خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر میراث فرهنگی: ریسباف به یک موزه بین‌المللی و نماد معماری پس از انقلاب تبدیل می‌شود

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 18 بهمن 1403 - 13:24
اصفهان – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر اهمیت حفاظت و احیای کارخانه ریسباف گفت: این بنا تنها متعلق به اصفهان نیست، بلکه یک اثر ارزشمند برای ایران و منطقه است.
تاريخي،اصفهان،ميراث،فرهنگي،اشاره،حفاظت،كارخانه،مراسم،بناي،مو ...

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، امروز (پنجشنبه) در مراسم رونمایی از سند مالکیت سه بنای تاریخی کاخ چهلستون، تالار تیموری و کارخانه ریسباف اظهار کرد: «کارخانه ریسباف یک نقطه استراتژیک است و نیاز به کار کارشناسی دقیق دارد.
باید از مداخلات غیرکارشناسی در این بنا جلوگیری شود و با انتخاب مشاوران ملی، روند احیا و حفاظت آن به‌درستی پیش برود.»
وی با اشاره به سیاست‌های وزارت میراث فرهنگی برای تفویض اختیارات به استان‌ها افزود: «تاکنون ۲۵ مسئولیت وزارتخانه به استان‌ها واگذار شده و در آینده این تعداد به ۵۰ مورد افزایش می‌یابد.
البته موارد خاصی مانند تعیین حرایم بافت تاریخی همچنان بر عهده مرکز خواهد بود.»
وزیر میراث فرهنگی همچنین بر لزوم تشکیل یک شورای راهبردی برای پیگیری پروژه ریسباف تأکید کرد و گفت: «این شورا باید متشکل از باستان‌شناسان، صاحب‌نظران حوزه موزه و میراث فرهنگی و مسئولان استان اصفهان باشد.
همچنین فراخوان بین‌المللی برای انتخاب مشاور و سرمایه‌گذار برگزار خواهد شد تا ریسباف به زیباترین بنای تاریخی پس از انقلاب تبدیل شود.»
ضرورت حفاظت از هویت تاریخی اصفهان
در ادامه این مراسم، رضا فیضی، دکترای مرمت بناهای تاریخی و دبیر مرمت کارخانه ریسباف در وزارت راه و شهرسازی، با اشاره به اهمیت این مجموعه گفت: «از چهار کارخانه مهم اصفهان در گذشته، تنها ریسباف باقی مانده است.
سایر کارخانه‌ها که در کنار زاینده‌رود قرار داشتند، به لحاظ معماری ارزشمند بودند اما متأسفانه تخریب شدند.»
وی بر لزوم حفاظت خلاقانه از این مجموعه تأکید کرد و افزود: «برای احیای این بنا، باید از الگوهای جهانی پیروی کرد و تنوع عملکردی در ریسباف در نظر گرفت.»
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی اصفهان گفت: «در حالی که برخی به دنبال کشف آثار فرهنگی در کشورهای دیگر هستند، میراث اصفهان یک گنجینه بی‌بدیل است که سیر تاریخی کشور را به نمایش می‌گذارد.»
مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، با تأکید بر اهمیت حفاظت از میراث فرهنگی این استان، اظهار کرد: «گذشتگان میراثی ارزشمند برای مردم اصفهان به جا گذاشته‌اند.
این شهر یک اسطوره تاریخی است و این موضوع مسئولیت مسئولان استان را سنگین‌تر می‌کند.»
ریسباف؛ ظرفیت بزرگ برای موزه بین‌المللی
عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس، نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت حفظ هویت تاریخی این شهر گفت: «اصفهان دارای میراث فرهنگی ارزشمندی است که نیاز به حفاظت بیشتری دارد.
مجموعه مدیریت استان و متولیان ملی باید توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشند.»
وی همچنین با اشاره به مدرس ابن‌سینا در اصفهان افزود: «۱۷ سال از عمر ابن‌سینا در این شهر سپری شد، اما مدرسه‌ای که به نام اوست، امروز در حال تخریب است.
اگر این بنا در هر نقطه دیگری قرار داشت، به یک مرکز علمی بزرگ تبدیل می‌شد.»
مهدی طغیانی، نماینده مجلس، نیز با اشاره به روند طولانی پروژه ریسباف گفت: «حداقل سه سال است که روی این پروژه کار شده و هدف ما این است که ریسباف به یک موزه بین‌المللی تبدیل شود.
هزاران شیء ارزشمند در مخازن کشور وجود دارد که می‌تواند در این موزه به نمایش گذاشته شود.»
وی با درخواست از وزیر میراث فرهنگی برای تسریع در روند اجرایی این پروژه افزود: «آرزوی ما این است که به محض واگذاری رسمی ریسباف به میراث فرهنگی، درِ این مکان به روی مردم باز شود و آنها بتوانند از این بنای تاریخی بازدید کنند.»
در پایان این مراسم، از سند مالکیت سه بنای تاریخی کاخ چهلستون، تالار تیموری و کارخانه ریسباف رونمایی شد.