خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه‌اندازی دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی در البرز - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 17 بهمن 1403 - 12:13
سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود سلامت دام و انسان راه اندازی شد.
كيفيت،كشاورزي،افزايش،دام،سالم،مركز،توليد،درصد،كشور،باغباني

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محسن مردی صبح امروز در مراسم افتتاح دو زیرساخت راهبردی و فناورانه که در سالن جلسات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، از راه اندازی دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود سلامت دام و انسان خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این دو مرکز با بهره‌گیری از دانش بومی و همکاری محققان، نقش مهمی در توسعه کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایفا می کنند، عنوان کرد: مراکز فوق با تمرکز بر تولید نهال‌های سالم و اصیل و بهبود کیفیت خوراک دام، گام مهمی در افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار کشاورزی کشور محسوب می‌شوند.
سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه نهال سالم و اصیل مهم‌ترین عامل در تولید بخش باغبانی است و می‌تواند تا 50 درصد افزایش تولید را به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: باغبانی 20 درصد تولیدات کشاورزی و 37 درصد اشتغال این بخش را شامل می‌شود.
مردی با اشاره به اینکه این افزایش بهره‌وری می‌تواند 2.7 میلیارد دلار اثر اقتصادی برای کشور داشته باشد، مطرح کرد: در حال حاضر تنها دو درصد از نهال‌های تولیدی در کشور گواهی‌شده و سالم هستند.
این مرکز ملی با هدف تأمین هسته‌های سالم و اصیل برای بخش باغبانی تأسیس شده است.
وی افزود: در کنار آن، زنجیره‌ای از شرکت‌ها و تشکل‌ها نیز برای انتقال دانش فنی و تولید گسترده نهال‌های سالم ایجاد شده است.
در این مراسم از یک مرکز دیگر تحت عنوان آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی رونمایی شد که بر افزودنی‌های زیستی متمرکز است و نقش مهمی در ارتقای کیفیت خوراک دام دارد.
سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: افزایش کیفیت خوراک دام، علاوه بر بهبود سلامت دام، تأثیر مستقیمی بر سلامت انسان و کیفیت محصولات دامی دارد.
این مرکز به صنعت خوراک دام کمک می‌کند تا از افزودنی‌های زیستی استاندارد بهره ببرد و کیفیت محصولات نهایی را ارتقا دهد.
وی گفت: این دو مرکز با همکاری 50 عضو هیئت علمی و متخصصان این حوزه فعالیت می‌کنند و هدف آن‌ها افزایش بهره‌وری و توسعه فناوری‌های نوین در کشاورزی و دامپروری است.
پیش‌بینی می‌شود با توسعه آنها، سهم نهال‌های سالم در کشور سالانه دو تا سه درصد افزایش و کیفیت محصولات دامی نیز بهبود یابد.
انتهای پیام/