صنعت دامپروری عشایر نباید آسیب ببیند
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل، گفت: صنعت دامپروری عشایر نباید آسیب دیده و یا به مخاطره بیفتد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی پیرجاهد عصر امروز در جمع خبرنگاران در قالب تور خبری که در داخل آلاچیق منطقه عشایری جبارکندی مشگینشهر برگزار شد، اظهار داشت: دهه فجر فرصتی شایسته است تا خدمات نظام اسلامی به ویژه برای جامعه عشایری بازگو شده و همه بدانند که در این 46 سال تلاش و مجاهدت انقلاب اسلامی در اعتلای جایگاه عشایر به عنوان ذخایر انقلاب بوده است.
وی تصریح کرد: استان اردبیل 20 هزار خانوار جامعه عشایری دارد که در 570 قشلاق و در قالب 45 طایفه در مناطق مختلف استان اردبیل به زندگی با برکت همراه مشغول هستند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل گفت: در تاریخ همیشه عشایر دارای قدرت بسیار بالا همراه با توان بالا در مرزبانی کشور بوده و در حمایت از سنگر اقتصادی کشور نیز توانستهاند نقشآفرینی کنند.
پیرجاهد مجاهدت عشایر را در پشتیبانی از رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس با تقدیم شهدا و ایثارگران گرانسنگ یادآور شد و افزود: عشایر استان اردبیل نیز با تقدیم 168 شهید والامقام و 48 جانباز اوج وفاداری، مجاهدت و ایثار خود را در دفاع از انقلاب و حیثیت و ناموس این کشور نشان دادند.
وی حضور جامعه عشایری را در کمکرسانی به حادثهدیدگان در زلزله، سیل و بلایای طبیعی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی نیز عشایر محکم و توانمند در مقابل همه فشارها و تهدیدها ایستاده و در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی پیشرو و پیشتاز عمل کردند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل آلاچیق عشایر را کانون اصلی تولید و توانمندی جامعه عشایری عنوان کرد و ادامه داد: هر چند جمعیت دام عشایر به نصف کاهش یافته و در حال حاضر بیش از یک میلیون و 250 هزار رأس دام در جامعه عشایری نگهداری میشود ولی باید تلاش کنیم تا جامعه عشایری و صنعت دامپروری آنها تقویت شده و همچنان این جمعیت توانمند پرچمدار تولید و کارگاه اصلی پیشرفت و توسعه باشند.
پیرجاهد تولید 10 هزار و 500 تن گوشت قرمز،43 هزار تن شیر، چهار هزار و 500 تن پنیر و 48 هزار متر مربع صنایع دستی را به همت جامعه عشایری یادآور شد و اضافه کرد: در کنار این، عشایر در تولید محصولات باغی و زراعی فعال بوده و در مجموع با 10 میلیارد تومان تولید ثروت پرچمدار این حوزه و حرکت تحولی در ابن بخش بودند.
نبود برق، آب و راه مناسب عشایر را رنج میدهد
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل به قانع و صبور بودن عشایر همراه با حفظ زندگی سنتی و تلاش برای افزایش جمعیت با هدف لبیک به منویات مقام معظم رهبری در حوزه فرزندآوری و افزایش جمعیت را یادآور شد و بیان کرد: 119 قشلاق عشایری استان مشکل آنتندهی دارند و 26 قشلاق نیز فاقد برق و روشنایی هستند که تلاش میکنیم با تهیه پنلهای خورشیدی جمعیت عشایری این منطقه و برخی دیگر از مناطق را از نعمت روشنایی بهرهمند کنیم.
وی در ادامه یادآور شد: 146 قشلاق عشایری فاقد زیرساخت آموزشی و مسجد هستند و در 80 قشلاق نیز عشایر بدون گاز روزگار سپری میکنند به طوری که مشکلات کمبود امکانات بهداشتی و تحصیل در 66 واحد آموزشی کانکسی همچنان عشایر را رنج میدهد.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل تصریح کرد: هر چند در این ایام شاهد افتتاح 10 باب مدرسه در مناطق عشایری هستیم، ولی تحصیل دانشآموزان در 66 مدرسه کانکسی همچنان ما را رنج میدهد و ضروری است تا تدبیری در این زمینه بیندیشیم.
پیرجاهد گفتمان اصلی انقلاب را گفتمان توسعه عدالت در ابعاد مختلف و توجه به حل مشکلات جامعه عشایری به عنوان ذخایر انقلاب عنوان کرد و گفت: اگر همدلی بین مسئولان در حوزههای مختلف شکل بگیرد، بخشی عظیمی از این مشکلات به سرعت قابل حل است و امیدواریم همه دستگاههای متولی در ارائه خدمات به جامعه عشایری پای کار بیایند و اجازه ندهند بیش از این جامعه عشایری با مشکلات و تنگناهایی روبهرو شوند.
وی ضرورت رفع خلأهای قانونی را در اجرای آییننامه ساماندهی عشایر یادآور شد و افزود: با اصلاح برخی از ضعفها و کاستیها و خلأها در این حوزه میتوانیم به معنای واقعی به جامعه عشایر خدماترسانی کرده و نگرانیها و دغدغه آنها را رفع کنیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل ضرورت احیا و توسعه صنعت دامداری در بین عشایر را یادآور شد و خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم این صنعت دچار آسیب شده و در کنار آن زندگی عشایر با تهدید و آسیب روبهرو شود در حالی که عشایر با اتکا به فرهنگ اسلامی، دینی و سنتی به دور از آسیبهای اجتماعی سعی میکنند تا زندگی شایسته را تجربه کنند.
پیرجاهد اضافه کرد: ما حق نداریم جامعه عشایری را تحقیر و یا دچار تنگناهای شدید کنیم بلکه باید عزت آنها حفظ شده و عشایری که مظهر ادب، غیرت و ناموس هستند در سنگر ولایتباوری با قوت و قدرت حاضر شده و با روحیه جهادی در اعتلای نظامی اسلامی و ارزشهای دینی پای کار باشند.
وی بیان کرد: ما به هیچ وجه نگاه سیاسی، قومی و قبیلهای به جامعه عشایری نداریم بلکه سعی ما بر این است تا در کنار سایر دستگاهها به عنوان مدافع جامعه عشایری خدمترسانی بیمنت را مورد توجه قرار داده و به توانمندی جامعه عشایری در سایه تولید بیشتر و ارزشگذاری واقعی در حل مشکلات در حوزه آب، برق، گاز و سایر زیرساختها کمک کنیم تا عشایری که امام راحل از آنها به عنوان ذخایر انقلاب یاد کرده، همچنان در این جایگاه حفظ و شایستگیهای آنها مورد توجه قرار گیرد.
در این تور خبری اصحاب رسانه استان اردبیل از تعدادی از قشلاقات عشایرنشین مشگینشهر بازدید کرده و از نزدیک با آلاچیق به عنوان کارگاه و کانون اصلی تولید جامعه عشایری آشنا شده و در جریان مشکلات آنها قرار گرفتند که عشایر غیور مشگینشهر نیز با بیان مطالبات و دغدغههای خود در جمع خبرنگاران اعلام کردند که همچنان جامعه عشایری از مشکل اصلی و اساسی کمبود آب، ناهموار بودن راههای دسترسی، کمبود تخصیص سهمیه آرد و مشکلات روشنایی و عدم گازرسانی به جامعه عشایری رنج برده و انتظار میرود مسئولان در دولت چهاردهم با تدبیری بهتر در این حوزه ورود پیدا کنند.
در این بین پدر تاریخ مصور استان اردبیل نیز با بیان بخشی از تجربیات و تحقیقات میدانی خود در بین جامعه عشایری گفت: انتظار میرود در کنار موزه عشایر، به راهاندازی پژوهشکده و اندیشکدهای مبتنی بر مطالعات علمی از ایل شاهسون توجهی جدی شده و فضایی فراهم آید تا این مطالعات بر مبنای هویتشناسی تاریخی عشایر و تبارشناسی آنها انجام شده و ابعاد مختلفی از زندگی جامعه عشایری نیز مورد توجه و دقت نظر قرار گیرد.
شاهپور نظری افزود: دغدغه امروز جامعه عشایری در کنار رفع نیازهای مادی، اعتلای جایگاه آنها است که امیدواریم با تأسیس و راهاندازی پژوهشکدهای شایسته مطالعات دقیق در این بخش انجام شده و زمینه اعتلای هویت ارزشی و اصالت جامعه عشایری و تبیین جایگاه آنها به همراه معرفی اصالت این جامعه شریف انجام شود.
تور خبری و رسانهای اداره کل امور عشایری استان اردبیل همزمان با دهه فجر و به همت روابط عمومی فعال این مجموعه برگزار و خبرنگاران از این تور استقبال کردند.
انتهای پیام/131/