راهاندازی دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی در البرز - تسنیم
سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود سلامت دام و انسان راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محسن مردی صبح امروز در مراسم افتتاح دو زیرساخت راهبردی و فناورانه که در سالن جلسات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، از راه اندازی دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود سلامت دام و انسان خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این دو مرکز با بهرهگیری از دانش بومی و همکاری محققان، نقش مهمی در توسعه کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایفا می کنند، عنوان کرد: مراکز فوق با تمرکز بر تولید نهالهای سالم و اصیل و بهبود کیفیت خوراک دام، گام مهمی در افزایش بهرهوری و توسعه پایدار کشاورزی کشور محسوب میشوند.
سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه نهال سالم و اصیل مهمترین عامل در تولید بخش باغبانی است و میتواند تا 50 درصد افزایش تولید را به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: باغبانی 20 درصد تولیدات کشاورزی و 37 درصد اشتغال این بخش را شامل میشود.
مردی با اشاره به اینکه این افزایش بهرهوری میتواند 2.7 میلیارد دلار اثر اقتصادی برای کشور داشته باشد، مطرح کرد: در حال حاضر تنها دو درصد از نهالهای تولیدی در کشور گواهیشده و سالم هستند.
این مرکز ملی با هدف تأمین هستههای سالم و اصیل برای بخش باغبانی تأسیس شده است.
وی افزود: در کنار آن، زنجیرهای از شرکتها و تشکلها نیز برای انتقال دانش فنی و تولید گسترده نهالهای سالم ایجاد شده است.
در این مراسم از یک مرکز دیگر تحت عنوان آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی رونمایی شد که بر افزودنیهای زیستی متمرکز است و نقش مهمی در ارتقای کیفیت خوراک دام دارد.
سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: افزایش کیفیت خوراک دام، علاوه بر بهبود سلامت دام، تأثیر مستقیمی بر سلامت انسان و کیفیت محصولات دامی دارد.
این مرکز به صنعت خوراک دام کمک میکند تا از افزودنیهای زیستی استاندارد بهره ببرد و کیفیت محصولات نهایی را ارتقا دهد.
وی گفت: این دو مرکز با همکاری 50 عضو هیئت علمی و متخصصان این حوزه فعالیت میکنند و هدف آنها افزایش بهرهوری و توسعه فناوریهای نوین در کشاورزی و دامپروری است.
پیشبینی میشود با توسعه آنها، سهم نهالهای سالم در کشور سالانه دو تا سه درصد افزایش و کیفیت محصولات دامی نیز بهبود یابد.
انتهای پیام/