خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نرخ سود بین بانکی ۲۳ درصد باقی ماند

مشرق | اقتصادی | پنجشنبه، 18 بهمن 1403 - 18:18
بانک مرکزی اعلام کرد که نرخ سود بین بانکی همچنان در کانال ۲۳ درصد باقی مانده و نسبت به هفته گذشته ۰.۰۱ درصد کاهش داشته است.
نرخ،مركزي،بانك،درصد،بازار،سود

به گزارش مشرق، بانک مرکزی در جدیدترین داده های خود از نرخ سود بین بانکی اعلام کرد که این سود روز ۱۷ بهمن ماه ۲۳.۹۷ درصد است که ابتدای سال تاکنون که در کانال ۲۳ درصد بوده، همچنان در این نرخ ثابت مانده است.
البته این نرخ نسبت به هفته گذشته یعنی ۱۰ بهمن ماه ۰.۰۱ درصد کاهش داشته اما همچنان حداقل نرخ توافق بازخرید ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعده‌مند ۲۴ درصد و نرخ سپرده گذاری قاعده مند ۱۷ درصد است.
بازار بین بانکی بازاری است که جهت مبادلات مالی میان بانک‌ها و سایر موسسات اعتباری با یکدیگر و برای اعمال سیاست‌های پولی از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است.
این بازار عمق بسیار و معاملات پرحجمی دارد و جهت کاهش اضافه برداشت بانک‌ها، کاهش استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی، مدیریت صحیح نقدینگی از سوی بانک‌ها، کاهش یا افزایش نقدینگی کشور و کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد شده است.
در واقع بازار بین بانکی دو کاربرد مهم و اساسی دارد.
اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاست‌های پولی است.
دومین کاربرد، تامین مالی بانک‌ها و موسسات اعتباری و مالی از یکدیگر است.
بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع می‌کند.
حجم معاملات در این بازار خیلی بالا است و اثر بسیاری بر نرخ سود دارد.
نرخ سودی که بانک مرکزی به صورت هفتگی اعلام می‌کند بر اساس میانگین موزون روزانه به دست می‌آید.