۲۰ استان در حوزه استحصال گوشت ماهیان خاویاری فعال هستند
بندرعباس - رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در حال حاضر ۲۰ استان در حوزه استحصال گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ استان در بخش استحصال خاویار فعالیت جدی دارند.
![خاوياري،استان،هرمزگان،پرورش،ماهيان،آبزيان،ماهي،كشاورزي،تن،تو ...](https://media.mehrnews.com/d/2024/06/09/4/5020684.jpg)
به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه رستمپور به همراه معاون عمرانی استاندار هرمزگان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از مسئولان، در دومین روز سفر خود به این استان، از مزرعه ۵۰ تنی پرورش ماهیان خاویاری در اسلام آباد رودان بازدید کرد.
رستمپور با اشاره به تأکیدات وزارت جهاد کشاورزی بر ارتقای تولید آبزیان و تأمین امنیت غذایی، از برنامهریزی برای تولید ۱۴۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در برنامه هفتم توسعه خبر داد و نقش هرمزگان در این راستا را بسیار حائز اهمیت برشمرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ استان در حوزه استحصال گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ استان در بخش استحصال خاویار فعالیت جدی دارند، تصریح کرد: "هرمزگان میتواند در بحثهای کیفی و کمی، از جایگاه ویژهای در این صنعت برخوردار باشد.
رستمپور با تاکید بر اهمیت شیلات در هرمزگان، افزود: فعالیت این استان و اختصاص بیش از یک چهارم تولیدات شیلاتی کشور به آن، نشاندهنده ظرفیتهای بالای این منطقه در حوزه آبزیپروری است.
وی همچنین مزایای پرورش ماهی خاویاری در شهرهای غیر ساحلی را شامل افزایش سهم پروتئین آبزیان در سبد غذایی، ارتقای امنیت غذایی، استفاده چندمنظوره از منابع آب شیرین، افزایش بهرهوری و ایجاد تنوع گونهای در پرورش آبزیان دانست.
معاون عمرانی استاندار هرمزگان نیز در این بازدید، ضمن تقدیر از اقدامات اخیر شیلات استان، بر ظرفیتهای این استان در حوزههای پرورش میگو، ماهیان دریایی، صید و صیادی و تعامل با جامعه بهرهبردار تاکید کرد و پرورش ماهیان خاویاری در آبهای داخلی را نشاندهنده استعداد آبزیپروری استان حتی در آبهای دور از ساحل خواند.
عباس مویدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، با اشاره به وجود پنج مزرعه پرورش ماهی خاویاری در استان، از تولید حدود ۲۵ تن ماهی خاویاری در سال گذشته خبر داد و پیشبینی کرد که این میزان در سال جاری افزایش یابد.
وی همچنین تصریح کرد که هرمزگان به عنوان قطب پرورش آبزیان در کشور، با استفاده بهینه از استخرهای ذخیره آب کشاورزی، به دنبال افزایش تولید ماهیان خاویاری است.
مسعود بارانی، مدیرکل شیلات هرمزگان نیز با بیان اینکه مزارع پرورش ماهی خاویاری در شهرستانهای رودان، میناب، حاجیآباد و بندرعباس واقع شدهاند، از بازدید از پروژه ماهیان خاویاری در اسلام آباد رودان با ظرفیت بالغ بر ۵۰ تن خبر داد.
وی کل سرمایهگذاری این پروژه را بالغ بر ۲۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد که ۷۰ میلیارد ریال آن تسهیلات بوده است.
بارانی همچنین اشتغال مستقیم این طرح را ۱۳ نفر و اشتغال غیرمستقیم آن را بالغ بر ۲۳ نفر عنوان کرد.