خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان با تعویض ۵ میلیون بخاری فرسوده

مهر | سیاسی | پنجشنبه، 18 بهمن 1403 - 10:35
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، جایگزینی بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های کم‌مصرف را یکی از راهکارهای مؤثر برای مدیریت مصرف گاز و کاهش ناترازی انرژی دانست.
گاز،مصرف،كاهش،مجلس،طرح،دولت،كشور،هرمتيك،ناترازي،فرسوده،اقدام

محبی نجم‌آبادی، نماینده جغتای، جوین، خوشاب، داورزن، سبزوار و ششتمد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بحران ناترازی گاز در کشور اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که همواره مورد انتقاد کارشناسان بوده، مصرف بالای گاز توسط بخاری‌های فرسوده در منازل است.
این وسایل گرمایشی قدیمی بازدهی بسیار پایینی دارند و حجم بالایی از گاز را هدر می‌دهند.
در بودجه سال گذشته این موضوع مورد توجه قرار گرفت و طرح جایگزینی بخاری‌های کم‌مصرف هرمتیک به جای بخاری‌های فرسوده مطرح شد.
برآوردها نشان می‌دهد که اگر دولت حدود دو میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری کند، تنها در همان سال اول می‌تواند از محل صرفه‌جویی در مصرف گاز، میلیاردها دلار از این سرمایه را بازگرداند.
وی با تأکید بر اینکه این اقدام به‌ویژه در مناطق روستایی از اهمیت بیشتری برخوردار است، گفت: در شهرها معمولاً از سیستم‌های پکیج استفاده می‌شود و مشکل مصرف بالای بخاری‌های سنتی کمتر دیده می‌شود، اما در روستاها این مسئله بسیار جدی است.
هر ساله تعداد زیادی از روستاهای کشور به شبکه گازرسانی متصل می‌شوند و به همین دلیل، استفاده از بخاری‌های کم‌مصرف هرمتیک می‌تواند تأثیر چشمگیری در کاهش مصرف گاز داشته باشد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: در برخی شهرستان‌ها، قرعه‌کشی‌هایی برای توزیع این بخاری‌ها انجام شده و برخی خانوارها موفق به دریافت این وسایل گرمایشی شده‌اند.
این اقدام نه‌تنها برای مردم، بلکه برای دولت نیز سودمند است، چرا که در بلندمدت باعث کاهش هزینه‌های ناشی از مصرف بی‌رویه گاز خواهد شد.
اگر هزینه و فایده این طرح را با دقت بررسی کنیم، به‌وضوح مشخص می‌شود که باید هرچه سریع‌تر مدیریت مصرف انرژی را در دستور کار قرار دهیم.
محبی نجم‌آبادی در ادامه تأکید کرد: بخش خانگی در کشور ما بیشترین میزان مصرف گاز را دارد و اگر بتوانیم این بخش را مدیریت کنیم، بسیاری از مشکلات ناترازی گاز برطرف خواهد شد.
جایگزینی بخاری‌های فرسوده با مدل‌های کم‌مصرف هرمتیک، یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که می‌تواند در کاهش این ناترازی نقش بسزایی داشته باشد.
وی در پایان با اشاره به لزوم اجرای سیاست‌های حمایتی برای تسریع در اجرای این طرح گفت: "دولت باید در این زمینه برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشد و با حمایت‌های مالی و تسهیلاتی، مردم را به استفاده از بخاری‌های کم‌مصرف تشویق کند.
این اقدام علاوه بر کاهش مصرف گاز، موجب افزایش ایمنی در منازل نیز خواهد شد و از بروز حوادث ناگوار ناشی از گازگرفتگی جلوگیری می‌کند.
امیدواریم که با همکاری مجلس و دولت، این طرح به‌صورت گسترده و منسجم در سراسر کشور اجرا شود.