اهالی فوتبال می خواستند پرونده فساد قبل از انتخابات فدراسیون به نتیجه برسد/ 90 دقیقه نه اما 9 ماه زمان خوبی بود!
سخنگوی قوه قضاییه در حالی اعلام کرد پرونده فساد در فوتبال دوباره به دادسرا ارجاع داده شده که اهالی فوتبال انتظار داشتند بعد از 9 ماه شاهد رای دادگاه باشند نه بازگشت دوباره پرونده به مرحله تحقیقات.
کد خبر: 698495 | ۱۴۰۳/۱۱/۱۹ ۰۹:۵۵:۰۲
اردیبهشت 1403 پروندهای موسوم به «پرونده فساد در فوتبال» باز شد و در آبان ماه امسال قوه قضاییه اعلام کرد آرای مربوط به این پرونده که بسیاری از مدیران ارشد فوتبال کشور را درگیر کرده بود، اعلام خواهد شد.
روز گذشته اما سخنگوی قوه قضاییه با منتفی دانستن اعلام آرای این پرونده در آیندهای نزدیک خبر از بازگشت پرونده به دادسرا داد.
به گزارش روزنامه اعتماد، روز گذشته اصغر جهانگیر در نشست خبری دیروز خود در پاسخ به این سوال که درباره اینکه با توجه به اعلام قبلی در روز ۲۹ آبان مبنی بر صدور حکم پرونده فساد در فوتبال و باشگاه مس رفسنجان آیا حکم این پرونده صادر شده است یا خیر؟
گفت: در خصوص این پرونده دو نکته را باید مطرح کنم.
ما اعلام خبری که خدمت همه مردم کردیم، براساس گزارش از دادگستری کرمان بود که دریافت شده بود و قول داده بودند تا پایان دی ماه رای صادر میشود، اما در روند رسیدگی قاضی با نواقصی در تحقیقات روبهرو و پرونده در خصوص رفع نواقص به دادسرا عودت داده شد و پرونده جهت رفع نقص در دادسراست و بعد از آن برای رسیدگی به دادگاه ارسال میشود.
وی افزود: مردم مطمئن باشند دستگاه قضایی در روند رسیدگی به پروندهها چه فوتبال باشد و چه سایر پروندهها، مر قانون را عمل میکند و مصالحهای نمیکند.
وی گفت: روند رسیدگی مثل مسابقه فوتبال نیست که در ۹۰ دقیقه تمام شود.
در روند رسیدگیها ممکن است با افراد و دلایل جدید روبهرو شویم و لازم است بررسیهای لازم صورتگیرد، زیرا حق مردم و رعایت حقوق آنها جزو خط قرمزهای ماست و با رعایت همه جوانب باید بررسی شود و نباید این موارد را به حساب این بگذاریم که رسیدگیها مشمول اطاله دادرسی میشود.
در این رابطه باید چند سوال مشخص از دستگاه قضا پرسید و امیدوار بود که پاسخ مشخص به این سوالات داده شود.
اول از همه مقامات قوه قضاییه میدانند که فوتبال ایران در آستانه یک انتخابات بسیار مهم قرار دارد.
یازده اسفند انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار خواهد شد و بسیاری از اهالی فوتبال انتظار داشتند و مطالبه میکردند که رسیدگی به پرونده فساد در فوتبال حتما قبل از انتخابات تعیین تکلیف شود.
اتفاقی که با توجه به بازگشت پرونده به دادسرا بعید به نظر میرسد.
دلیل چنین درخواست و مطالبهای مطرح شدن نام بسیاری از مدیران فعلی فدراسیون فوتبال در این پرونده بوده است.
مطرح شدنی که نه ناشی از گمانهزنی رسانهای که بر اساس اعلام خود نهادهای نظارتی و امنیتی صورت گرفت.
تعداد زیادی از همین مدیران در انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال ورود کردند و میتوانند دوباره صاحب سمتهای مهمی در حوزه مدیریتی فوتبال شوند.
در صورتی که این افراد دوباره صاحب سمت شوند برخورد احتمالی با آنها دچار چالشهایی خواهد شد.
از همه مهمتر بحث اعتماد عمومی است.
اهالی فوتبال و عموم علاقهمندان به فوتبال در کشورمان سوال میکنند چطور فردی که نامش در پرونده فساد در فوتبال مطرح شده دوباره سمت گرفته است؟
آیا بهتر نبود رسیدگی به این پرونده به شکل فوری در دستور کار قرار میگرفت تا اگر این بندگان خدا خطایی مرتکب نشدند، مشخص شود و بیاعتمادی نسبت به آنها منتفی؟
و اگر مجرم هستند دیگر نتوانند به فوتبال بازگردند؟
نکته دوم اینکه آقای جهانگیر اشاره کردند که رسیدگی به پروندههای قضایی مثل فوتبال نیست که 90 دقیقه طول بکشد.
ایشان کاملا درست میگوید.
ما هم موافقیم که هیچ پروندهای نباید در 90 دقیقه بررسی شود.
اما در 90 روز چه؟
در 9 ماه چطور؟
این پروندهای است که طبق گفته مقامات توسط خود نهادهای امنیتی و قضایی کشف شد و حالا که مدام به تعویق میافتد، نگرانیهایی در جامعه فوتبال به وجود آورده است.
محمد دادکان، رییس پیشین فدراسیون فوتبال اوایل باز شدن این پرونده در مصاحبهای عنوان کرد: این پرونده هم مثل سایر پروندههای اینچنینی در فوتبال به نتیجه منتهی نخواهد شد.
آن زمان از ایشان انتقاد و درخواست شد که صبر کند تا مشخص شود اینبار شرایط متفاوت خواهد بود.
ولی در ماههای بعد با تعویق مدام و خبررسانی قطرهچکانی و در حالی که این حس به وجود آمده بود که این پرونده قرار است مشمول گذر زمان شود خیلیها به حرف دادکان فکر کردند.
مساله سوم نکته دیگری است که در صحبتهای آقای جهانگیر مطرح شد: مردم مطمئن باشند دستگاه قضایی در روند رسیدگی به پروندهها چه فوتبال باشد و چه سایر پروندهها، مر قانون را عمل میکند و مصالحهای نمیکند.
در سالهای گذشته چندین بار بحث ورود دستگاههای قضایی و نظارتی به فوتبال مطرح شد.
نمونهاش پروندهای است که در دهه 90 باز شد و حتی به صحن مجلس هم کشید، اما به شکلی جادویی مختومه و بایگانی شد.
در سالهای بعد موارد دیگری هم پیش آمد مثل پرونده ویلموتس که مقامات ابتدا با آب و تاب به آن میپرداختند، اما به یکباره فراموش شد و بدتر اینکه دستاندرکارانش هم دچار مشکل نشدند.
از دستگاه قضایی خواستاریم در این مورد به خصوص اجازه پاشیده شدن گرد فراموشی به این پرونده را ندهد.
اینکه چنین پروندهای با آن همه هیاهوی شکل گرفت در ابتدا مشمول گذر زمان شود برای اهالی فوتبال بسیار ناامیدکننده است.
اینکه نتیجه پرونده چه میشود شاید در درجه دوم اهمیت باشد.
مهمتر از همه چیز «به نتیجه رسیدن پرونده» است.