بحران پرداخت مطالبات بیمهای؛ داروخانهها در آستانه تعطیلی - تسنیم
داروخانه ها به دلیل تأخیر در پرداخت مطالبات بیمه ای با بحران مواجه اند و مسئولان انجمن داروسازان کرمان نسبت به تعطیلی احتمالی داروخانه ها هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمد حسیبی، رئیس انجمن داروسازان کرمان، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت بحرانی داروخانههای استان، اظهار داشت: حدود 500 داروخانه در کرمان فعال است، اما مشکلات مالی ناشی از معوقات بیمهای موجب بحران در این واحدها شده است.
وی بیان کرد: در یک ماه اخیر چندین نوبت جلساتی با استانداری و مسئولان استان از جمله دادستان، مدیرکل بازرسی، رئیس کل دادگستری و امام جمعه کرمان برگزار کردهایم، اما هنوز مشکل حل نشده است.
رئیس انجمن داروسازان کرمان، با بیان اینکه مشکل اصلی از سیستم پرداخت بیمههاست و داروخانهها خودشان آسیب دیدهاند، گفت: ما از ترک فعل سازمان تأمین اجتماعی شکایت داریم، مسئولان استان در جریان موضوع هستند و ما تاکنون تنها با مسئولان خودی صحبت کردهایم.
حسیبی با تأکید بر اینکه عدم کفایت سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات بیمهای به داروخانهها به وضوح نمایان است، افزود: به نظر میرسد که مسئولان سازمان تأمین اجتماعی کشور تصمیمی برای حل این مشکل ندارند.
معوقات سنگین بیمهای و تأثیر آن بر داروخانهها
فرزاد دوستی شعار، دبیر انجمن داروسازان کرمان نیز در این نشست، درباره وضعیت پرداخت مطالبات داروخانهها، گفت: از تیرماه 1401 در نسخههای دارویی، حق بیمه به دو بخش ارز و سازمان بیمهگر تقسیم شده که 60 درصد آن سهم ارز است.
در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی به مدت 6 ماه معوقات دارد و سه سازمان بیمهگر نیروهای مسلح، سلامت و تأمین اجتماعی به طور کلی 17 ماه معوقه دارند.
وی با عنوان اینکه طبق قانون، سازمانهای بیمهگر موظف هستند مطالبات را ظرف 15 روز پرداخت کنند، افزود: بیمه سلامت و نیروهای مسلح سهم خود را تا آبان ماه پرداخت کردهاند، در حالی که تأمین اجتماعی هنوز پرداختی نداشته است.
بحران نقدینگی و کمبود دارو
دبیر انجمن داروسازان کرمان با اشاره به بحران ناشی از عدم پرداخت مطالبات بیمهای بیان کرد: این تأخیرها موجب بحران شده است؛ ما دارو و ملزومات پزشکی را تنها با یک دوره سه ماهه خریداری میکنیم و معوقات، توان خرید داروخانهها را کاهش داده است.
وی همچنین با بیان اینکه شیرخشک در شرکتها موجود است، اما به دلیل عدم توان خرید داروخانهها، کمبود کاذب ایجاد شده است، گفت: همچنین ما در استان کرمان به بیماران استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز خدمات میدهیم که این وضعیت را پیچیدهتر کرده است.
دوستی شعار با اشاره به اینکه ما از یک ماه قبل هشدارهای لازم را به مسئولان دادهایم و پیشنهادات خود را برای حل مشکل مطرح کردیم، تاکید کرد: اگر تا دو هفته آینده پرداختی به داروخانهها صورت نگیرد، علیرغم میل باطنی، دیگر قادر به ارائه خدمات به مردم نخواهیم بود، زیرا منابع مالی ما تمام شده است، البته مسئولان نیز به ما گفتهاند که تا پایان بهمن صبر کنیم.
وی همچنین گفت: پیشنهاد ما این است که از محل مازاد واریزی حق بیمههای کارگری صنایع و معادن استان، بدهیهای داروخانهها پرداخت شود.
این اقدام میتواند راهحلی برای بحران در سایر استانها نیز باشد.
دبیر انجمن داروسازان کرمان در پایان با اشاره به میزان بدهیهای بیمهای، گفت: بدهی صنایع و معادن به سازمان تأمین اجتماعی 4.5 هزار میلیارد تومان است، در حالی که طلب داروخانهها از سازمان تأمین اجتماعی 180 میلیارد تومان است.
انتهای پیام/511/