هزار و ۴۴ نقطه در استان قم در ایام نیمه شعبان برنامه دارند
قم- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان اینکه هزار و ۴۴ نقطه در استان قم در ایام نیمه شعبان برنامه دارند افزود:۵ هزار نفر از اقشار مردمی در برنامه احیای شب نیمه شعبان در مساجد فعال هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی شعبان زاده ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: اصلاحات در مساجد استان قم از سه سال قبل آغاز شده و ۱۰۰ مسجد داشتیم که بین امام جماعت، کانون مسجد و هیأت امنا تفاهم لازم برقرار نبود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم ادامه داد: امروز ۲۰۰ مسجد استان قم هیأت امنای آنها تغییر کرده و هویت و کارکرد این مساجد با همراهی مردم بازآرایی شد.
وی افزود: کمیته صیانت مساجد استان قم با حضور دستگاههای فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و قضائی تشکیل شد و با مصوبه این کمیته به عنوان عالیترین نهاد حل و فصل کننده، تغییرات در مساجد استان قم دنبال شد.
حجت الاسلام شعبان زاده افزود: برپایی نمایشگاه مسجد جامعه پرداز، توانمندسازی شبکه امامت، مانع زدایی از حرکتهای مردمی در محلات و حمایت از طریق ارائه آموزشهای لازم و تأمین زیرساختهای مساجد از طریق دستگاههایی مسئول از جمله برنامهها در راستای تقویت مساجد بود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: انجام کار زیرساخت در مسجد با تکیه بر نیروی مردمی است و در این راستا شهرداری، بنیاد علوی، اوقاف و سازمانهای مشابه در این زمینه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه هزار و ۴۴ نقطه در استان قم در ایام نیمه شعبان برنامه دارند افزود: ۵ هزار نفر از نوجوانان و بانوان و اقشار مختلف مردمی در برنامه احیای شب نیمه شعبان در مساجد فعال هستند.
وی بیان کرد: عوامل مختلفی به تشکیل و تعالی نهاد خانواده کمک میکنند که محور خانواده، مادر است که اگر جایگاه پرافتخار مادری را در خانواده احیا کنیم، خانواده به جایگاه واقعی خود باز میگردد که در این صورت کوچکترین جز تشکیل دهنده جامعه تقویت خواهد شد.
حجت الاسلام شعبان زاده ابراز کرد: ۱۱۰ محله قم، هویت شهر را شکل میدهد که باید به سمت شهر خانواده محور حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دو راهبرد کلان شامل احیای نهاد محله و احیای نهاد خانواده در دستور کار است افزود: احیای شهر خانواده محور از طریق استحکام داخلی خانوادهها امکان پذیر است که در این راستا نهادهای مختلفی دخیل هستند و باید به رسالت خود در این حوزهها عمل کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم افزود: نباید نهاد خانواده را تضعیف کرد و باید در راستای تقویت بنیاد خانواده برنامه ریزی و تلاش کرد.
وی ادامه داد: امروز دشمنان با سریال سازی و سبک زندگی نادرست و از هم فروپاشی خانواده، آسیبهای برای جامعه فراهم میکنند که بازگشت اصلاحات فرهنگی از خانواده شروع میشود.
حجت الاسلام شعبان زاده، در خصوص برنامه اطعام دهی در ایام نیمه شعبان گفت: در سال قبل به کمک خیرین ۲ میلیون پرس غذا توسط تأمین و به صورت هدفمند در مساجد سطح استان قم توزیع شد و این مساجد در مناطقی که امام جماعت میخواهد پیمان اجتماعی ببندد اتفاق رخ داد و پس از آن باب افطاری ساده شروع و موضوع غدیر هم دنبال شد.
حجت الاسلام شعبان زاده افزود: احیای گرامیداشت و مناسبتهای محله محور بسیار مهم است که نیمه شعبان، ماه رمضان، اربعین و ماه محرم از جمله آنان است.
وی با بیان اینکه در بهترین وضعیت نیمی یا یک سوم از مردم قم در شب نیمه شعبان در طریق المهدی حضور مییابند و بقیه در محلهها و دیگر مراکز هستند افزود: عملیات مشترک ما در نیمه شعبان دعوت همه مردم به راهپیمایی روز و شب نیمه شعبان است و باید سرور به محلهها باز گردد و همانند دههها گذشته محلات باید آذین بسته شوند و جشنهای مردمی رونق گیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم بیان کرد: جشنهای ایام نیمه شعبان و سالروز میلاد امام زمان (عج) در ۴۳۲ مسجد شهر قم و ۱۱۰ مسجد روستایی استان قم برگزار میشود.
وی ادامه داد: جشنهای نیمه شعبان در استان قم از سوی ۳۸۰ هیئت مذهبی برگزار میشود.
حجت الاسلام شعبانی زاده عنوان کرد: برگزاری ۵۷ برنامه مختص بانوان و ۶۷ موکب در ایام نیمه شعبان از جمله برنامهها است.
وی با اشاره به اهمیت احیای شب نیمه شعبان گفت: ۲۱۰ مسجد سطح استان قم برای برگزاری مراسم احیای شب نیمه شعبان اعلام آمادگی کردند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم عنوان کرد: حاکمیت، نخبگان و مردم برای حل مشکلات باید با همدیگر مشارکت کنند و برای حل مسائل باید به مقدورات خود اکتفا کنیم.
وی ادامه داد: طرح کلان برای قم پیشرفت منطقهای است که پیشرفت فرهنگی و نقشه مهندسی را در بر دارد که شهر خانواده محور باید به احیای همه جانبه نهاد خانواده توجه داشته باشند.
وی عنوان کرد: برای درست عمل کردن در این حوزه همه عوامل دخیل در این عرصه باید ورود کنند که البته حل همه مشکلات فرهنگی استان توسط سازمان تبلیغات اسلامی انتظار نادرستی است.
حجت الاسلام شعبانی زاده افزود: کانون حل معضلات تربیت و پرورش دانش آموزان در مدارس است و در این راستا در حوزه آموزش و اساتید آماده حمایت هستیم.
وی گفت: از ابتدای آبان تا بهمن سال جاری طی سه ماه اخیر در ۴۵۰ مدرسه برنامه اجرا کردیم و بیش از ۳۰۰ مدرسه با هماهنگی مدیران مدرسه برای تقویت سبک زندگی مادران دارای دانش آموز در خصوص جمعیت و فرزندآوری صحبت کردیم چرا که جامعه مخاطب ما همین افراد هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: احیای فناوریهای ارتباطی اجتماعی با محوریت خانواده باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: از ۸۰۰ مسجد استان قم برای ۲۰۰ مسجد طی دو سال برنامه منسجمی داریم که واحد خانواده در آن نقش اصلی ایفا میکنند.
وی گفت: استاندار قم دغدغههای زیادی در حوزه آسیبهای اجتماعی و نهاد خانواده دارد که این حمایت میتواند در کنار ظرفیت محله و باور عمومی جامعه به میدان بیاید.