خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگاهی به فیلم موسی کلیم الله

مشرق | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 17 بهمن 1403 - 23:52
فيلم،داستان،كارگردان،ويژگي،موسي،تصوير،تاريخي،قرار،ثابتي،افرا ...

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی سوادینو نوشت:
با شروع فیلم مقایسه هم در ذهن انسان شروع می‌شود.
وقتی در صحنه‌های ابتدایی یوسف پیامبر را می‌بینیم، سریال یوسف در ذهنمان تداعی می‌شود و با دیدن فرعون و مصر باستان، نمونه خارجی از فیلم‌هایی که به این موضوع پرداخته‌اند.
فیلم حاتمی‌کیا از این مقایسه‌ها سربلند بیرون آمده است.
این فیلم در عین تاریخی بودن، به شدت سینمایی و هنری است، طراحی صحنه و لباس، قاب‌ها، حرکات دوربین و جلوه‌های ویژه کاملا در خدمت داستان قرار دارد و لذت بصری ویژه‌ای برای مخاطب دارد بنابراین می‌توان گفت در این فیلم جذابیت‌ یک کارگردانی خوب با جذابیت داستان قوی تاریخی همراه شده.
از منظر یک منتقد سینما، این فیلم نمره خوبی می‌گیرد اما وقتی قرار باشد یک داستان دینی به تصویر کشیده شود، باید حساسیت‌ها و ظرافت‌های دیگری هم مدنظر باشد.
به نظرم نویسنده و کارگردان کار به خوبی توانسته گزاره‌هایی که با خواندن قرآن یا شنیدن روایت تاریخی داستان حضرت موسی در ذهن بینندگان قرار دارد را به خوبی به درام تبدیل کرده و به تصویر بکشد و تجربه‌ای معنوی را برای بیننده رقم بزند.
فیلم موسی دو ویژگی امروزی‌تر هم دارد که نمی‌دانم ویژگی این داستان است یا ویژگی تاریخ یا تدبیر کارگردان.
یکی اینکه فیلمی زنانه است، شخصیت اصلی داستان زن است و نقش زنان داستان به هیچ وجه منفعلانه و کلیشه‌ای نیست و از همه مهمتر اینکه نویسنده و کارگردان درگیر ادا و نمایش یا شعار نشده‌اند و همه چیز طبیعی است.
ویژگی دوم هم این است که نشان می‌دهد ظالمان در طول تاریخ ویژگی‌های ثابتی دارند، افراط در ظلم و جنایت و در عین حال ناکامی و زوال.
و در طرف دیگر مظلومانی هم که مقاومت در مقابل ظالم را در پیش می‌گیرند سرنوشت ثابتی دارند، تحمل رنج و سختی و در نهایت به زانو درآوردن دشمن مستکبر.
یک نکته مهم تربیتی فیلم این است که فیلم تدابیر فرعونیان برای جلوگیری از تولد منجی را به تصویر کشیده، آنها در ابتدا سعی می‌کنند زنان و مردان را از هم جدا کنند و سپس قابله‌ها را اجیر می‌کنند تا هیچ کودک پسری جان سالم به در نبرد و در این بین صحنه‌های زایمان طبیعی هم نشان داده می‌شود، هرچند کارگردان در این کار افراط نمی‌کند و در کل رویکردی با حیا دارد.
در مجموع این فیلم یا بیان هنری و جذاب از داستان موسی علیه السلام است اما به دلیل موضوع خاصش برای افراد زیر ۱۴ سال مناسب نیست
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.