خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نماینده ایران برای بار پنجم عضو هیات اجرایی تیر سازمان ملل شد

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 17 بهمن 1403 - 19:00
نماینده جمهوری اسلامی ایران در رقابتی فشرده برای پنجمین بار متوالی با انتخاب نمایندگان کشور‌های عضو هیات اجرایی تیر سازمان ملل شد.
تير،كنوانسيون،المللي،ايران،ترانزيت،توسعه،جمهوري،اسلامي،آرا،پ ...

عصر امروز و در هشتاد و پنجمین نشست کمیته اداری کنوانسیون تیر در ژنو سوییس، مصطفی آیتی نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران در رقابتی فشرده و با حضور رقبای منطقه‌ای، و شرایط بین الملی با تلاش و همکاری مجدانه وزارت امور خارجه، گمرک جمهوری اسلامی ایران برای پنجمین دور متوالی با اجماع آرا اعضا کنوانسیون تیر مجددا و برای پنجمین دور متوالی به عنوان عضو هیات اجرایی تیر سازمان ملل انتخاب شد.
کنوانسیون تیر یکی از مهمترین ابزار‌های بین المللی درخصوص حمل و نقل و ترانزیت بین المللی کالا با پوشش بیمه بین المللی تیر بوده و نقش بسیار مهمی در توسعه ترانزیت و تجارت در سطح بین المللی دارد، این کنوانسیون دارای ۷۸ عضو از جمله اقتصاد‌های بزرگ جهان همچون چین، اتحادیه اروپا، امریکا، هند، روسیه، ...
است که عضویت نماینده ایران در هدایت این نهاد مهم بین المللی، نشانگر اهمیت این رخداد برای کشورمان است.
هیات اجرایی تیر مهمترین بازوی تصمیم گیری کنوانسیون تیر متشکل از ۹ نفر از خبرگان کشور‌های عضو که با اجماع آرا، برای یک دوره ۲ ساله انتخاب می‌شوند.
جمهوری اسلامی ایران پس از ۴۷ سال عضویت در این کنوانسیون در سال ۹۵ برای اولین با انتخاب مصطفی آیتی موفق به کسب کرسی این هیات شد و با توجه به حضور موثر و فعال وی برای پنجمین بار متوالی به همراه نمایندگان اتحادیه اروپا، بلژیک، چک، ایتالیا، ترکیه، قرقیزستان و مراکش موفق به کسب آرا اعضا کنوانسیون شد.
گفتنی است در جلسه امروز، یکی از کرسی‌های این هیات به دلیل عدم کسب حد نصاب آرا نصف بعلاوه یک توسط کاندیداها، خالی ماند.
جمهوری اسلامی ایران دومین مصرف کننده کارنه تیر در دنیا بوده که حضور نماینده کشور در بالاترین جایگاه این نهاد وابسته به سازمان ملل نقش مهمی در توسعه ترانزیت منطقه‌ای خواهد داشت.
با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و قرار گرفتن در کریدور‌های مهم شرق-غرب، شمال-جنوب، حضور در مجامع بین المللی، از جمله فرصت‌هایی است که می‌توان از آن در توسعه تجارت منطقه‌ای و افزایش صادرات و خدمات ترانزیت کشور بهره برد.
گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با اجرای پروژه‌های تیر الکترونیک با کشور‌های ترکیه و آذربایجان و همچنین توسعه حمل و نقل ترکیبی در کریدور‌های اسلونی-ایران، کتای (هند-آسیای میانه از طریق چابهار-افغانستان) گام‌های موثری در توسعه ترانزیت و تسهیل تجارت منطقه‌ای داشته است.
منبع: کمیسیون تجارت وزارت صمت