خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نمایشگاه دهلی؛ از مهمانی ویژه روس ها تا ترجمه 2 کتاب مستور

تسنیم | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 17 بهمن 1403 - 11:12
نمایشگاه دهلی نو این روزها در حال برگزاری است، در این دوره قرار بود ایران مهمان ویژه باشد ، اما روس ها حالا به مهمانی ویژه هندی ها آمده اند.
كتاب،نمايشگاه،ايران،حضور،هند،دهلي،مهمان،غرفه،فرهنگي،عنوان،هن ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی‌نو این روزها در هند در حال برگزاری است،‌ این نمایشگاه از شنبه 13 بهمن ماه آغاز شده و تا 21 بهمن به کار خود ادامه می‌دهد.
البته،‌ نمایشگاه کتاب دهلی امروز در پنجمین روز برپایی خود به دلیل برگزاری انتخابات ایالتی و تعطیلی مراکز و نهادهای دولتی هند‌، تعطیل شده است.
با این حال، نمایشگاه کتاب دهلی نو امسال با تمرکز بر موضوع «هفتادوپنجمین سالگرد جمهوری هند» تلاش داشته تا آرمان‌های ملت هند در مسیر پیشرفت جهانی را به نمایش گذارد.
در این دوره بیش از دو هزار ناشر و غرفه‌دار، هزار سخنران و نویسنده و متفکرانی از 50 کشور از جمله فرانسه، قطر، اسپانیا، امارات، عربستان سعودی،کلمبیا‌، روسیه،‌ ایران و… در این دوره نمایشگاه حضور دارند.
پیش از این قرار بود،‌ طبق تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته بین نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه کتاب دهلی به امضا رسید‌، ایران مهمان ویژه این دوره این نمایشگاه کتاب باشد،‌ موضوعی که با کنسل شدن حضور هندی‌‌ها در نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت 1403 آن هم درست کمتر از دو هفته مانده به نمایشگاه پس از صدور بیانیه دولت هند در روز 24 فروردین که در آن به شهروندانش توصیه کرد که با توجه «به شرایط حاکم بر منطقه» تا اطلاع ثانوی از سفر به ایران و اسرائیل خودداری کنند.
تحت‌الشعاع قرار گرفت.
خبرنگار تسنیم پیش از این در گفت‌وگو با ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب درباره چرایی عدم حضور ایران پرسیده بود که حیدری گفته بود:‌ ما در نمایشگاه کتاب دهلی حضور پیدا خواهیم کرد،‌ پیش از این مذاکراتی داشتیم تا ارتباطات فرهنگی دو کشور بیشتر شود،‌ درباره مهمان ویژه شدن نیز مذاکراتی داشتیم‌‌، اما در آخرین لحظات پاسخ را دریافت کردیم و زمان بسیار محدود بود،‌ چرا که حضور به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه‌های کتاب،‌ الزاماتی دارد، نام ایران بزرگ است‌، برای حضور به عنوان مهمان ویژه باید با برنامه‌ای در شأن تاریخ و فرهنگ ایران حضور داشته باشیم، ولی چون دوستان به موقع پاسخ شفافی ندادند، ما نتوانستیم به عنوان مهمان ویژه حضور داشته باشیم.
با این حال پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که به موجب تفاهم‌نامه امضا شده بین دو نمایشگاه در سال گذشته‌، هر دو طرف برای حضور به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه‌های دو طرف باید هزینه پرداخت می‌کردند،‌ ایران نیز برای حضور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه دهلی نو باید هزینه‌ای معادل 60 هزار دلار پرداخت می‌کرد و این مسأله در کنار فرصت محدودی که به واسطه تغییر مدیران و اطلاع‌ دیرهنگام مذاکرات دیرهنگام هندی‌ها موجب شد تا ایران مهمان ویژه در هند نباشد.
با این حال،‌ ایران امسال در غرفه‌ای 18 متری و با حضور دو آژانس ادبی و یک نویسنده در هند حضور یافته است‌ که با توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و اشتراکات فرهنگی بین دو کشور به نظر می‌رسد،‌ باید زمینه حضور بیشتری از نویسندگان و شاعران معاصر فراهم می‌شد.
همچنین ابراهیم حیدری و مجتبی سبزه از خانه کتاب و ایوب دهقانکار مشاور معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نیز در غرفه ایران در نمایشگاه کتاب هند حاضر شده‌اند.
در این دوره از نمایشگاه انتشارات نخل سبز و آژانس ادبی صبا و مصطفی مستور نویسنده ایرانی نیز در غرفه حضور دارند.
غرفه ایران در نمایشگاه کتاب دهلی نو در یک غرفه 18 متری بیش از 500 عنوان کتاب به زبان‌های فارسی، اردو، انگلیسی و هندی را در حوزه‌های ادبیات کلاسیک و معاصر، ایران‌شناسی، هنر، کودک و نوجوان، ادبیات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دین عرضه کرده است.
رونمایی از دو کتاب «روی ماه خداوند را ببوس» و «استخوان خوک و دست‌های جزامی» نوشته مصطفی مستور که توسط ناشر هندی به زبان تامیلی منتشر شده است،‌ از جمله برنامه‌های غرفه ایران است که روز جمعه در نمایشگاه کتاب دهلی برگزار می‌شود.
دیدار با کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌ دهلی‌، دانشگاه ملی اسلامیه‌، دانشگاه همدرد و کالج هنر،‌ رونمایی از کتاب «زنان مهم تاثیرگذار حوزه ادبیات فارسی» که به کوشش راشد کمال ناشر هندی منتشر شده است،‌ از دیگر برنامه‌های غرفه ایران در نمایشگاه کتاب دهلی است.
برگزاری روز فرهنگی ایران، دیدار با ناشران مطرح هندی،رایزنی برای حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران،‌ معرفی طرح گرنت و ...
از دیگر برنامه‌‌های نشر ایران در نمایشگاه دهلی است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که نمایشگاه کتاب دهلی نو‌، اگرچه در میان نمایشگاه‌های معتبر کتاب دنیا و در بازار جهانی نشر چندان جایگاه قابل قبولی ندارد،‌ اما به واسطه اشتراکات فرهنگی و زبانی که هند و ایران دارند،‌ فرصتی قابل توجه برای دو کشور است.
حجم استقبال هندی‌ها از غرفه ایران،‌ کتاب‌های ایرانی و البته زبان فارسی بر اهمیت حفظ این ارتباطات فرهنگی که می‌تواند مقدمه‌ای برای ارتباطات سیاسی موثر باشد،‌ می‌افزاید.
در این دوره روسیه به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب هند حضور دارد،‌ روسیه سال گذشته نیز در جوار غرفه ایران،‌ حضوری قالب توجه در معرفی ادبیات معاصر روسی به بازدیدکنندگان هندی داشت،‌ نشست‌های کتاب‌خوانی با حضور نویسندگان و هنرمندان برجسته روسی،‌ از جمله فعالیت‌های غرفه روسیه بود که توجه مخاطبان بازدیدکننده از نمایشگاه را به خود جلب می‌کرد.
تجلیل از سرگئی راخمانینوف، آهنگساز مشهور روسی، بررسی ترجمه آثار ادبی روسیه به زبان هندی به طور خاص(محبوبیت آثار یوگنی وودولازکین در هند) و معرفی تازه‌ترین آثار نویسندگان روسی از جمله برنامه‌های روسیه به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب هند است که به نظر می‌رسد نسبت به مهمان ویژه سال گذشته این نمایشگاه برنامه‌های بیشتری داشته باشد.
سال گذشته عربستان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب دهلی بود که عمدتاً با رویکرد فرهنگی به معرفی فرهنگ و آداب و رسوم عربستان پرداخته بود و کتاب و ادبیات نقش اندکی در این غرفه داشت.
هند به عنوان یکی از بزرگترین و پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان، تجربیات متفاوتی را در بازار کتاب از سرگذرانده و از بازارهای پر پتانسیل در حوزه نشر به شمار می‌رود که با سرعتی چشم‌گیر رو به رشد است.
در سال‌های اخیر علاوه بر سرمایه‌گذاری کلان در بخش خرده‌فروشی، روش‌های جدید بازاریابی، بهبود استانداردهای تولید کتاب، تجهیز صنعت چاپ به وسایل جدید، خودکفایی در تولید و صادرات کاغذ و برخورداری از ویراستاران قابل، شاهد افزایش قابل توجه در تعداد عناوین چاپ شده در این کشور هستیم.بر این اساس می‌توان مدعی شد که هندوستان در جمع کشورهای در حال توسعه دارای وسیع‌ترین زیرساخت انتشاراتی است.
هند یکی از معدود بازارهای مهم در جهان است که هنوز در بخش کتب چاپی و نشر دیجیتال در حال رشد است.
فروش بخش بزرگی از کتاب‌های هند به عهده کتاب فروشی‌های کوچک و مستقل این کشور است که اغلب فروش خود را به صورت الکترونیکی ثبت نمی‌کنند.
در بازار کتاب هندوستان، ناشران خارجی بسیاری فعال هستند.
با این حال ناشران هندی نیز درتلاش هستند تا خود را به جهان معرفی کنند.
در این راستا نمایشگاه کتاب دهلی چند سالی است که با راه اندازی بخش رایت سنتر تلاش کرده تا دروازه خروج کتاب های هندی از کشور و ورود به بازار جهانی را پهنا ورتر کند.
نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی بخش های متنوعی دارد، یکی از این بخش ها رایت سنتر است.
انتهای پیام/