خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا دوران سیاه هیئت فوتبال یزد ادامه پیدا می‌کند؟ - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 18 بهمن 1403 - 14:13
پس از آنکه تفکری دوباره به عنوان رئیس هیئت فوتبال یزد انتخاب شد، باید دید که آیا او همان مسیر پر از حاشیه و ناکارآمد گذشته را ادامه خواهد داد یا در دوره جدید، تغییری در رویکرد مدیریتی خود ایجاد خواهد کرد.
فوتبال،يزد،هيئت،تفكري،استان،ورزش،مسير،گذشته،بانوان،مديريت،دو ...

خبرگزاری تسنیم یزد – فرشاد براتی کهریزسنگی - انتخابات هیئت فوتبال استان یزد برگزار شد و تفکری بار دیگر بر کرسی ریاست تکیه زد.
اما این انتخاب برای جامعه فوتبال یزد، نه نشانه‌ای از پیشرفت، بلکه زنگ خطری برای ادامه همان روند پرحاشیه‌ای است که در سال‌های اخیر فوتبال این استان را به بن‌بست کشانده است.
تفکری در دوره گذشته مدیریت خود، نه‌تنها گامی مثبت برای توسعه فوتبال استان برنداشت، بلکه با تصمیمات غیرمنطقی و برخوردهای سلیقه‌ای، حواشی متعددی را رقم زد که حالا با انتخاب مجدد او، این نگرانی وجود دارد که فوتبال یزد همچنان در تاریکی مدیریتی باقی بماند.
آنچه این انتخاب را بیشتر از همیشه بحث‌برانگیز می‌کند، سابقه عملکرد او در سال‌های گذشته است؛ از اظهارنظرهای عجیب درباره ورزش بانوان گرفته تا برخوردهای تند و غیرحرفه‌ای با خبرنگاران و کارشکنی‌های آشکار در مسیر رشد فوتبال، تفکری ثابت کرده است که بیشتر از آنکه به فکر توسعه این ورزش در یزد باشد، به دنبال حفظ جایگاه خود است.
در چنین شرایطی، این سئوال مطرح می‌شود که آیا می‌توان امید داشت که او در دوره جدید اشتباهات گذشته را جبران کند؟
یا باید منتظر ادامه همان رفتارهای پرحاشیه‌ای باشیم که فوتبال یزد را بیش از پیش به حاشیه برده است؟
این یادداشت قصد دارد به بخش‌های مختلف عملکرد تفکری در دوره گذشته بپردازد و نشان دهد که چرا انتخاب دوباره او نه‌تنها جای تعجب ندارد، بلکه می‌تواند پیام‌آور تداوم یک دوران تاریک برای فوتبال یزد باشد.
از برخوردهای او با ورزش بانوان گرفته تا سرکوب خبرنگاران منتقد، سنگ‌اندازی در مسیر تیم چادرملو و حتی سکونت خارج از استان، همه و همه مسائلی هستند که باید به آن‌ها پرداخته شود.
حالا نوبت آن است که ببینیم آیا تفکری در مسیر اصلاح گام برمی‌دارد یا همچنان در مسیر پر از اشتباهات گذشته باقی خواهد ماند؟
موضع‌گیری عجیب علیه ورزش بانوان
مدیریت در فوتبال، پیش از هر چیز نیازمند نگاه حرفه‌ای و علمی به مسائل ورزشی است، اما در دوره پیشین ریاست تفکری، چنین نگاهی هرگز دیده نشد.
یکی از جنجالی‌ترین اظهار نظرهای او درباره ورزش بانوان بود، جایی که با لحنی توهین‌آمیز، دلیل آسیب‌دیدگی چمن ورزشگاه را به «بلد نبودن دویدن» توسط بانوان نسبت داد!
این اظهارنظر نه‌تنها توهینی آشکار به زنان ورزشکار یزدی بود، بلکه نشان داد که نگاه او به ورزش، به‌جای حمایت و توسعه، مبتنی بر تبعیض و نادیده گرفتن ظرفیت‌های بانوان است.
این موضع‌گیری، واکنش‌های بسیاری را در جامعه ورزشی یزد به همراه داشت.
بسیاری از فعالان ورزش بانوان از این نگاه تحقیرآمیز ابراز نگرانی کردند و خواستار موضع‌گیری روشن از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان شدند، اما تفکری نه‌تنها از گفته‌های خود عقب‌نشینی نکرد، بلکه با سکوتی معنا‌دار، نشان داد که توجهی به نقدها ندارد.
در حالی که در بسیاری از استان‌های کشور، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای برای توسعه ورزش بانوان انجام می‌شود، در یزد با چنین اظهاراتی، نه‌تنها از پیشرفت خبری نیست، بلکه ورزش زنان عملاً به حاشیه رانده شده است.
مشکل زمانی حادتر شد که این نگاه در سیاست‌های هیئت فوتبال نیز نمود پیدا کرد.
کمترین توجه به فوتبال بانوان، نبود امکانات حداقلی برای تمرین و مسابقات و حتی بی‌توجهی به مطالبات این بخش از فوتبال، نشان‌دهنده آن است که تفکری هیچ برنامه‌ای برای رشد این حوزه ندارد.
حالا که او دوباره بر صندلی ریاست نشسته است، باید دید آیا قصد دارد نگاه سنتی و تبعیض‌آمیز خود را تغییر دهد یا همچنان فوتبال زنان را قربانی بی‌توجهی و اظهارات غیرمسئولانه خود خواهد کرد؟
سرکوب منتقدان و محدودیت برای خبرنگاران
یکی از اصلی‌ترین وظایف یک مدیر ورزشی، ایجاد فضای شفاف و پاسخگویی به رسانه‌ها است، اما تفکری در دوره گذشته، نه‌تنها چنین رویکردی نداشت، بلکه به روش‌های مختلف تلاش کرد تا صدای منتقدان را خاموش کند.
در یکی از بارزترین اقدامات او علیه آزادی رسانه‌ای، خبرنگاران منتقد را از حضور در مسابقات لیگ برتر محروم کرد.
هیئت فوتبال به‌طور رسمی از صدور آی‌دی کارت برای این خبرنگاران خودداری کرد و حتی به روابط عمومی خود دستور داد که تنها در صورتی کارت خبرنگاری صادر شود که آن‌ها از رئیس هیئت فوتبال عذرخواهی کنند!
این اقدام، موجی از اعتراض را در میان اهالی رسانه به راه انداخت.
خبرنگاران، که نقش مهمی در شفاف‌سازی مسائل فوتبال استان دارند، به جای دریافت پاسخ‌های روشن، با یک دیوار بسته مواجه شدند.
سیاست تفکری در مواجهه با رسانه‌ها نه بر مبنای گفت‌وگو و شفافیت، بلکه بر اساس تهدید و ایجاد محدودیت بود.
پس از بالا گرفتن انتقادات، او در اقدامی تکراری، تلاش کرد مسئولیت این تصمیم را از خود سلب کند و اعلام کرد که این صحبت غیرحرفه‌ای توسط روابط عمومی هیئت فوتبال صادر شده و ارتباطی به او ندارد!
اما واقعیت این است که چنین تصمیمات مهمی بدون هماهنگی با رئیس هیئت فوتبال امکان‌پذیر نیست.
رویکرد تفکری در برخورد با رسانه‌ها، نشان‌دهنده عدم تحمل نقد و تلاش برای کنترل افکار عمومی از طریق فشار و سانسور بود، حالا که او دوباره در رأس هیئت فوتبال یزد قرار گرفته است، این پرسش مطرح می‌شود که آیا خبرنگاران و رسانه‌های مستقل باید همچنان در انتظار رفتارهای سرکوبگرانه باشند؟
یا تفکری از گذشته درس گرفته و این بار مسیر تعامل و پاسخگویی را انتخاب خواهد کرد؟
تجربه نشان داده که امید به تغییر چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.
سنگ‌اندازی در مسیر چادرملو؛ مقابله با توسعه فوتبال یزد
در حالی که باشگاه چادرملو به عنوان یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌گذاران فوتبال یزد، هزینه‌های قابل‌توجهی برای بهبود زیرساخت‌های ورزشی استان، به‌ویژه ورزشگاه شهید نصیری، انجام داده و الان آبروی استان یزد در لیگ برتر فوتبال کشور است، هیئت فوتبال یزد در دوره مدیریت تفکری نه‌تنها از این تیم بسیار با کیفیت و موفقیت‌های آن استقبال نکرد، بلکه بارها در مسیر این تیم کارشکنی کرده است.
در واقع، به جای حمایت از توسعه فوتبال یزد، هیئت فوتبال تلاش کرد تا با اقدامات عجیب و تصمیمات سلیقه‌ای، مسیر پیشرفت را سد کند.
یکی از نمونه‌های بارز این رفتار، ممانعت از تمرین تیم چادرملو در زمین شماره دو ورزشگاه شهید نصیری بود.
با وجود پرداخت‌های مالی گسترده از سوی این باشگاه برای بهبود زمین، در مقطعی به بهانه عدم تسویه هزینه تمرین در زمین شماره دو، بازیکنان چادرملو با درهای بسته مواجه شدند و از ورود به زمین منع شدند تا این پرداختی انجام شود.
این اقدام، نه‌تنها توهینی آشکار به تیمی بود که سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی برای فوتبال استان انجام داده است، بلکه نشان داد که هیئت فوتبال، نه بر اساس مصالح ورزش استان، بلکه بر مبنای رویکردهای شخصی و سلیقه‌ای تصمیم‌گیری می‌کند.
این سیاست‌های تخریبی به همین‌جا ختم نشد.
در اقدامی عجیب دیگر، هیئت فوتبال بدون هماهنگی با باشگاه، زمین تمرین شهید نصیری را برای مسابقات مینی‌فوتبال چمن‌کشی کرد، به طوری که بازیکنان چادرملو دیگر قادر به تمرین در این زمین نبودند.
این تصمیم عجیب باعث شد که تیم چادرملو به‌دلیل نبود خطوط مشخص و عدم امکان برگزاری تمرینات تاکتیکی، در برنامه‌های آماده‌سازی خود دچار اختلال شود.
چنین اقداماتی این سوال را ایجاد می‌کند که آیا هیئت فوتبال یزد به‌دنبال کمک به رشد تیم‌های فوتبال استان است یا هدفی جز ایجاد مانع در مسیر موفقیت باشگاه‌هایی مانند چادرملو ندارد؟
عملکرد تفکری در دوره گذشته اینطور در ذهن می‌رود که رویکرد حمایتی نسبت به باشگاه‌های حرفه‌ای استان ندارد و ترجیح می‌دهد که فوتبال یزد در همان سطح آماتور و پر از حاشیه باقی بماند.
حالا که او دوباره انتخاب شده است، آیا می‌توان انتظار داشت که مسیر خود را تغییر دهد؟
یا همچنان باید شاهد سنگ‌اندازی در برابر توسعه فوتبال یزد باشیم؟
مدیریت از راه دور؛ رئیس فوتبالی که در یزد ساکن نیست!
یکی از مسائل اساسی در مورد ریاست تفکری بر هیئت فوتبال یزد، سکونت او در تهران است؛ موضوعی که نه‌تنها خلاف آیین‌نامه‌های مربوط به مدیریت هیئت‌های ورزشی است، بلکه به‌وضوح بر عملکرد او و کیفیت تصمیم‌گیری‌های هیئت فوتبال تأثیر گذاشته است.
چگونه ممکن است فردی که در یزد زندگی نمی‌کند، از نزدیک در جریان مشکلات فوتبال استان باشد و برای حل آن‌ها تصمیمات مؤثر بگیرد؟
اداره یک هیئت فوتبال نیازمند حضور مستمر و نظارت مستقیم است، نه مدیریتی از راه دور که صرفاً در زمان جلسات و مراسم رسمی انجام شود.
این وضعیت موجب شده که فوتبال یزد در بسیاری از موارد با خلأ تصمیم‌گیری مواجه شود؛ نبود رئیس هیئت در استان، به این معناست که بسیاری از مسائل و مشکلات فوتبال یزد یا به تعویق می‌افتد یا به دست افراد غیرمتخصصی سپرده می‌شود که در نبود رئیس، عملاً سیاست‌گذاری‌های غیرحرفه‌ای را دنبال می‌کنند.
این در حالی است که در سایر استان‌ها، رؤسای هیئت‌های فوتبال همواره در کنار تیم‌ها و باشگاه‌های خود حضور دارند، مشکلات را از نزدیک لمس می‌کنند و برای بهبود شرایط، برنامه‌ریزی عملی دارند.
سوال مهم این است که چگونه یک فرد که شرایط حداقلی مدیریت هیئت فوتبال را ندارد، بار دیگر در این سمت ابقا شده است؟
آیا نهادهای نظارتی و مسئولان ورزش استان، نسبت به این تخلف آشکار بی‌تفاوت هستند؟
اگر قوانین ورزشی کشور بر حضور دائمی رئیس هیئت در استان تأکید دارد، چرا این قانون در مورد تفکری نادیده گرفته شده است؟
این مسئله نه‌تنها نشان‌دهنده ضعف نظارت بر انتخابات هیئت فوتبال یزد است، بلکه از تداوم رویکرد غیرشفاف و غیرقانونی در این هیئت خبر می‌دهد.
فوتبال یزد سزاوار مدیریتی است که برای آن وقت بگذارد، نه رئیس هیئتی که از راه دور و بر اساس گزارش‌های دیگران، برای آینده این ورزش تصمیم می‌گیرد.
آیا تغییری در راه است یا دوران تاریک ادامه دارد؟
با تمام حواشی، تصمیمات اشتباه و رویکردهای غیرحرفه‌ای که در دوره گذشته مدیریت تفکری بر هیئت فوتبال یزد شاهد بودیم، حالا این سوال اساسی مطرح می‌شود: آیا او در دوره جدید تغییری در رویکرد خود خواهد داشت؟
یا فوتبال یزد باید همچنان با مدیریت ناکارآمد و سیاست‌های مخرب دست‌وپنجه نرم کند؟
بررسی عملکرد گذشته نشان می‌دهد که امید به تغییر چندان منطقی نیست؛ مدیری که در طول سال‌های گذشته بارها در مسیر رشد فوتبال استان سنگ‌اندازی کرده، خبرنگاران را تهدید و سانسور کرده، علیه ورزش بانوان اظهارات توهین‌آمیز داشته و حتی به قوانین اولیه مدیریت هیئت پایبند نبوده، بعید است که یک‌شبه اصلاح شود.
مهم‌تر از همه، انتخاب دوباره او نشان داد که ساختار انتخابات در هیئت‌های ورزشی آن‌طور که باید شفاف و عادلانه نیست و معیار انتخاب، شایستگی مدیریتی نیست، بلکه عواملی دیگر در پشت پرده نقش دارند.
با این حال، مسئولیت اصلی حالا بر دوش جامعه ورزشی، رسانه‌ها و نهادهای نظارتی است.
اگر تفکری قرار است همچنان در رأس هیئت فوتبال یزد بماند، این بار باید زیر ذره‌بین قرار گیرد.
سکوت در برابر اشتباهات گذشته، تنها به تداوم روندی منجر می‌شود که فوتبال یزد را از پیشرفت بازداشته است.
این استان پتانسیل‌های بزرگی در فوتبال دارد، اما تا زمانی که مدیریت آن بر اساس روابط و نه بر اساس شایستگی باشد، امیدی به آینده نیست.
حالا دیگر وقت آن است که نه‌تنها از تفکری، بلکه از همه مسئولانی که این شرایط را رقم زده‌اند، پرسیده شود: قرار است فوتبال یزد به کدام سمت برود؟
تغییر یا تکرار؟
انتهای پیام/781/.