لزوم تامین آب پایدار در استان بوشهر؛ تنشهای تابستان تکرار نشود
بوشهر- با توجه به اقلیم خاص و شرایط آب و هوایی استان بوشهر تامین آب شرب سالم و پایدار و ارتقای سیستم فاضلاب در این استان از نیازهای ضروری است.
![آب،استان،بوشهر،فاضلاب،سالم،تأمين،آبرساني،روستا،پايدار،پروژه، ...](https://media.mehrnews.com/d/2025/02/06/4/5365578.jpg)
خبرگزاری مهر، گروه استانها- عصمت اسماعیلی: استان بوشهر از استانهایی محسوب میشود که در زمینه منابع آبی با کمبودهای زیادی روبرو است و با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش بارندگی روز به روز بیشتر با بحران کمآبی روبرو میشود و نیاز است برای مقابله با چالشهای آبی تدابیر لازم اندیشیده شود.
بخش عمده آب مصرفی مردم این استان از طریق استانهای همجوار تأمین میشود، اما این وابستگی به منابع خارجی نمیتواند راهحل پایداری برای مشکلات آب بوشهر باشد..
این وابستگی به منابع خارجی نه تنها امنیت آبی بوشهر را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه ممکن است با تغییرات اقلیمی و نوسانات آب و هوایی، مشکلات بیشتری ایجاد کند و لازم است که بوشهر به دنبال راهکارهای پایدارتر برای تأمین آب باشد.
علاوه بر کمبود منابع آب و لزوم تأمین آب پایدار از طریق راهحلهای اساسی از قبیل آبشیرینکنها، حفظ بهداشت و سلامت آب شرب مورد نیاز مردم و ارتقا سیستم فاضلاب نیز از ضروریات است که باید به این موضوعات توأم نگریسته شود.
در این استان بیشتر ماههای سال گرم و اغلب همراه با شرجی بالاست که مصرف آب را نیز در این شرایط اقلیمی خاص بالا میبرد لذا ارتقا شبکه آبرسانی و فاضلاب استان و توجه ویژه به این بخش بر زندگی مردم تأثیر بسزایی دارد و باید مورد توجه ویژه باشد.
تابستانهای گرم و همراه با شرجی و رطوبت بالای هوا مصرف آب را به طور طبیعی بالا میبرد و باید نسبت به مناطق سردسیر به این مناطق توجه ویژهتری شود تا بتوان این پیکهای مصرفی آب در روزهای تابستان را بدون مشکلات برای مردم سپری کرد.
علیرغم همه کمبودها و کاستیهای موجود، اما تلاشهای مثبتی نیز برای تأمین آب شرب سالم و پایدار و ارتقا شبکه فاضلاب در شهرها و روستاهای استان صورت گرفته و گامهای مؤثری برداشته شده است تا بتوان نیاز مهم مردم در این زمینه را برآورده کند.
تلاشهای صورت گرفته به ویژه در روستاها به منظور تأمین آب سالم و بهداشتی و پایدار همچنان ادامه دارد تا بتواند پاسخگوی نیازهای مردم ضمن حفظ سلامت آنها باشد.
برخورداری ۶۵ روستای استان بوشهر از آب آشامیدنی سالم و پایدار
استاندار بوشهر گفت: ۶۵ روستا در شهرستانهای دشتستان، دشتی، تنگستان و گناوه با جمعیت ۶۶ هزار نفر از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار شدند.
ارسلان زارع اظهار کرد: ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح هزینه شده است و از وزارت نیرو و سپاه پاسداران برای اجرای این پروژه قدردانی میشود.
وی بیان کرد: ۶۲۱ روستا با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت، معادل ۹۸.۵ درصد از جمعیت روستایی استان، تحت پوشش شرکت آبفا هستند.
استاندار بوشهر با بیان اینکه در این استان، ۱۹۴ روستا مشمول طرح محرومیتزدایی شدند، گفت: از این تعداد، ۶۵ روستا با جمعیت ۶۶ هزار نفر از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار شدند.
۲۰ پروژه آبرسانی و فاضلاب این استان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: ۲۰ پروژه آبرسانی و فاضلاب این استان با اعتباری بالغ بر ۲۴ هزار میلیارد ریال آماده بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی در دهه فجر شده است.
ابوالحسن عالی افزود: همزمان با دهه فجر، ۱۶ پروژه با مجموع اعتبار هفت هزار و هفت میلیارد ریال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: این پروژهها با هدف ارتقای شبکههای آبرسانی و بهبود خدماترسانی به مردم استان اجرا شدهاند.
عالی یادآور شد: شرکت آبفا استان بوشهر با هدف عبور موفق از پیک بار تابستان نیز تمهیدات ویژهای در بازههای زمانی کوتاه، متوسط و بلند مدت تدارک دیده است.