افشاگری ایران خودرو از تخلف کروز در برگزاری مجمع+ سند
ایران خودرو در نامههای جداگانه ای به سازمان اطلاعات سپاه، معاون دادستانی کل، رئیس سازمان بورس و سازمان بازرسی نحوه برگزاری مجمع دیروز را تشریح و صراحتا از تخلف کروز پرده برداشت.
![هيئت،مديره،رأي،مجمع،برگزاري،ايران،خودرو،شركت،نامه،كروز،تجديد ...](https://media.mehrnews.com/d/2021/08/20/4/3868879.jpg)
به گزارش خبرنگار مهر دیروز ۱۷ بهمن ماه براساس رأی مقام قضائی، شرکت کروز و زیرمجموعههایش حق رأی در مجمع ایران خودرو را نداشتند و با وجود انتشار اطلاعیه این شرکت در سامانه کدال مبنی بر موکول شدن برگزاری مجمع به زمان دیگر برای حل ابهامات ناشی از نامه مراجع قضائی، سهام داران وابسته به کروز در اقدامی غیرقانونی به صورت یک جانبه و بدون حضور نمایندگان بخش دولتی هیئت مدیره ایران خودرو به برگزاری مجمع اقدام کردند و در نهایت صبا انرژی (سهامی خاص)، شرکت سرمایهگذاری گنجینه ایرانیان (سهامی عام)، شرکت بهینهساز بهمن (سهامی خاص)، شرکت اعتبار آفرین (سهامی عام)، شرکت سرمایهگذاری ملی ایران (سهامی خاص) به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره جدید معرفی شدند.
بنابراین سه کرسی از پنج کرسی هیئت مدیره ایران خودرو با نامهای دیگری به شرکت قطعهسازی کروز رسید.
پس از این اتفاقات، ایران خودرو در نامههای جداگانه ای به سازمان اطلاعات سپاه، معاون دادستانی کل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان بازرسی کل کشور نحوه برگزاری جلسه دیروز را تشریح و صراحتاً اعلام کرده که با وجود تذکرات زیاد اما سهامداران گروه کروز نسبت به برگزاری مجمع اقدام و ترکیب هیئت مدیره جدید ایران خودرو به صورت غیر قانونی اقدام کرده است.
در خلاصه توضیحات ایران خودرو آمده است که «با توجه به وصول نامه شماره ۱۴۰/۱۴۰۲/۹۲۷۷۶/۹۰۰۰ مورخ ۱۶/۱۱/۱۴۰۳ معاون قضائی دادستان کل کشور و تاکید بر پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم با موضوع جلوگیری از واگذاری سهام شرکت ایران خودرو و هر گونه اقدام دیگر تا زمان قطعیت، ابلاغ و اجرای رأی هیئت تجدید نظر شورای رقابت، به لحاظ حساسیت موضوع، رقابت، از هرگونه اقدام مرتبط با این واگذاری خودداری کند.
بر همین اساس با پیشنهاد مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره ایران خودرو، برای عمل به مفاد این نامه، مقرر شد تا نسبت به عدم برگزاری مجمع تا زمان قطعیت رأی هیئت تجدید نظر شورای رقابت تصمیم گیری شود.
اما این موضوع مورد مخالفت دو عضو دیگر هیئت مدیره (نمایندگان بخش خصوصی) قرار گرفته و بر همین اساس مقرر شد تا نامه مذکور توسط سهام داران عمده مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد.
به منظور اعلام نتیجه و تصمیم گیری در خصوص برگزاری یا عدم برگزاری مجمع، جلسه پیش مجمع شرکت رأس ساعت هفت صبح روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه، با اعلام قبلی سهامداران عمده شرکت برگزار شد.
با توجه به وصول نامه دوم معاون دادستانی به شماره ۱۴۰/۱۴۰۲/۹۲۸۹۶/۹۰۰۰ در ۱۷ بهمن ماه مبنی بر پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم به دلیل ابلاغ رأی قطعی تجدید نظر شورای رقابت و تاکید بر اجرای مفاد رأی قطعی، موضوع مجدداً به منظور اجرای مفاد رأی و احراز صلاحیت اعمال حق رأی سهامداران مورد اشاره در رأی هیئت تجدید نظر (شرکتهای وابسته به گروه کروز) در جلسه پیش مجمع مطرح شد.
به دلیل مغایرت مفاد رأی هیئت تجدید نظر با منافع دو عضو وابسته به کروز در هیأت مدیره ایران خودرو، اعمال نحوه و میزان حق رأی سهامداران، مورد اختلاف اعضای هیئت مدیره (چهار عضو) قرار گرفت که نظر دو عضو هیئت مدیره شامل مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره، معطوف به موکول شدن زمان برگزاری مجمع به روز دیگر و رفع ابهام از ترکیب سهام داران دارای حق رأی بوده است.
اما به دو عضو دیگر هیأت مدیره به دلیل اینکه رأی هیأت تجدید نظر، بر علیه ایشان بود از امضای صورتجلسه هیئت مدیره امتناع کردند.
متعاقب امضای صورتجلسه فوق مبنی بر برگزاری جلسه مجمع عمومی در زمان دیگر، مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره و عوامل اجرایی برگزاری مجمع، محل برگزاری مجمع ترک کردند.
علی رغم مفاد صورتجلسه مورد اشاره در بند سوم و ترک محل برگزاری مجمع توسط عوامل اجرایی از جمله مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره، متأسفانه سها مداران گروه کروز (با وجود اینکه طبق رأی هیئت تجدید نظر دارای حق رأی و امکان عضویت در هیئت مدیره را ندارند) در ساعت ۱۶ همان روز (مورخ ۱۷/۱۱/۱۴۰۳ نسبت به برگزاری مجمع اقدام و ترکیب هیئت مدیره جدید ایران خودرو را به صورت غیر قانونی انجام دادند.»
نامه ایران خودرو به سازمان اطلاعات سپاه
نامه ایران خودرو به بازرسی کل کشور
نامه به رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار
نامه به معاون قضائی دادستان کل کشور