خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی 354 کودک کار در لرستان

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 18 بهمن 1403 - 13:13
مدیرکل بهزیستی لرستان از شناسایی 354 کودک کار در این استان خبر داد.
كودكان،لرستان،بهزيستي،كودك،مركز،قرار،حمايتي،چرخه،مديركل،ساماندهي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، همایون عمودی‌زاده، ظهر امروز، در آیین افتتاح مرکز شوق زندگی، از راه‌اندازی دو مرکز ساماندهی کودکان کار در شهرستان‌های خرم‌آباد و بروجرد خبر داد.
او همچنین گفته است که در حال حاضر هشت مرکز نگهداری از کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در لرستان فعال است که 80 کودک از دوران شیرخوارگی تا 18 سالگی در آن‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
مدرکل بهزیستی لرستان خاطرنشان کرد که این مراکز با حمایت‌های دستگاه قضائی و همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم در راستای قانون جامع حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان فعالیت می‌کنند.
عمودی‌زاده اعلام کرد که تاکنون بیش از 700 کودک بی‌سرپرست در قالب طرح «خانواده جایگزین» به اقوام نزدیک خود سپرده شده‌اند.
به‌گفته او، این کودکان به پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها، عمه‌ها و دایی‌ها واگذار شده‌اند و برای حمایت از این خانواده‌ها ماهانه سه میلیارد تومان کمک‌هزینه معیشتی پرداخت می‌شود.
مدیرکل بهزیستی لرستان یادآور شد که به این خانواده‌ها کمک‌هایی برای تأمین لوازم زندگی، تحصیل، ایاب‌وذهاب و سایر نیازهای کودکان به‌صورت نقدی و غیرنقدی ارائه می‌شود.
در جریان بررسی‌های بهزیستی لرستان، 354 کودک کار شناسایی شده‌اند.
عمودی‌زاده گفت که از این تعداد، 18 کودک به‌طور کامل از چرخه کار خارج شده‌اند.
او همچنین افزود که 60 خانواده نیازمند که فرزندانشان در معرض آسیب بودند، تحت‌پوشش طرح‌های حمایتی از جمله بیمه و خدمات بهزیستی قرار گرفته‌اند.
مدیرکل بهزیستی لرستان، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در ساماندهی کودکان کار را رویکرد فرهنگی مردم دانست و گفت که کمک‌های مردمی، به ویژه از سوی شهروندان با نیت خیرخواهانه، بدون برنامه‌ریزی مناسب باعث تداوم مشکل شده‌است.
عمودی‌زاده هشدار داد که برخی از کودکان کار به‌دلیل دریافت کمک‌های خیابانی، دوباره به خیابان بازمی‌گردند، که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی عمومی است تا کمک‌ها در قالب طرح‌های رسمی و برنامه‌های حمایتی ارائه شود.
به‌گفته او، کمک‌های مردمی باید در چارچوب سیاست‌ها و برنامه‌های رسمی قرار گیرد تا زمینه خروج این کودکان از چرخه کار و ورود آن‌ها به شرایط بهتر فراهم شود.
انتهای پیام/644/.