وزارت ورزش یا کمیته ملی المپیک؛ کدام باید تابع باشد؟
وزیر ورزش در صحبتهایی یادآور شد که درباره اعزام ورزشکاران به بازیهای برون مرزی وزیر و بالاتر از وزیر باید تصمیم گیر باشند نه افرادی که چنین سطحی ندارند.
به گزارش مشرق، صبح روز یکشنبه بود که خبر ناگهانی کمیته ملی المپیک در مورد عدم حضور کاروان ایران در ۲ رویداد بازیهای کشورهای اسلامی و آسیایی جوانان باعث شوک ورزشیها شد.
محمد تابع سرپرست دبیر کلی کمیته ملی المپیک در واکنش به کاهش بودجه سال آینده این کمیته اظهار داشت: از مدتها پیش بحث حضوری قدرتمند در بازیهای کشورهای اسلامی ریاض و جوانان آسیایی بحرین در اولویت فعالیتها و اهداف کاری کمیته ملی المپیک قرار گرفت که در همین راستا نشستهای تخصصی و کارشناسی زیادی نیز برگزار کردیم.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش بودجه کمیته ملی المپیک از سوی سازمان برنامه و بودجه ضمن درک شرایط موجود و سیاستهای کاری آن سازمان، بحث حضور در این دو رویداد مهم از دستور کار هیات اجرایی کمیته ملی المپیک خارج و تمرکزمان را فقط بر حضور در بازیهای آسیایی ناگویا خواهیم گذاشت.
ساعتی از صحبتهای این مقام رسمی کمیته ملی المپیک نگذشته بود که شروین اسبقیان معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش صحبتهای دبیرکل کمیته را تکذیب و تاکید کرد که کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی شرکت خواهد کرد.
پس از آن وزیر هم در صحبتهایی تاکید کرد که کاروان ایران قطعا در بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی جوانان حضور خواهد داشت.
حتی در این باره کمیته ملی المپیک مدعی شد: مسعود پزشکیان رئیس جمهور هم دستور داد که بودجه مورد نیاز کمیته ملی المپیک برای اعزام ورزشکاران به مسابقات آسیایی «در ردیف جداگانه با عنوان حضور در رویدادهای بینالمللی و منطقهای مورد نیاز کمیته ملی المپیک» تامین شود.
اما در تازه ترین صحبتها وزیر امروز در حیاط هیات دولت صحبتهای کنایه آمیز داشت و عنوان کرد: کسی که میآید، این حرف را میزند باید وزیر باشد و یا بالاتر از وزیر که هیات دولت است.
ما هیچ مشکلی در بحث منابع نداریم.
من خودم پای کار هستم.
هر هفته با چهار فدراسیون و توسط یک تیم جلساتمان را برگزار میکنیم و با قدرت در بازیهای کشورهای اسلامی در ریاض و بازیهای آسیایی جوانان در بحرین شرکت میکنیم.
صحبتهای امروز وزیر ورزش این ذهنیت را بیشتر کرد که جنگ پنهانی میان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ایجاد شده و منشاء آن مسائل مالی و یک نقطه مشترک است که به تازگی از کمیته راهی، وزارت شده است.
جایی که در حال حاضر در مدتی کوتاه مناف هاشمی جایگزین فیروزی در معاونت مالی وزارتخانه شده و از قضا پیش از این، مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک بوده است.
از گذشته تاکنون در اعزامهای کاروان ایران، کمیته ملی المپیک متولی اصلی بوده است و تدارکات و لجستیک و بسیاری از فعالیتها در این حوزه توسط کمیته تحت نظارت وزارت ورزش انجام شده است.
در حال حاضر با توجه به اینکه وزارت ورزش بودجه بازیهای عربستان و بحرین را دریافت کرده، به نظر میرسد که کمیته ملی المپیک چنین رفتاری را برنتابیده و انتشار مصاحبه آقای تابع این موضوع را عیان تر کرد.
در این باره این سوال را از مسئولین ورزش باید پرسید که آیا اهداف عالیه ورزش باید سرمنشاء تصمیمات وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باشد یا هر کدام برای رسیدن به اهداف خود دیگری را تابع خود کنند.
در حال حاضر به نظر میرسد که ورزش دستاویزی برای قدرتنمایی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک شده است و با این دست فرمان نباید چندان انتظار توفیق چندانی از ورزش داشت.