سقوط صادرات فرش از 2 میلیارد دلار به 39 میلیون دلار
رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز گفت: در حال حاضر صادرات فرش کشور از دو میلیارد دلار در سال به 39 میلیون دلار رسیده است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تبریز با محوریت احیای مرکز ملی فرش، تکنرخی شدن ارز و آسیبشناسی دلایل تنزل رتبه جهانی فرش دستباف ایران در امر صادرات، با حضور نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بخش دولتی استان آذربایجانشرقی و فعالان حوزهٔ فرش، صبح امروز در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
احد عظیمزاده، رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز بر لزوم مقابله با تحریمهای داخلی تأکید کرد و گفت: تحریمهای داخلی بیش از تحریمهای خارجی فعالان اقتصادی را آزار میدهد.
وی ضمن انتقاد از مسئلهٔ رفع تعهد ارزی، گفت: پیمانسپاری ارزی، صنعت فرش را از بین برده و فلج کرده است.
رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه حدود 17 سال است که واردات مجدد فرش ایران به کشور آزاد نیست، افزود: اگر همین فرش مجوز بازگشت دوباره به ایران را بگیرد، میتوان فرایندهای شست وشو، روفهگری، رنگرزی و...
را درون خود کشور انجام داد، اما در حال حاضر همین فرایند در کشور ترکیه انجام میشود که در این خصوص بارها با وزیر صمت در این رابطه صحبت کرده و همچنان پیگیر حل این موضوع بودهایم.
عظیمزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات فرش کشور از دو میلیارد دلار در سال به 39 میلیون دلار رسیده است.
زمانی درصد قابل توجهی از بازارهای جهانی دست فرش ایران بود، اما اکنون این درصد بسیار کاهش یافته است.
وی خواستار تعیین تکلیف صنعت فرش تحت نظارت یک وزارتخانه واحد شد و با بیان اینکه فرش تبریز به نوعی هویت این شهر محسوب میشود، تأکید کرد: ما به هیچ وجه اجازه نمیدهیم افرادی بدون علم، اعتبار و آبروی فرش تبریز را زیر سؤال ببرند.
مجید عباسی، دبیر کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز با تأکید بر بر لزوم احیای مرکز ملی فرش، گفت: آسیبشناسی تنزل رتبه جهانی فرش دستباف ایران در امر صادرات ضرورت دارد.
وی ادامه داد: پیمانسپاری ارزی، تهدیدی جدی برای صادرات فرش دستباف استان بوده و باعث تنزل جایگاه آن شده است.
علی جعفری آذر، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، نیز در ادامه گفت: هنر صنعت فرش دستباف در حال از بین رفتن است و احیای جایگاه این هنر یکی از دغدغههای ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس است.
وی گفت: فرش علاوه بر اینکه یک هنر است، جنبه تجاری نیز دارد و طی فرایند تولید، فروش و صادرات، میتواند نقش قابل توجهی در اقتصاد کشور ایفای کند.
علیرضا نوین، رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی در مجلس شورای اسلامی، بر لزوم تک نرخی شدن ارز تأکید کرد و گفت: علیرغم وعدههایی که داده شده، نرخ ارز در بازار آزاد و بازار رسمی فاصله بسیار زیادی از هم دارند.
وی گفت: تک نرخی شدن ارز منجر به قطع دست دلالان میشود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با تأکید بر لزوم وجود موزه فرش در تبریز گفت: طی سالهای گذشته چندین بار این مسئله مطرح و پیگیری کردهایم، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
روح الله متفکرآزاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه این صنعت یکی از تکانههای اصلی اقتصاد ایران برای خروج از رکود به شمار میرود، تأکید کرد: به حوزهٔ فرش میتوان نگرش جزئی داشت و باید در قالب کالا به آن نگریسته شود.
وی با اشاره به اینکه معضلات صنف فرش زیاد است، گفت: ما چارهای جز بازگشت به اقتصاد زیستبومی نداریم؛ چراکه در شرایط فعلی کشور تحریم است و حتی فروش نفت به سختی صورت میگیرد.
بنابراین باید از زیستبوم ایران برای صادرات بهره بگیریم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر از فعالان این حوزه خواست با تحلیل دقیق شرایط و اعلام آن به نمایندگان مجلس و نهادهای ذیربط مسائل را ریشهیابی و شاه کلید را پیدا کنند.
متفکرآزاد تاکید کرد: اگر وزارت میراث فرهنگی رویکرد اقتصادی نسبتبه حوزه فرش داشته باشد، گزینه مناسبی برای تصدیگری حوزهٔ فرش خواهد بود.
انتهای پیام/