ارتقای فناوری در کسبوکارها؛ از همافزایی تا تحول دیجیتال - تسنیم
اعضای کمیسیون سرمایه گذاری و کسب وکارهای نوین استان البرز در نشستی تخصصی، بر لزوم توسعه زیرساخت های هوشمند، ارتقای دانش دیجیتال و برگزاری رویدادهای کاربردی برای حل چالش های صنعتی تأکید کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، شهریار ظهوری صبح امروز در جلسه مشترک سیزدهمین نشست کمیسیون سرمایهگذاری و کسبوکارهای نوین و دانشبنیان و چهارمین جلسه کارگروه ICT گفت: تحولات فناوری در سالهای اخیر تاثیرات عمیقی بر روندهای اقتصادی گذاشته است، در این میان فناوریهایی مانند اینترنت اشیا، بلاکچین و واقعیت مجازی نه تنها مدلهای کسبوکار را تغییر دادهاند بلکه باعث افزایش بهرهوری و ایجاد فرصتهای جدید در بخشهای مختلف شدهاند.
وی با اشاره به اینکه استان البرز نیز با برخورداری از ظرفیتهای مناسب میتواند در مسیر توسعه این فناوریها گامهای مؤثری بردارد، بر لزوم همکاری میان نهادهای مرتبط و شرکتهای فعال در حوزه فناوری در این استان تاکید کرد و افزود: همافزایی میان بخشهای اقتصادی و فناورانه میتواند بستر مناسبی برای پذیرش سریعتر تحولات دیجیتال فراهم کند.
یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه، برگزاری جلسات تخصصی و ایجاد فرصتهای تعامل میان کسبوکارهای سنتی و استارتاپهای نوآور است.
ضرورت همکاری میان نهادها و صنعتگران
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای هوشمند و ارتقای سطح فناوری در صنایع مختلف استان با کمک فاکتورهای فناورانه و محصول تحول دیجیتال اظهار کرد: به این منظور ارتقای دانش دیجیتال در میان فعالان اقتصادی و ایجاد شبکههای ارتباطی میان متخصصان و صاحبان صنایع میتواند مسیر این تحول را هموارتر کند.
علی میثاقی؛ نائب رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی استان البرز نیز در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: برگزاری تورهای بازدید از شرکتهای صنعتی و دانشبنیان ضرورت دارد زیرا این بازدیدها و مشاهده فرآیندهای مصرف آب و برق، ماشینآلات و روشهای نوین اجرایی، به اشتراک گذاری ایده و ملزومات این ظرفیتهای زیرساختی و فنی در میان فعالان اقتصادی و به کارگیری آن در مجموعههای تولیدی و صنعتی کمک میکند.
شناسایی نیاز ملموس صنعت
وی ادامه داد: برای توسعه فناوری در صنعت ساختمان، لازم است دانشگاهها و مراکز علمی در کنار صنعتگران قرار گیرند و نیازهای بازار را به استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان منتقل کنند.
شناسایی نیاز ملموس صنعت و گلوگاههای چالشی آن به برگزاری رویدادهای کاربردی محور از دیگر ضروریات در مسیر رفع چالشهای حوزه تولید است.
صنعتگران در بخشهای مختلف علاوه بر کلینگری و طرح مباحث تئوری و کلی، نیاز به فناوری نوین از جمله حوزه دیجیتال و هوش مصنوعی دارند که به این منظور باید بسترسازی مناسب و تمهیدات لازم اندیشیده شود.
حمید قنبریان علویجه؛ رئیس هیئت مدیره نظام صنفی رایانهای استان البرز نیز در سخنانی به تحولات چشمگیر صنعت در دوران انقلاب صنعتی چهارم اشاره کرد و با بیان اینکه از سال 2017، انقلاب صنعتی چهارم به طور جدی آغاز شده و محوریت آن بر مبنای دادهها و اطلاعات است، اذعان کرد: همکاری میان شرکتها و نهادهای مختلف در استان البرز میتواند به رشد و توسعه این صنعت کمک شایانی کند.
چالشها و فرصتهای پیش روی صنعتگران
در ادامه این نشست، اعضای کمیسیون و مدعوین جلسه بر اهمیت سادهسازی راهکارهای دیجیتالی در صنعت تاکید کردند.
به گفته آنها بسیاری از چالشهای صنعتی را میتوان با ابزارهای دیجیتالی ساده حل کرد، اما نیاز است که برنامههای آموزشی و آگاهیبخشی مناسبی برای صنعتگران تدوین شود.
پیشنهاد شد که جلساتی در قالب ویدئوهای کوتاه آموزشی برگزار شود تا مدیران صنعتی بتوانند در زمانهای مناسب به آنها دسترسی داشته باشند و با کاربردهای هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در حوزه خود آشنا شوند.
در ادامه نیز عنوان شد که با وجود پذیرش تکنولوژیهای دیجیتال توسط شهروندان، بنگاههای اقتصادی هنوز در برابر این تغییرات مقاومت میکنند و نیاز است که برنامههایی برای برگزاری جلسات آگاهیبخشی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید در نظر گرفته شود تا به تحول دیجیتال در صنعت کمک کند.
انتهای پیام/