه مردم غزه، اکنون از آمریکا پاداش هم می‌گیرد.
وی تصریح کرد: هدف اصلی دشمن صهیونیستی از جنگ علیه غزه آوارگی فلسطینیان از این باریکه بود، اما مقاومت فلسطینی‌ها تا زمانی که به آزادی و استقلال خود برسند ادامه خواهد داشت.
سخنگوی جنبش حماس گفت: فرایند بازسازی نوار غزه می‌تواند بدون آواره شدن مردم آن انجام شود؛ نه آنگونه که راست افراطی‌های صهیونیست می‌خواهند.
مردم غزه 15 ماه زیر بمباران، توطئه آوارگی را ناکام گذاشتند
سامی ابوزهری، از رهبران جنبش حماس هم در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت که ما به شدت این سخنان را محکوم می‌کنیم و آن را توطئه‌ای برای ایجاد آشوب و تنش در منطقه می‌دانیم.
این مسئول حماس اظهار داشت: مردم غزه هرگز اجازه نمی‌دهند چنین طرح‌هایی عملی شود و باید هرچه سریعتر به اشغالگری و تجاوزات علیه مردم فلسطین پایان داده شود؛ نه اینکه آنها از سرزمین خودشان بیرون بروند.
عزت الرشق از دیگر رهبران حماس هم در همین زمینه اعلام کرد: ما اظهارات ترامپ که در آن از مردم فلسطین در نوار غزه خواسته بود سرزمین خود را به بهانه بازسازی آن ترک کنند، کاملا رد می‌کنیم.
وی تصریح کرد: این اظهارات ترامپ کاملا نژادپرستانه و در چارچوب تلاش آشکار برای انحلال آرمان فلسطین و انکار حقوق ملی ثابت فلسطینی‌هاست.
عزت الرشق گفت: مردم ما در غزه بیش از 15 ماه است که زیر بمباران، طرح‌های آوارگی از سرزمینشان را رد کردند و به سرزمین خود پایبند ماندند.
مقاومت فلسطینی‌ها قبل از ترامپ وجود داشت و بعد از او هم ادامه دارد
از سوی دیگر، جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم در بیانیه‌ای به همین منظور ضمن محکومیت شدید صحبت‌های ترامپ برای آوارگی مردم غزه اعلام کرد: ترامپ که به زورگویی خود ادامه می‌دهد و مردم ما را در غزه تنها با گزینه آوارگی روبرو می‌کند، باید به یاد بیاورد که 15 ماه بمباران بی‌رحمانه با سلاح‌های آمریکایی نتوانست مردم غزه را وادار به ترک سرزمین خود کند.
جهاد اسلامی افزود: بنابراین آیا ترامپ اکنون تصور می‌کند که صحبت‌های نژادپرستانه و فریبکارانه او در قالب انسان دوستی ظاهری می‌تواند این هدف را محقق کند و مردم فلسطین را آواره سازد؟
این جنبش فلسطینی تاکید کرد: ملت فلسطین همواره گزینه مقاومت را در اختیار دارند؛ مقاومتی که بیش از یک قرن است؛ از قبل و بعد ترامپ ادامه یافته است.
جنبش مجاهدین فلسطین هم در واکنش به این اظهارات ترامپ و صحبت‌های فرستاده آمریکا به خاورمیانه که خواستار آوارگی ملت فلسطین از غزه شده بود اعلام کرد: این اظهارات بیانگر اصرار دولت جدید آمریکا برای ادامه تجاوز به مردم فلسطین و طرح‌های آوارگی است که شامل همه اراضی فلسطین و نابودی آرمان فلسطین می‌شود.
این جنبش فلسطینی افزود: هرگونه تلاش برای ایجاد اختلال در روند بازسازی غزه در خدمت اهداف صهیونیست‌ها و برای آواره کردن مردم ماست و بنابراین روند بازسازی برای ناکام گذاشتن طرح‌های آوارگی بسیار مهم و ضروری است.
ما بار دیگر تاکید می‌کنیم که مردم فلسطین در راه تعهد به سرزمین خود و ناکام گذاشتن توطئه‌های صهیونیست‌ها برای آوارگی این مردم، بهای سنگینی پرداخت کردند.
این واکنش گروه‌های فلسطینی بعد از آن است که ترامپ شب گذشته در نشستی که با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی داشت بر این مسئله تاکید کرد که غزه یک ویرانه است و فلسطینی‌ها باید از آنجا به کشورهای دیگر منتقل شوند.
ترامپ مدعی شد که انتقال فلسطینیان به خارج از غزه در راستای بازسازی این باریکه و فشار برای کمک به مردم آن است.
پیش از این هم بارها ترامپ درباره انتقال مردم فلسطین از غزه به خارج از آن به ویژه کشورهای مصر و اردن صحبت کرده بود و یک روز بعد از ورود به کاخ سفید طی چند هفته گذشته در تماس تلفنی با مقامات مصری و اردنی، از آنها خواست که پذیرای تعداد بیشتری از مردم غزه باشند.
طرح کوچاندن فلسطینیان به مصر و اردن در ابتدای جنگ رژیم اسرائیل علیه نوار غزه بعد از طوفان الاقصی نیز مطرح شد که سران این دو کشور علنا با آن مخالفت کردند و درباره آن هشدار دادند.
ناظران امور معتقدند، در این میان، اردن و مصر هم که دولت‌های آنها سابقه سیاهی در سازش و همراهی با طرح‌های صهیونیستی- آمریکایی دارند، به خاطر منافع خودشان هم که شده گزینه‌ای جز مقاومت در برابر این پروژه خطرناک ندارند و مشخصا می‌دانند که تسلیم شدن در برابر چنین طرح فاجعه باری در ازای گرفتن امتیازات کوچکی همچون کمک‌های نظامی، پیامدهای وحشتناکی بر وضعیت کشورهای آنها خواهد داشت.
انتهای پیام/