خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجتمع‌های قضایی جدید در البرز احداث و تجیهز می‌شود - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 19 بهمن 1403 - 12:12
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز با تاکید بر ضرورت توسعه فضاهای قضایی و افزایش ظرفیت واحدهای قضایی گفت: در این راستا ساخت و تجهیز مجتمع های قضایی جدید در دستور کار قرار گرفته است.
قضايي،پيشگيري،استان،جرم،وقوع،كاهش،دادگستري،اجتماعي،البرز،اشا ...

فرید نجف نیا؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کرج از اجرای برنامه‌های گسترده برای کاهش اطاله دادرسی، رسیدگی سریع‌تر به پرونده‌ها و بهبود دسترسی مردم به خدمات قضایی خبر داد و گفت: کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها و جلوگیری ایجاد پرونده‌های معوق، از مهم‌ترین اهداف مدیریت عالی قضایی استان است.
وی اذعان کرد: اطاله دادرسی یکی از چالش‌های قدیمی دستگاه قضایی است که با اتخاذ تدابیر مدیریتی و اقدامات جهادی، درصدد کاهش آن هستیم.
در جلسات متعدد شورای مدیران دادگستری استان البرز، راهکارهایی برای تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌ها تصویب شده است، بر همین اساس، قضات با جدیت بیشتری پرونده‌های قدیمی را در اولویت بررسی قرار می‌دهند.
نجف‌نیا همچنین به موانعی که ممکن است موجب طولانی شدن روند دادرسی شود اشاره کرد و ادامه داد: گاهی اوقات تأخیر در دریافت استعلام‌های قانونی یا شناسایی متهمان فراری، رسیدگی به برخی پرونده‌ها را زمان‌بر می‌کند.
با این حال، هر اقدامی که در حوزه اختیارات دستگاه قضایی باشد، با سرعت و دقت انجام خواهد شد تا آمار پرونده‌های معوق به حداقل برسند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در پاسخ به سوالی در خصوص راهکارهای تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی و قضایی با تاکید بر ضرورت توسعه فضاهای قضایی و افزایش ظرفیت واحدهای قضایی خاطرنشان کرد: در این راستا ساخت و تجهیز مجتمع‌های قضایی جدید در دستورکار قرار گرفته است.
وی افزود: به‌عنوان مثال، در شهرستان اشتهارد، مجتمع جدید دادگستری و دادسرای عمومی و انقلاب در نزدیکی مصلی در حال احداث است، تاکنون حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تدابیر مدیریتی، روند تکمیل آن تسریع خواهد شد.
ایجاد و ارتقای دفاتر خدمات قضایی در سطح استان نیز موجب کاهش مراجعه مستقیم مردم به محاکم و تسهیل در ارائه خدمات خواهد شد.
نجف نیا برگزاری ملاقات‌های مردمی را یکی دیگر از اقدامات مؤثر در جهت دسترسی بهتر مردم به خدمات قضایی دانست و با بیان اینکه در چهار یا پنج سال گذشته، 81 مسجد استان میزبان میز خدمت قضایی بوده‌اند و این روند همچنان ادامه دارد، به برنامه‌های دستگاه قضایی در راستای کاهش جرایم و بهبود امنیت عمومی اشاره و در این راستا بر نقش پیشگیری و آگاهی‌بخشی تأکید کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز اظهار کرد: ورود پرونده‌های جدید به دستگاه قضایی باید کاهش یابد، زیرا حجم بالای پرونده‌ها، بر کیفیت رسیدگی تأثیر منفی می‌گذارد.
برای این منظور، طرح‌های آموزشی متعددی در حال اجراست که از جمله آن‌ها می توان به زنگ پیشگیری در مدارس و جلسات آموزشی برای اولیا و مربیان اشاره کرد.
وی مطرح کرد: همچنین، رسانه‌های جمعی، فرهنگسراها و سایر نهادهای آموزشی در راستای افزایش آگاهی عمومی نقش بسزایی دارند.
آگاهی‌بخشی به مردم درباره قوانین، از وقوع بسیاری از جرایم جلوگیری می‌کند.
به‌عنوان مثال، قانون جدید الزام به ثبت معاملات غیرمنقول که از تیرماه امسال لازم‌الاجرا شده، موجب کاهش دعاوی مرتبط با اسناد عادی خواهد شد.
نجف‌نیا با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم، بر لزوم استفاده از روش‌های مختلف بازدارندگی تأکید کرد و گفت: باید پیشگیری از وقوع جرم در اولویت قرار گیرد، به افراد مستعد ارتکاب جرم هشدارهای لازم داده و در صورت وقوع جرم، برخورد قاطع اما همراه با برنامه‌های بازپروری انجام شود.
در زندان‌ها نیز برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی اجرا می‌شود تا افراد مجرم بتوانند به جامعه بازگردند.
وی در خصوص برنامه‌های سال آینده معاونت اجتماعی دادگستری کل استان البرز، به اجرای طرح‌های مختلف در حوزه‌های مختلف اجتماعی اشاره و اذعان کرد: حدود 20 برنامه ابلاغی در دستورکار قرار دارد که شامل حمایت از کودکان کار، پیشگیری از تصادفات، کاهش جرایم خشن، اجرای طرح قاضی مدرسه و فعال‌سازی شورای پیشگیری از وقوع جرم در شهرستان‌ها و مرکز استان است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز با اشاره به نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشگیری از جرایم افزود: همکاری با سمن‌ها و استفاده از ظرفیت مردمی از طریق سامانه سجام، به دستگاه قضایی کمک می‌کند تا گزارش‌های مردمی درباره زمین‌خواری، رشوه، ارتشا و سایر جرایم را دریافت و بررسی کند.
این سامانه به مردم امکان می‌دهد بدون افشای هویت، تخلفات را گزارش دهند.
انتهای پیام/