از افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین تا افزایش قیمت سوخت نیروگاهی در سال آینده
برخی استفادهکنندگان ماینرها از خارج کشور هدایت میشوند، سبد خوراک صنعت پتروشیمی باید متنوع شود و افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، برخی استفادهکنندگان ماینرها از خارج کشور هدایت میشوند، ابتدای سال ۱۴۰۷ اولین گاز فشار افزایی شده به بهره برداری میرسد و افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزارو ۸۳۹ مگاوات رسید
بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارشات راهبری شبکه برق کشور، پیک تقاضای مصرف برق در هفته گذشته به ۴۶ هزارو ۸۳۹ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۱۱ درصد رشد داشت.
پالایشگاه هفتم پارس جنوبی در مسیر افزایش حداکثری تولید
مهرداد عبدی مدیر پالایشگاه هفتم پارس جنوبی با اشاره به اینکه این پالایشگاه گامهای مؤثری در مسیر افزایش حداکثری تولید برداشته است، گفت: مقدار تولید محصولات پالایشگاه هفتم تا پایان سال افزایش مییابد.
حوضه دریای خزر و دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه یک کشور
حوضه دریای خزر با میانگین بارش ۱۶.۶ میلیمتر و بیشینه بارش ۹۰ میلیمتر و حوضه دریاچه ارومیه با میانگین بارش ۱۶.۷ میلیمتر، پربارانترین حوضههای درجه یک کشور در هفته جاری خواهند بود.
برای هفته جاری وقوع بارشها در نوار شمالی، شمال شرق، شمال غرب و غرب کشور مورد انتظار است.
در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۵۰ تا ۷۵ میلیمتر پیشبینیشده است.
ابتدای سال ۱۴۰۷ اولین گاز فشار افزایی شده به بهره برداری میرسد
رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در نشست خبری طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی گفت: اسفند سال گذشته امضا شد موافقتنامه فعالیتهای مقدماتی فشارافزایی پارس جنوبی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار بود که به اشتباه قراردادهای ۲۰ میلیارد دلاری اعلام شد.
به گفته وی ۷ قرار داد وجود دارد که در مجموع ۱۷ میلیون دلار است که ۴ برابر کل پروژههای پارس جنوبی میشود که تا سال ۱۴۳۰ نزدیک به ۷۸۰ میلیارد دلار درآمد برای ما دارد.
وی گفت: اولین گاز فشار افزایی شده در اوایل سال ۱۴۰۷ بهره برداری میشود.
مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور در دستور کار شرکت ملی مهندسی قرار گرفت
محمد مشکین فام مدیر عامل ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور گفت: نزدیک به ۳ ماه است که برای این پروژه کار میکنیم و وضعیت موجود تمام سیستمها را شناسایی میکنیم سیستم ارتقایی برای آن تعریف کرده ایم.
وی ادامه داد: جایی که نیاز به ساخت و نصب تجهیزات جدید است سیستم ایجادی تعریف کردیم و در بخشهای مختلف یعنی تولید، انتقال، توزیع، انبارش و بالاخره تماماً به این سیستم مجهز میشود به طوری که نفت خامی که باید پایش شود ابتدا به وسیله این سیستم رصد میشود.
افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین
محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: در حال حاضر در کشور ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآورده نفتی توزیع میشود که ارزش آن بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه پس از انقلاب تولید بنزین ۶ تا ۷ برابر شد، افزود: تولید روزانه گازوئیل با رشد ۱۳ میلیون لیتری نسبت به متوسط تولید سال قبل، به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز -در آذرماه امسال- رسید که این میزان در دیماه نیز تکرار شد و رکوردی بیسابقه بر جای گذاشت.
وی ادامه داد: همچنین متوسط تولید روزانه بنزین در ۵ ماه اخیر ۱۰ میلیون لیتر افزایش یافته است.
افزایش ۳۰۰ میلیون لیتری ذخایر بنزین نسبت به سال گذشته
محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: در حال حاضر وضعیت ذخایر بنزین نسبت به سال گذشته مطلوب است به طوری که بالغ بر ۳۰۰ میلیون لیتر ذخایر نسبت به پارسال همین موقع بالاتر است و مشکلی در تأمین بنزین وجود ندارد.
برای جلوگیری از قاچاق تمام امکانات را به کار گرفتیم
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: قرارگاه عملیاتی ویژهای را در مرکز و استانها تشکیل دادیم، تا تمام امکانات را در استانها از مرزبانی و دریابانی تا فرماندهی استانها پای کار آوردهایم.
فرآورش ۲۱ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه نهم پارس جنوبی
حمید خدری مدیر پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد: نزدیک به ۲۱ میلیارد استاندارد مترمکعب گاز در ۱۰ ماه ۱۴۰۳ در این پالایشگاه فرآورش و به خط سراسری ارسال شده است.
تولید و مصرف برق ایران ۱۰ برابر شد؛ رشد ۱۳ برابری ظرفیت نیروگاهی
معاون وزیر نیرو از رشد ۱۳ برابری ظرفیت نیروگاههای کشور خبر داد و گفت: تولید و مصرف برق در کشور ۱۰ برابر شده که میانگین جهانی ۲.۱ است.
یزدان رضایی معاون وزیر نیرو گفت: ظرفیت مصوبه نیروگاهی در ابتدای انقلاب ۷ هزار مگاوات بوده است که با رشد ۱۳ برابری به ۹۵ هزار مگاوات رسیده است در حالی که رشد جمعیت ۲ و نیم برابر بوده است در حالی که میانگین ظرفیت منصوبه نیروگاه در جهان ۴.۵ بوده است.
حجم انتقال گاز به ۸۸۰ میلیون مترمکعب گاز در روز رسید
سید محمود حسینی سخنگوی شرکت انتقال گاز ایران از انتقال ۸۸۰ میلیون مترمکعب گاز در روز شنبه (۱۳ بهمن) و ثبت هفتمین رکورد انتقال گاز کشور در ۱۴۰۳ خبر داد.
وی با اشاره به آمادگی کامل تأسیسات، تجهیزات و ناوگان انتقال گاز اظهار کرد: در بازه زمانی مشابه در پارسال، ۸۵۴ میلیون مترمکعب گاز منتقل شده بود که نشاندهنده افزایش ۳ درصدی مقدار انتقال گاز است.
کاهش ۱۰ درصدی ورودی مخازن سدهای کشور
از ابتدای سال آبی (مهر ماه) تا سیزدهم بهمن ماه میزان ورودی مخازن کل معادل ۶ میلیارد ۷۲۰ میلیون متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۷ میلیارد ۴۹۰ میلیون مترمکعب بوده که کاهش ۱۰ درصدی را نشان میدهد.
واقعیسازی قیمت سوخت نیروگاهها به صورت جدی دنبال میشود
محمد رشیدی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه با توجه به ناترازی موجود باید برای قیمت سوخت نیروگاهها تدبیری در نظر گرفت، گفت: با توجه به اینکه در کشور ما ناترازی وجود دارد باید به سمت واقعی سازی قیمت سوخت نیروگاهی رفت مسألهای که در کمیسیون مطرح شده و در حال پیگیری آن هستیم.
نماینده مردم کرمانشاه خاطر نشان کرد: واقعی شدن قیمتها بسیار لازم است و با توجه به اینکه در برنامه هفتم هم وجود دارد به صورت جدی دنبال میشود.
امروز تقویت نیروگاهها با توجه به ناترازی برق از اهمیت بالایی برخوردار است.
افزایش قیمت سوخت نیروگاهی در سال آینده اجرا میشود
یزدان رضایی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اقتصاد برق گفت: آنچه که قانون به ما تکلیف کرده و بر اساس قانون مشترکانی که بر اساس الگو مصرف میکنند با تعرفههای تشویقی محاسبه میشوند.
وی اضافه کرد: ما با همکاری سایر دستگاهها از ابتدای سال ۱۴۰۴ برنامه اجرایی ماده ۱۰ قانون مانع زدایی صنعت برق منطبق با مصوبه دولت را بدون کم و کاست اجرا کند.
اطلاعیه شماره ۸ ستاد اطلاع رسانی مدیریت انرژی زمستان
توانیر با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد، با توجه به هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر ورود موج جدید سرما و کاهش ۱۰ درجهای دمای هوا در اکثر نقاط کشور و افزایش مصرف گاز خانگی، از همه هموطنان درخواست شده تا به منظور تأمین و انتقال سوخت به نیروگاهها و حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور، در مصرف برق و گاز به طور جدی و حداقل ۱۵ درصد صرفهجویی کنند.
صنعت پتروشیمی؛ تبلور زنجیره ارزش صنعت نفت
حسن عباسزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، توسعه جهشی صنعت پتروشیمی در پاییندست صنعت نفت را مهمترین دستاورد در زنجیره صنعت نفت در ۴۶ سال گذشته دانست و تصریح کرد: صنعت پتروشیمی از ظرفیت پایین حدود ۳ میلیون تنی در سال هماکنون به ظرفیت حدود ۹۶ میلیون تن در سال با گروههای مختلف محصولات پتروشیمی رسیده است.
وی درباره چرایی اهمیت این موضوع تأکید کرد: با احترامی که برای همه بخشهای صنعت نفت قائل هستم، صنعت پتروشیمی تبلور و حلقه ارزشآفرین در زنجیره ارزش صنعت نفت با جلوگیری از خامفروشی است و رشد جهشی در این سالها داشته است.
با وجودی که در بخش تولید نفت نیز اقدامهای بسیاری انجام شده اما این رشد قابل مقایسه نیست.
تحقق اهداف سال اول برنامه هفتم در توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک
زهرا اسماعیلزاده مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو شرکت توانیر افزود: پیرو ابلاغ ضوابط جدید در جهت توسعه این حوزه در انتهای سال گذشته، در تابستان سال جاری نیروگاههای مشمول نسبت به فروش برق با معافیت مصرفکننده از برنامههای مدیریت مصرف اقدام کرده و برق تولیدی خود را از طریق تابلو آزاد بورس انرژی عرضه کردند.
وی با اشاره به اینکه هدفگذاری توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک حرارتی در برنامه هفتم پیشرفت سالانه ۲۰۰ مگاوات برنامهریزی شده است، گفت: با توجه به بهرهبرداری از ۲۰۱.۶ مگاوات از این نوع نیروگاهها در سال جاری، هدفگذاری انجام شده برای سال اول برنامه در این حوزه محقق شده است.
سبد خوراک صنعت پتروشیمی باید متنوع شود
حسن عباس زاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: همزمان با تولیدی شدن طرحهای جدید و برای تحقق تولید پایدار در صنعت پتروشیمی باید سبد خوراک پتروشیمیها متنوعتر شود.
علیآبادی: برخی استفادهکنندگان ماینرها از خارج کشور هدایت میشوند
عباس علیآبادی وزیر نیرو گفت: با وجود همه خدمات و تلاشهای صورت گرفته در صنعت برق، شاهد کشف روزانه چند هزار ماینر در کشور هستیم که مانند زالو به جان صنعت برق افتاده است.
برخی از افراد که ماینر استفاده میکنند از خارج از کشور این امر را هدایت میکنند.
برق شهر تهران به ۲۶ رصدخانه مجازی شبکه برق و انرژی مجهز شد
کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: با تثبیت و راهاندازی کامل تمامی زیرساختهای فنی رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران، این شرکت به منظور تمرکز زدایی و ایجاد دسترسی تمامی حوزههای نظارتی و میدانی مربوط به عملیات پایش و توزیع انرژی در شهر تهران تصمیم به توسعه دسترسی به دادههای لحظهای شبکه توزیع برق فشار ضعیف در شهر تهران گرفته است.
وی ادامه داد: در همین راستا با تلاش کارشناسان و متخصصان این شرکت در حوزههای مختلف مهندسی، بهرهبرداری و خدمات مشترکان با بهرهبرداری از ۲۶ رصدخانه مجازی در معاونتهای امور مناطق و ۲۲ منطقه برق شهر تهران، امکان دسترسی به دادههای لحظهای و برخط رصدخانه شبکه برق و انرژی در تمامی حوزههای مرتبط، فراهم شده و از این طریق روند مدیریت بار و توزیع انرژی به صورت بسیار دقیق توسط کاربران کنترل و مدیریت خواهد شد.
افزایش ۷۵ میلیون مترمکعبی مصرف گاز نسبت به سال گذشته
سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران امروز ۱۷ بهمن ماه در نشست خبری با بیان اینکه با اقدامات توسعهای بالغ بر ۲ میلیون دلار انجام شده است، گفت: رکورد تولید گاز در دولت جدید شکسته شد و آخرین رکورد ۸۸۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین بود در حالی که پیش بینیها حاکی از ۸۵۰ میلیون متر مکعب بوده است و افزایش ۳۰ میلیون متر مکعبی گاز را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه فصل پاییز گذشته گرمترین پاییز سال گذشته بوده است، اضافه کرد: تفاوت میزان مصرف گاز در سال گذشته و امسال این است که بالغ بر ۷۵ میلیون متر مکعب یعنی ۳ فاز پارس جنوبی افزایش مصرف داشتهایم.