خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تلاش سودانی برای تقویت وفاق ملی در عراق

اعتماد | همه | جمعه، 19 بهمن 1403 - 23:00
دولت محمد شیاع السودانی تلاش می‌کند تا به هر شکل ممکن احساس امنیت را به کشوری که سال‌ها ناامنی را تجربه کرده و همچنان در معرض خطر تهدیدهای تروریستی قرار دارد، تزریق کند.
عراق،تقويت،امنيت،امنيتي،اساسي،دولت،ميداني،مقابله،مبارزه،حماي ...

کد خبر: 698541 | ۱۴۰۳/۱۱/۱۹ ۲۳:۰۰:۰۰
سید عماد حسینی- مقدم‌ترین پایه و اساس یک دولت و تداوم حیات در آن، حمایت از دستاوردهای ملت و تقویت امنیت و آرامش افراد آن، توجه به جنبه امنیتی جامعه است که تحقق انسجام، همبستگی و محبت بین فرزندان ملت را به دنبال دارد و اراده دولت را تقویت می‌کند و آن را قادر می‌سازد تا نقش پیشرو خود را در تقویت عدالت اجتماعی، برابری، حمایت از حقوق بشر و اجرای قوانین اساسی و آیین‌نامه‌های قانونی ایفا کند، به گونه‌ای که زندگی کریمانه و ثبات سیاسی و اقتصادی برای کشور تضمین شود.
این مبانی اصلی به معنای ساختن جامعه‌ای شکوفاست، و این همان چیزی است که نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در پی تحقق آن است، برای آن تلاش می‌کند و آن را در رأس وظایف قانونی خود قرار می‌دهد.
او به اهمیت مقابله با خطرات و پیامدهای امنیتی که می‌تواند جامعه عراق را در هم بکوبد، واقف است و راه حل‌های ریشه‌ای و برنامه‌های کاربردی برای آن قبل از وقوع، و مبارزه و مقابله با آن را ارائه می‌دهد.
بی‌تردید از وظایف اولیه نهادهای مرتبط با امنیت ملی عراق، تدوین سازوکارها و ابزارهای راهبردی است که به عنوان پایه‌های اساسی در تقویت ساختار جامعه، و پیشبرد فرایندهای اصلاح و سازندگی، و تقویت نقش عراق در سطح عربی، منطقه‌ای و بین‌المللی، از طریق ایجاد جبهه داخلی با قواعد اساسی که آن را از تهدیدات و خطراتی که کشور را تهدید می‌کنند، محافظت می‌کند، و گسترش دایره توجه امنیتی به گونه‌ای که سلامت و تداوم پروژه‌های توسعه‌ای و اصلاحات اقتصادی و تشویق سرمایه‌گذاری‌های مالی را تضمین کند.
این مفاهیم اساسی و پایه‌های امنیتی از مهم‌ترین گام‌هایی بود که سودانی هنگام تدوین گام‌های نخستین برای استراتژی امنیت ملی عراق آغاز کرد، آن را در اولویت‌های خود قرار داد، بر آن نظارت کرد، بندها و اصول اساسی آن را وضع کرد، و به همه دیدگاه‌ها و پیشنهادهایی که به طور مستقیم و میدانی از طریق بازدیدهای بازرسی، گفت‌وگوها و جلسات مستمر خود پیگیری می‌کرد، توجه کرد.
به نوشته رسانه‌های عراقی، تلاش‌های میدانی دولت عراق، منجر به عملیات مستقیم علیه نیروهای تروریستی در بسیاری از مناطق عراق شد و خسارات سنگینی به فرماندهان نظامی و میدانی سازمان‌های تروریستی داعش وارد کرد.
پناهگاه‌ها و خطوط تدارکاتی آنها را منهدم کرد و با شبکه‌های تجارت مواد مخدر مبارزه کرد و خطرناک‌ترین افراد آنها را دستگیر کرد.
همچنین حفاظت میدانی از مناطق مرزی را تقویت کرد، با عملیات قاچاق در همه انواع و اشکال آن مقابله کرد، با جرایم سازمان‌یافته مبارزه کرد، خطوط جنایی آنها را پیگیری کرد، مخفیگاه‌های آنها را شناسایی و به آنها حمله کرد، و جنایتکاران آنها را دستگیر کرد.
این فعالیت‌های امنیتی که بعد از تحولات سیاسی و سقوط بشار اسد در سوریه شدت بیشتر و ضرباهنگ تندتری به خود گرفته، منجر به ایجاد یک جبهه داخلی پایدار شد که به حمایت از شهروندان عراقی و تقویت احساس اطمینان و آرامش در آنها پس از سال‌ها جنگ، درگیری، نزاع و مقابله بین بازوهای دولت و شبکه‌های تروریسم، مواد مخدر، قاچاق و قتل کمک کرد.
دولت سودانی تلاش کرد تا این‌گونه نشان دهد که، استراتژی امنیت ملی عراق در مبارزه با تروریسم، اصلی اساسی است که با الزامات امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای همگام است، و عراق را در زمره کشورهای مشارکت‌کننده در تامین امنیت و ثبات قرار می‌دهد که منافع عالیه عراق را حفظ می‌کند، و به حمایت از امنیت سیاسی و اقتصادی منطقه کمک می‌کند، و آن را قادر می‌سازد تا منابع تهدید امنیتی ملی را در همه اشکال و جهت‌گیری‌های آن شناسایی کند، امری که به طور حتم مرور زمان صحت و میزان کارامدی آن را مشخص خواهد کرد.