افزایش کمی و کیفی آب در روستاهای قم با اجرای طرحهای متعدد - تسنیم
مدیرعامل آب و فاضلاب قم گفت: هدف ما توسعه شبکه آب رسانی، افزایش کیفیت و پایداری تأمین آب در روستاهای استان قم است؛ با اجرای پروژه های در دست اقدام، تلاش می کنیم مردم روستاهای قم نیز همانند شهروندان شهری، از آب پایدار و باکیفیت بهره مند شوند.
![آب،قم،تأمين،روستاها،روستاهاي،ليتر،منابع،مصرف،ميزان،استان](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1403/03/06/1403030608474687830161473.jpg)
مهدی نظرزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم درباره وضعیت تأمین آب در روستاهای استان اظهار داشت: سرانه مصرف خانگی در شهر قم حدود 160 لیتر در روز به ازای هر نفر است، اما این میزان در روستاها به 260 لیتر میرسد.
این عدد تنها مربوط به مصرف است، در حالی که تأمین آب عددی بالاتر دارد.
در روستاها به دلیل هدررفت بیشتر و آب بدون درآمد، میزان تأمین آب به حدود 400 لیتر به ازای هر نفر میرسد، در حالی که این میزان در شهر قم حدود 220 لیتر است.
وی با اشاره به دلایل بالاتر بودن مصرف در روستاها افزود: در بسیاری از روستاها، مصارف آبی شامل باغچهها، دامداری و سایر فعالیتهای کشاورزی نیز میشود که این موضوع باعث افزایش میزان مصرف آب در این مناطق شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم تصریح کرد: در سالهای اخیر، دولت جمهوری اسلامی توجه ویژهای به بهبود زیرساختهای آبرسانی در روستاها داشته و کیفیت خدمات در حال افزایش است.
در برخی مناطق مانند بخش کهک، اقدامات قابل توجهی در سالهای گذشته انجام شده است، همچنین در بخش جعفرآباد و سلفچگان نیز پروژههایی اجرا شده و در حال تکمیل است.
وی درباره مناطق کمتر توسعهیافته در حوزه تأمین آب روستایی اظهار داشت: در استان قم، دو بخش قاهان و بخش مرکزی از نظر منابع جایگزین و منابع کمکی کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
البته در سالهای اخیر، پروژههای تأمین آب از شهر قم، مجتمع قمرود و قنوات آغاز شده است و این طرحها همچنان ادامه دارد.
نظرزاده درباره پروژههای جدید آبرسانی که در دست اجرا هستند، گفت: دو پروژه مهم در حال اجراست که امیدواریم تا پایان دهه فجر به بهرهبرداری برسند.
یکی از این پروژهها طرح دشت مسیله است که هفت روستا، از جمله مشکآباد را تحت پوشش قرار خواهد داد.
پروژه دیگر طرح آبرسانی به قیام است که شش روستا را از آب باکیفیتتر بهرهمند میکند.
وی در ادامه افزود: علاوه بر این دو طرح، در سایر روستاهایی که منابع آبی دارند، تلاش میکنیم ظرفیت منابع را از نظر کمی افزایش دهیم.
در مناطقی مانند نعمتآباد، عباسآباد و چشمشور، پروژههایی برای بهبود تأمین آب در حال اجراست و این روند در سایر روستاهای استان نیز ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم در پایان تأکید کرد: هدف ما توسعه شبکه آبرسانی، افزایش کیفیت و پایداری تأمین آب در روستاهای استان قم است.
با اجرای پروژههای در دست اقدام، تلاش میکنیم مردم روستاهای قم نیز همانند شهروندان شهری، از آب پایدار و باکیفیت بهرهمند شوند.
انتهای پیام/