مصائب اهالی فلسطینی «مخماس» در محاصره شهرکهای اسرائیلی - تسنیم
وضعیت شهرک فلسطینی «مخماس» در شرق شهر رام الله، پس از احداث پروژه های جدید شهرک سازی صهیونیست ها بر روی زمین های این منطقه و اظهارات اخیر ترامپ درمورد حمایت از پیشبرد طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی با مخاطرات جدیدی همراه شده است.
به گزارش «یافا ذیب»، خبرنگار تسنیم در کرانه باختری، با گسترش پروژههای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، شرایط زندگی برای شهروندان فلسطینی ساکن در این منطقه روز به روز در حال سخت تر شدن است.
.
اظهارات روزهای اخیر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در مورد ضرورت کوچ اجباری فلسطینیان نوار غزه به اردن و مصر و همچنین پاسخ وی به سوال یک خبرنگار در مورد احتمال الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی پیش از دیدار وی با «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید، نگرانیها در مورد سرنوشت فلسطینیان ساکن در نوار غزه و کرانه باختری را تشدید کرده است.
در این بین وضعیت شهرک فلسطینی «مخماس» در شرق شهر رام الله، پس از احداث پروژههای شهرک سازی جدید بر روی زمینهای این منطقه، با مخاطرات جدیدی همراه شده است.
نگاهی به پیشینه شهرک مخماس
«مخماس» شهرکی فلسطینی در 11 کیلومتری شمال شرقی شهر قدس است که در خلال جنگ موسوم به جنگ «شش روزه اعراب و اسرائیل» در سال 1967 به اشغال ارتش رژیم صهیونیستی درآمد.
«مخماس» به معنای «تپه ماه» به دلیل مشرف بودن به دو شهر قدس و اریحا به این نام خوانده میشود.
برخی دیگر وجه تسمیه این شهرک فلسطینی را به معنای «پناهگاه» و «ملجا» (المخباء) دانستهاند.
مخماس در دوران باستان به جهت حاصلخیز بودن خاک و رونق کشاورزی در این منطقه به مرکز تامین نان و آرد شهر قدس شهرت داشت.
این شهرک در حال حاضر از چهار جهت در محاصره شهرکهای صهیونیستی «معله مخماش» در شرق، «پیسگت» در غرب و «آدم» در جنوب است تا بدین شکل عملا فلسطینیان از دسترسی به بیش از 30 هکتار از زمینهای کشاورزی خود در این منطقه محروم بمانند.
مخماس در سالهای اخیر با حمایت جریانهای تندروی صهیونیست به یکی از مهمترین نقاط احداث شهرکهای صهیونیستنشین با هدف تغییر بافت جمعیتی منطقه به سود اشغالگران به عنوان مقدمهای برای الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی مبدل شده است.
احداث بسیاری از این شهرکهای صهیونیست نشین در دهههای گذشته حتی بدون اخذ مجوز از کابینه اسرائیل انجام شده است، اما در سایه ورود چهرههای نژادپرستی همچون «ایتمار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی به ترکیب کابینه نتانیاهو، فشارها از سوی این جریانهای تندرو برای شناسایی و قانونی کردن این شهرکها توسط اسرائیل افزایش یافته است.
این در حالی است که عمده ساکنین شهرک های اشغالی مخماس را شهرک نشینان افراطی تشکیل می دهند که به دلیل اعمال و اقدامات خشونتآمیز و تروریستی خود علیه فلسطینیان این منطقه شهرت دارند و حتی بسیاری از آنها در فهرست تحریمهای بینالمللی کشورهای غربی قرار دارند.
«حسن محمد»، یکی از ساکنان شهرک مخماس به خبرنگار تسنیم در کرانه باختری میگوید: شهرک مخماس همواره در معرض حملات و تجاوزات متعددی از سوی شهرکنشینان اسرائیلی و نیروهای اشغالگر قرار داشته است.
این شهروند فلسطینی در ادامه با اشاره به احداث قریبالوقوع دو شهرک جدید صهیونیستنشین در این منطقه میگوید: این دو شهرک مانع از دسترسی فلسطینیان به حدود 20 هکتار از زمینهای قابل کشت، باغات زیتون و زمینهای مناسب برای کشت گندم شده است.
از زمان احداث شهرکهای جدید صهیونیستی در این منطقه، نظامیان ارتش این رژیم تمامی راههای منتهی به این شهرک را بستهاند تا با کارشکنی در مسیر تردد و عبور و مرور فلسطینیان عملا آنها را از ابتداییترین حقوق خود یعنی آزادی تردد منع کنند.
در نتیجه این سیاست اشغالگران صهیونیست، دهها نفر از فلسطینیان اکنون دیگر نمیتوانند در محلهای کار خود حاضر شوند و حتی بسیاری از بیماران فلسطینی نیز امکان دسترسی به بیمارستانهای شهر رامالله را ندارند.
«سائد سعید»، عضو شورای شهرداری شهرک مخماس می گوید: احداث پروژههای جدید شهرکسازی صهیونیستها بلای جدیدی است که اسرائیل بر سر ما آورده است.
تا پیش از این مخماس از هر طرف در محاصره شهرکهای اسرائیلی قرار داشت، اما احداث شهرکهای جدید بیش از پیش حلقه محاصره و فشار بر شهروندان فلسطینی را تشدید میکند، به نحوی که چادرها و کانکسهای شهرکنشینان در چهار طرف این شهرک مستقر شده است.
نیروهای اشغالگر اسرائیل تنها به مسدود کردن راههای ارتباطی این روستا بسنده نکردند، بلکه تعدادی از مغازههای شهروندان فلسطینی این شهرک را نیز تخریب کردهاند.
درنتیجه این امر بسیاری از فلسطینیان بیکار شده و منبع درآمد خود را از دست دادهاند.
علاوه بر این زیرساختهای شهرک مخماس نیز در نتیجه تخریب مکرر مسیرهای منتهی به این شهرک فلسطینی توسط بولدوزرهای ارتش اسرائیل، غیرقابل استفاده شده است.
همزمان با سیر صعودی شهرکسازی اسرائیل و سیاستهای اشغالگران برای فشار بر فلسطینیان وضعیت کنونی شهرک مخماس بیانگر شرایط سخت ادامه زندگی هزاران فلسطینی در کرانه باختری اشغالی و تلاش هدفمند برای کوچاندن اجباری آنها از زمینهایشان است.
انتهای پیام/