خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 18 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حکمرانی زمینه ساز اسلامی در حلقه مردم محوری حرکت می‌کند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 18 بهمن 1403 - 18:53
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: حکمرانی زمینه ساز بر محوریت مردم حرکت می کند و در تمام فرآیندهای سیاست گذاری، نظارت، اجرا و ارزیابی نقش بسزایی ایفا می کنند.
حكمراني،ظهور،وضع،دبير،تحقق،انقلاب،فرهنگي،شوراي،خسروپناه،انتظ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر امروز که به صورت ویدئو کنفرانس در آیین اختتامیه پنجمین مدرسه حکمرانی اسلامی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شرکت کرده بود، اظهار کرد: مفهوم انتظار در لغت به معنای چشم‌به‌راه بودن است، اما در معنای الهی، انتظار به امید برای تحقق حکومت جهانی و ظهور اشاره دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از امام صادق علیه السلام نقل شده که برترین عمل انتظار فرج است و ایشان تأکید دارند که انتظار واقعی از طریق اقدام و عمل در رفتار و منش محقق می‌شود.
وی با بیان اینکه انتظار فرج نه صرفاً یک حالت ذهنی، بلکه یک رفتار اجتماعی است، بیان کرد: منتظر واقعی کسی است که وضع موجود را مطلوب نمی‌داند، از آن انتقاد می‌کند، اما در عین حال امید به تغییر و بهبود وضعیت دارد.
خسروپناه تصریح کرد: منتظران واقعی ظهور فقط منتقد وضع موجود هستند، بلکه به دنبال ایجاد تحول و حرکت از وضع فعلی به سوی وضع مطلوب‌اند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: برای شکل دادن به این تحولات، نیازمند باور یقینی، احساس نیاز، امید به ظهور، و در کنار آن تلاش، جهاد و برنامه‌ریزی هستیم.
وی افزود: حکمرانی به‌عنوان یک فناوری تبدیل وضع موجود به وضع مطلوب تعریف می‌شود که از طریق سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، راهبری، نظارت، و ارزیابی مشارکتی به تحقق این امر می‌پردازد.
خسروپناه بیان کرد: برای تحقق و زمینه‌سازی ظهور، نیازمند حکمرانی‌ هستیم که بر اساس اصول و بنیان‌هایی نظیر نگرش توحیدی، معرفت‌شناسی مبتنی بر پیوند عقل و وحی (حکمت)، اعتقاد به آخرت و نجات معنوی انسان و ولایت‌مداری به معنای پیوند ناگسستنی با اولیای الهی بنا شده باشد که این بنیان‌ها زمانی که عملیاتی شوند، بر شیوه تدوین سیاست‌ها و روش‌های اجرایی تأثیر خواهند گذاشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: قرآن نیز بر اصول و بنیان‌های تحقق ظهور و حکمرانی زمینه ساز تأکید دارد و سوره مائده به‌عنوان سوره‌ای برنامه‌محور در حوزه حکمرانی ولایی شناخته شده است.
وی عنوان کرد: مدل حکمرانی ولایی، شبکه‌ای است که در محور آن ولی فقیه قرار دارد که نماینده ولایت خدای متعال و اولیای الهی است ضمن اینکه در این مدل همه به این باور هستند که حضرت حجت زنده است و حتی اگر از دیدگان ما غایب باشد، همچنان تأثیرگذار بوده و هستی عالم به حضور او پیوند دارد.
خسروپناه ادامه داد: حکمرانی زمینه‌ساز نه دولت‌محور است و نه خصوصی‌محور، بلکه مردم‌محور است و مردم باید در تمامی فرآیندهای سیاست‌گذاری، نظارت، اجرا و ارزیابی نقش داشته باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رویکرد مردم محوری در حکمرانی در آیات متعدد قرآن نیز مورد اشاره قرار گرفته که خطابات آن عمدتاً به مردم و مؤمنان است.
وی تصریح کرد: برای تحقق حکمرانی زمینه‌ساز، تنها اتکای بر نخبگان کافی نیست، چراکه مشارکت ساختاری مردم در سطوح مختلف الزامی است.
خسروپناه گفت: دولت باید بستر لازم را برای مردمی فراهم کند که باورمند به ظهور باشند، روحیه جهادی داشته باشند و بتوانند نقش مؤثری در حکمرانی ایفا کنند و این مشارکت نباید مشارکتی نمادین باشد بلکه باید با سیاستگذاری منسجم تقویت شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در حال حاضر، درصد بالایی از اقتصاد تحت کنترل دولت است که مغایر با اصل 44 قانون اساسی بوده و هنوز اجرا نشده است، چراکه در حکمرانی زمینه‌ساز لازم است محوریت از دولت به مردم منتقل شود.
وی تصریح کرد: شرط اساسی برای تحقق حکمرانی زمینه ساز، ایجاد ظرفیت‌های ساختاری برای حضور مردم در فرآیندهای تصمیم‌گیری و اجرایی است تا آنان بتوانند نقش محوری خود را ایفا کنند.
انتهای پیام /