سیاستهای تعرفهای ترامپ چالشی بزرگ برای انگلیس - تسنیم
تهدیدهای تعرفه ای رئیس جمهور آمریکا علیه اتحادیه اروپا، نخست وزیر انگلیس را بر سر دوراهی دشوار انتخابات مناسبات دوستانه با واشنگتن یا بروکسل قرار داده است.
![اروپا،بريتانيا،انگليس،ايالات،متحده،تعرفه،تجاري،اتحاديه،آمريك ...](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1403/11/07/140311071745518731989223.jpg)
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «فرانکفورتر روند شای» در مطلبی سیاستهای تعرفهای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا را خطر و آزمونی دشوار برای انگلیس به عنوان یک کشور غیر عضو اتحادیه اروپا ارزیابی کرده و نوشت: سیاست های تعرفه ای ترامپ می تواند بریتانیا را تحت فشار شدید قرار دهد.
«کییر استارمر»، نخست وزیر انگلیس به دنبال ایجاد روابط نزدیک با اروپا و هم زمان حفظ روابط دوستانه با ایالات متحده آمریکا است، اما کارشناسان خطراتی را برای اقتصاد بریتانیا در شرایط کنونی می بینند.
پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، تعرفه هایی را بر کشورهای همسایه خود یعنی کانادا و مکزیک اعمال کرد - و وضع آنها را یک ماه به تعویق انداخت - به زودی اروپا نیز در کانون توجه او قرار خواهد گرفت.
ترامپ البته جدول زمانی دقیقی را برای تعرفه های بیشتر علیه اروپا ارائه نکرد، بلکه فقط اظهار داشت که «به زودی» اتفاق خواهد افتاد.
ترامپ البته انگلیس را به عنوان یک استثناء برای اعمال تعرفه های گمرکی در اروپا دانسته و از کایر استارمر، نخست وزیر انگلیس تعریف کرده است.
به این ترتیب در حالی که نخست وزیر انگلیس از حزب کارگر که تازه در ماه ژوئیه سال گذشته روی کار آمده برای نزدیکشدن به اروپا تلاش میکند، ترامپ به عنوان یک حامی برگزیت میتواند به زودی وی را بر سر تصمیم گیری دشواری قرار دهد.
استارمر البته پیش از دیدار با سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست بروکسل گفت که هر دو روابط (با آمریکا و اروپا) برای این کشور بسیار مهم هستند و بین آنها یکی را انتخاب نمی کند.
استارمر اولین نخست وزیر بریتانیا از زمان برگزیت بود که در مذاکرات با نمایندگان اتحادیه اروپا در 3 فوریه شرکت کرد و با مارک روته، دبیر کل ناتو دیدار کرد.
موضوع اصلی این نشست پیمان دفاعی بریتانیا و اروپا بود.
به گفته پل دیلز، اقتصاددان ارشد بریتانیا در Capital Economics، انگلیس حالا باید تصمیم بگیرد.
وی در این باره به بلومبرگ گفت: «دولت انگلیس یک انتخاب دارد و باید بسنجد که آیا میخواهد به آمریکا نزدیک شود یا به اتحادیه اروپا؟» پل دیز گفت: حدس من این است که دولت انگلیس سعی خواهد کرد هر دو را انجام دهد، اما احتمالا در انجام هر دو شکست خواهد خورد و به نظر من این خطر است.
استارمر قبلاً در ایالات متحده به دلیل مخالفت با اعمال تعرفه ها بر کانادا مورد انتقاد قرار گرفته است.
وی همچنین در مسئله گرینلند هم موضع محتاطانه ای اتخاذ کرد.
ترامپ البته بر کسری تجاری بین ایالات متحده آمریکا و هر دو منطقه ( انگلیس و اتحادیه اروپا) تمرکز می کند.
در حالی که ارقام ایالات متحده مازاد تجاری با بریتانیا را در حدود 10 میلیارد دلار برای سال 2023 نشان می دهد، داده های بریتانیا نشان می دهد که این مازاد تجاری جزئی به نفع انگلیس است.
در اروپا، مازاد تجاری با ایالات متحده بیش از 200 میلیارد دلار است.
برای ترامپ، یک چیز واضح است و آن این است که بریتانیا نیز از حد فراتر رفته است.
اما ترامپ در حالی که مازاد تجاری با اتحادیه اروپا را جنایت می داند در قبال انگلیس مسئله را قابل حل ارزیابی می کند.
بلومبرگ سناریوی دیگری را توصیف می کند که در آن ترامپ می تواند بریتانیا را برای توقف واردات خودروهای برقی چینی تحت فشار قرار دهد.
در این گزارش به نقل از یک مقام رسمی آمده است که در این مورد، استارمر احتمالا باید تسلیم خواسته های ایالات متحده شود.
ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگترین شرکای تجاری بریتانیا است که سالانه حدود 179 میلیارد پوند (215 میلیارد یورو) کالا و خدمات وارد می کند.
با این حال، در مقایسه، بازار اروپا تقریبا دو برابر بزرگتر است و صادرات بریتانیا به این منطقه به ارزش 348 میلیارد پوند است.
با این حال، اگر ترامپ تعرفه های 20 درصدی را بر کالاهای بریتانیا وضع کند، برآوردهای بلومبرگ اکونومیکس نشان می دهد که رشد اقتصادی بریتانیا ممکن است از 1.1 درصد به 0.4 درصد در سال جاری کاهش یابد.
انتهای پیام/