خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عقب ماندگی 10 ساله قم در توسعه شبکه فاضلاب

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 20 بهمن 1403 - 11:36
مدیرعامل شرکت فاضلاب قم از عقب ماندگی 14 درصدی این استان در پوشش شبکه فاضلاب نسبت به میانگین کشوری خبر داد و بر لزوم توسعه زیرساخت های فاضلاب، تصفیه خانه ها و استفاده بهینه از پساب تأکید کرد.
پساب،فاضلاب،شهر،انتقال،منابع،دليل،قم،آب،نظرزاده،آبياري،سبز،پروژه

مهدی نظرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، به وضعیت شبکه‌های فاضلاب، تصفیه‌خانه‌ها و استفاده از پساب در استان قم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تنها 42 درصد از جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند، گفت: این میزان 14 درصد کمتر از میانگین کشوری (56 درصد) است و معادل وضعیت کشور در حدود 10 سال پیش محسوب می‌شود.
وی با تأکید بر نیاز به توسعه زیرساخت‌های اساسی مانند تصفیه‌خانه و خطوط انتقال، اظهار داشت: اگرچه موافقت‌نامه اجرای خط انتقال چندین سال پیش منعقد شده، اما به دلیل محدودیت اعتبارات، روند اجرا کند است.
بخشی از خط انتقال و تصفیه‌خانه انجام شده و سال آینده عملیات سازه‌ای نیمی از تصفیه‌خانه آغاز خواهد شد که البته زمان‌بر است.
برای پردیسان نیز سرمایه‌گذاری جذب شده، اما به دلیل برخی مشکلات، پیشرفت پروژه کند بوده که تلاش‌هایی برای رفع موانع در حال انجام است.
نظرزاده با اشاره به توسعه مناطق جدیدی مانند پردیسان، گفت: در این مناطق، تاسیسات فاضلاب هم‌زمان با ساخت‌وساز اجرا می‌شود تا از ایجاد عقب‌ماندگی جلوگیری شود.
برای سایر بخش‌های شهر نیز برنامه‌ریزی انجام شده و طرح تأمین منابع مالی با همکاری استانداری و نمایندگان مجلس ارائه شده است تا با استفاده از اعتبارات دولتی و مشارکت مردمی، شبکه فاضلاب گسترش یابد.
مدیرعامل شرکت فاضلاب قم درباره استفاده از پساب تصفیه‌شده گفت: مهم‌ترین کاربرد پساب در صنعت و فضای سبز است و در صورت انجام تصفیه تکمیلی، امکان استفاده در کشاورزی نیز وجود دارد.
تاکنون 10 میلیون مترمکعب پساب برای صنایع اختصاص داده شده و شرکت شهرک‌های صنعتی استان در حال اجرای خط انتقال به شهرک‌های صنعتی محور قم-تهران، محمودآباد و سایر مناطق است که انتظار می‌رود طی چند ماه آینده به بهره‌برداری برسد.
وی همچنین افزود: پروژه انتقال پساب در حال پیشرفت است و تاکنون 30 کیلومتر آن اجرا شده است.
منابع طبیعی نیز سال‌هاست که سالانه 3.5 میلیون مترمکعب پساب را به سمت جاده گرمسار و پارک سامان هدایت می‌کند.
شهرداری قم نیز با تکمیل بخشی از پروژه خود، میزان استفاده از پساب را از 35 لیتر به حدود 100 تا 110 لیتر در ثانیه برای آبیاری فضای سبز کمربندی شهر افزایش داده است.
نظرزاده با تأکید بر مسائل بهداشتی، خاطرنشان کرد که استفاده از پساب در داخل شهر به دلیل احتمال اختلاط با منابع آب شهری و ریسک بهداشتی بالا، توصیه نمی‌شود.
به همین دلیل، برنامه‌ای برای جایگزینی آب شهری با پساب در داخل شهر وجود ندارد.
در عوض، منابع آب خام و چاه‌ها برای داخل شهر استفاده می‌شود و پساب برای آبیاری کمربندی‌ها اختصاص می‌یابد.
وی در پایان درباره منطقه پرنیان گفت: به دلیل شرایط زمین‌شناسی این منطقه و جذب بالای آب، اجرای شبکه فاضلاب در آنجا ضروری است.
با توجه به نبود منابع آبی دیگر، آبیاری فضای سبز این منطقه باید با رعایت ملاحظات دقیق از طریق پساب انجام شود.
انتهای /