اعتراض به مردانه شدن سینما به تهیهکنندگی نرگس محمدی! - تسنیم
هشتمین روز جشنواره فیلم فجر در حالی به پایان رسید که اعتراض ساناز سعیدی به سینمای مردانه در کنار حضور نگرش محمدی به عنوان تهیه کننده در نوع خودش قابل توجه است. اعلام پیش از موعد نامزدهای سیمرغ جشنواره هم دیگر نکته قابل تأمل بود.
![فيلم،جشنواره،خبري،رسانه،محمدي،ايران،نرگس،ميلاد،برج،فجر،سينما ...](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1403/11/20/140311200845333732097573.jpg)
خبرگزاری تسنیم ـ برنامه پلاتو؛ مجتبی برزگر: جشنواره فیلم فجر آرام آرام به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و فیلمهای سینمایی برای یک رقابت نفس گیر در اختتامیه جشنواره آماده میشوند.
امروز در هشتمین روز جشنواره به تماشای 5 فیلم خواهیم نشست که یکی از آنها انیمیشن است و دیگری یک فیلم جنجالی!
شوهر ستاره در سانس اول روی پرده میرود و پویانمایی «زال و رودابه» آخرین انیمیشن جشنواره فیلم فجر امسال خواهد بود.
فیلمهای سینمایی پیشمرگ و ماریا نیز در دو سانس پایانی مهمان اهالی رسانه در برج میلاد خواهند بود.
اما در سانس ویژه فیلم سینمایی پیر پسر ساخته اکتای براهنی که حضور یا عدم حضورش در جشنواره امسال حواشی زیادی به همراه داشت برای اهالی رسانه روی پرده میرود
ابراهیم ایرج زاد که سال 1398 فیلم جنجالی عنکبوت و پرونده سعید حنایی را ساخته بود، این بار در تجربه ای متفاوت سراغ شوهر ستاره رفت!
فیلمی به تهیهکنندگی مشترک علی اوجی و نرگس محمدی که نخستین تجربه تهیهکنندگی نرگس محمدی هم به شمار میرفت.
ابراهیم ایرجزاد کارگردان پرحاشیه سینمای ایران که پیش از این در سال 98 با ساخت فیلم جنجالی "عنکبوت" که به پرونده معروف سعید حنایی پرداخته بود، توانست توجه زیادی جلب کند، این بار با یک تجربه متفاوت به سراغ فیلم "شوهر ستاره" رفته است.
این فیلم به تهیهکنندگی مشترک علی اوجی و نرگس محمدی ساخته شده که نرگس محمدی با این اثر اولین تجربه تهیهکنندگی خود را نیز به نمایش گذاشت.
به گفته محمدی، "شوهر ستاره" فیلمی است با لحن و روایتی زنانه که پیام آن احترام به زنان و دختران ایران است.
حامد بهداد، یکی از بازیگران این فیلم، در نشست خبری از تجربه همکاری با نرگس محمدی و علی اوجی صحبت کرد و از موقعیت ویژه سینمای اجتماعی ایران گفت.
بهداد بیان کرد: "سینمای اجتماعی ایران که در سطح جهانی نیز جایگاه ویژهای دارد، میتواند مسائل و مشکلات اجتماعی بسیاری را به تصویر بکشد.
با این حال، تنوع موضوعات اجتماعی در سینمای ایران کم است و باید فضاهایی برای پرداختن به این مسائل بیشتر ایجاد شود."
در ادامه، حاشیههای مربوط به اکران انیمیشنها در جشنواره امسال ادامه یافت.
یکی از این انیمیشنها، "زالو رودابه"، بود که به دلایل کسالت محمد علی سجادی، تهیهکننده و کارگردان این اثر، دیگر عوامل این پویانمایی از حضور در نشست خبری خودداری کردند.
باوجود این، انتظار میرفت که سایر اعضای تیم تولید این اثر در نشست خبری حاضر شوند.
.
علی غفاری، کارگردان موفقی که دو سال پیش با فیلم "تک تیرانداز" در جشنواره حضور داشت، امسال با فیلم سینمایی "پیش مرگ" به سراغ داستان زندگی شهید سعید قهاریه رفته است.
غفاری در نشست خبری اعلام کرد که به اصل داستان وفادار بوده و فیلم مورد تأیید خانواده شهید است.
با این حال، همسر شهید قهاریه تاکید کرد که نقش او در فیلم میتوانست بیشتر و پررنگتر باشد.
از دیگر اتفاقات مهم جشنواره امسال، فیلم "آخرین شانس، آخرین روز هفته" بود که علیرغم تبلیغات گسترده، در جذب مخاطب موفق عمل نکرد.
نشست خبری این فیلم نیز با موجی از اعتراضات خبرنگاران مواجه شد که از نبود برخی از بازیگران در نشست انتقاد کردند و به نظر آنها، حضور این بازیگران میتوانست نگاهها را به سمت آثار جوانتر و کمتر شناختهشده هدایت کند.
در حالی که این نقدها ادامه داشت، مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره، اعلام کرد که نامزدهای سیمرغ بلورین جشنواره فجر امسال یک روز زودتر از موعد اعلام خواهند شد.
این تغییر به دلیل نیاز به آمادهسازی دکورهای مرکز همایشهای برج میلاد صورت گرفته بود.
جشنواره فیلم فجر امسال علیرغم نقاط قوت فراوان، با مشکلاتی نیز مواجه بود.
یکی از مهمترین انتقاداتی که از سوی اصحاب رسانه مطرح شد، مشکل پارکینگ بود که در روزهای پایانی جشنواره، پارکینگ برج میلاد به گروههای دیگر اختصاص یافته بود و رسانهها نمیتوانستند از آن استفاده کنند.
همچنین کیفیت پذیرایی و خدمات غذایی بهطور کلی با انتقادات فراوانی روبهرو شد و اهالی رسانه از عدم کیفیت مناسب آن گلایه کردند.
با وجود این مشکلات، نمیتوان نقش مهم این جشنواره در معرفی و نمایش آثار سینمایی ایران را نادیده گرفت و باید از دستاندرکاران آن برای برگزاری چنین رویداد مهمی قدردانی کرد.
ماریا در آخرین سانس آخرین روز هفته روی پرده رفت؛ همان قدر خسته، همان قدر بیطرفدار!!
عوامل تولید فیلم هم از ضعف های آن بی نصیب نماندند و موج اعتراضات خبرنگاران نسبت به این فیلم در نشست خبری بالا گرفت.
البته عدم حضور دو بازیگر این فیلم در نشست خبری هم بر انتقادات خبرنگاران اضافه کرد.
جشنواره فجر امسال نقاط ضعفی هم داشت که بیان آن خالی از لطف نیست.
البته نباید فراموش کنیم که برگزاری چنین رویدادی در این وسعت کار بسیار سختی است و باید به دستاندرکاران آن خدا قوت گفت.
با این حال بیان این نکات حتما کمک خواهد کرد برای دورههای آتی.
اولین اتفاق که یکی از مهم ترین معضل برای اصحاب رسانه بود، پارکینگ است.
برخی رسانهها گزارش دادند که در روزهای آخر هفته پارکینگ برج میلاد در اختیار یکی از گروههای مالی است و عوامل برج میلاد استفاده از آن را برای خبرنگاران ممنوع کردند.
این اتفاق نه تنها مشکلات زیادی را برای اصحاب رسانه ایجاد کرد بلکه با برخوردهای بعضاً و زننده از سوی عوامل امر هم همراه بود.
موضوع دیگر کیفیت پایین غذایی بود که برای پذیرایی از شرکت کنندگان در نظر گرفته شده بود؛ اهالی رسانه واکنش مثبتی به این شیوه از پذیرایی از خود نشان ندادند؛ چه در نوع پذیرایی و چه در کیفیت غذاها!
انتهای پیام/