دیپ سیک سوژه اجلاس هوش مصنوعی پاریس شد
قرار است ۱۰ و ۱۱ فوریه اجلاس هوش مصنوعی در پایتخت فرانسه برگزار شود و از هم اکنون دیپ سیک و تصمیمات دولت دونالد ترامپ به مهم ترین موضوعات این رویداد تبدیل شده اند.
![هوش،مصنوعي،اجلاس،شركت،فرانسه،مدل،پاريس،ارشد،اروپا،برگزار،ديپ ...](https://media.mehrnews.com/d/2025/01/29/4/5353134.jpg)
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، هفته آینده اجلاس هوش مصنوعی در پاریس برگزار می شود و از هم اکنون تمام توجهات معطوف آن شده که آیا دولت دونالد ترامپ می تواند با چین و ۱۰۰ کشور دیگر درباره توسعه هوش مصنوعی ایمن به تفاهم برسد یا خیر.
حدود یک سال پس از آنکه قدرت های برتر جهانی خطرات هوش مصنوعی را در اجلاس این فناوری در انگلیس برگزار شده بود، در نظر گرفتند، اکنون مقامات تعداد زیادی از کشورها در پاریس گردهم جمع می شوند تا درباره به کار گرفتن این فناوری بحث و گفتگو کنند.
فرانسه که مشتاق ترویج صنعتی داخلی خود است، همراه هندوستان در ۱۰ و ۱۱ فوریه میزبان اجلاس AI Action هستند که تمرکز آن روی حوزه هایی است که دومین اقتصاد بزرگ اروپا در آن مزایایی دارد.
این حوزه ها سیستم های رایگان یا منبع باز و همچنین انرژی پاک برای تامین برق مراکز داده است.
علاوه بر آن ، کاهش اختلالات بازار نیروی کار و ارتقای حاکمیت در بازار جهانی هوش مصنوعی نیز در دستور کار است.
مدیران ارشد آلفابت، مایکروسافت و چند کسب وکار دیگر نیز قرار است در این اجلاس حضور یابند.
انتظار می رود رهبران دولت ها دوشنبه شب با تعداد محدودی از مدیران ارشد اجرایی شرکت ها در مراسم شام شرکت کنند.
همچنین روز سه شنبه مذاکراتی با سم آلتمن مدیر ارشد اجرایی اوپن ای آی انجام خواهد شد.
البته هنوز مشخص نیست آمریکا درباره هوش مصنوعی به توافقی با کشورهای دیگر دست می یابد یا خیر.
در اجلاس های پیشین هوش مصنوعی که در انگلیس و کره جنوبی برگزار شد، تعهدات ایمنی در گفتگوها اهمیت زیادی داشت.
اما ایجاد قوانین جدید در برنامه اجلاس پاریس نیست.
اروپا و بهویژه فرانسه که به گذر از بوروکراسی و ریسکگریزی شهرت دارند، مشتاق هستند در مورد چارچوبهایی برای سیاستهای هوش مصنوعی بحث کنند.
اما این موارد شامل قوانینی نمی شود که ممکن است رشد شرکت های برتر داخلی این کشور ها آهسته کند، آنهم درحالیکه شرکت های مذکور از همتایان آمریکایی خود عقب افتاده اند.
به گفته افراد شرکت کننده در این اجلاس، کشورهایی مانند فرانسه در حال ارزیابی نحوه اجرای قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به شیوه ای انعطاف پذیر هستند تا از نوآوری جلوگیری نکند.
در عوض تمرکز اجلاس پیش رو، روی توزیع مزایای هوش مصنوعی در کشورهای در حال توسعه با استفاده از مدل های ارزان تری است که توسط شرکت هایی مانند دیپ سیک چین و میسترال فرانسه ساخته می شوند.
شرکت دیپ سیک با عرضه یک مدل هوش مصنوعی ارزان بازارهای جهان را به لرزه درآورد و نشان داد می تواند با هزینه کمتر، با شرکت های بزرگ آمریکایی رقابت کند.
به گفته منابع آگاه یکی از نتایج احتمالی اجلاس آن است که خیریه ها و کسب و کارها به جمع آوری سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیون دلار متعهد شوند تا میزان آن طی ۵ سال از ۲.۵ میلیارد دلار فراتر رود و پروژه های عمومی درباره هوش مصنوعی در سراسر جهان را تامین کند.
دیگر موضوع این اجلاس بحران انرژی خواهد بود که به عقیده کارشناسان صنعت با توجه به مدل های هوش مصنوعی پر مصرف اجتناب ناپذیر خواهد بود.