خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چگونه با انرژی خورشید به درآمد پایدار برسیم؟

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 17 بهمن 1403 - 20:13
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به نصب نیروگاه خورشیدی در 70 روستای استان، گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان، اقدامات قابل توجهی در خصوص فرهنگ سازی و نصب نیروگاه های خورشیدی انجام داده است.
خورشيدي،نيروگاه،استان،زنجان،احداث،برق،انرژي،توسعه،طرح،جوادي، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، پیام جوادی به ظرفیت بالای استان در گسترش انرژی خورشیدی اشاره و اظهار کرد: در صورت نصب یک کیلووات سامانه خورشیدی در استان زنجان، می توان به طور متوسط یک هزار و 800 کیلوات ساعت انرژی برق در طول سال تولید کرد.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر جهش قابل ملاحظه ای در توسعه نیروگاه های خورشیدی در سطح استان رخ داده است، تصریح کرد: استان زنجان با بیش از 300 روز آفتابی در طول سال، عرض جغرافیایی مناسب و آب هوای مطبوع، یکی از بهترین مناطق در سطح کشور برای سرمایه گذاری در حوزه توسعه انرژی خورشیدی است.
این مسئول گفت: به منظور توسعه انرژی خورشیدی، چهار جامعه هدف در استان زنجان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه بخش حمایتی از جمله این جامعه های هدف ماست، افزود: این طرح که به عنوان جهاد روشنایی هم شناخته می شود، خانواده های تحت حمایت را در بر می گیرد تا علاوه بر کمک به تامین برق و کاهش ناترازی، درآمد پایداری برای خانواده های تحت حمایت ایجاد شود.
جوادی افزود: طرح حمایتی در راستای توانمندسازی خانواده های کم برخوردار در روستاها است که با احداث نیروگاه مقیاس کوچک علاوه بر ایجاد در آمد پایدار بیست ساله به تولید برق کشور کمک می کند.
مدر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان ادامه داد: در این طرح کل هزینه احداث نیروگاه با پرداخت تسهیلات کم بهره تامین می‌شود و اقساط وام نیز با درآمد حاصل از احداث نیروگاه قابل پرداخت است.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر 70 روستا در استان زنجان نیروگاه خورشیدی نصب کردند، ادامه داد: احداث بیش از 230 نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک در قالب طرح جهاد روشنایی، توسعه انرژی های تجدیدپذیر را به دورترین نقاط استان هدایت کرده است.
جوادی با بیان اینکه پیشران توسعه نیروگاه های خورشیدی در استان زنجان توجه بیش از پیش به ظرفیت صنایع است، گفت: بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مصرفی مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند.این صنایع در پایان سال پنجم هم باید پنج درصد از برق مصرفی خود را این طریق تامین کنند که در این خصوص دو طرح مرتبط با صنایع شامل احداث نیروگاه تجدیدپذیر در شهرک صنعتی و در شهرک های تخصصی خورشیدی وجود دارد.
جوادی خاطرنشان کرد: بیش از هشت اداره و سازمان دولتی برای احداث بیش از 100 کیلووات نیروگاه خورشیدی در سال جاری اعلام آمادگی کردند و در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در حال بهره‌برداری در بخش ادارات و نهادهای دولتی استان زنجان در حال حاضر بالغ بر 450 کیلووات است.
انتهای پیام/